31 July 2017

Madu Hutan Jelebu is Back!! 2017

Assalammualaikum Pecinta Madu Sekalian...

Madu Jelebu is Back. Di saat kecewa ketidakhadirannya selama 2 tahun. Ada tu adalah untuk makan sendiri tapi jimat sejimatnya. Kami sekeluarga consume.

Bukan sombong tak nak beli madu yang lain selalu terbeli yang tak Original. 😣Pernah beli sebotol yang dalam lebih sekilo Madu Ori katanya...tapi bersaka saka bergula.Kalau Ori gitu ke? Harga? Xmurah pun.


Sebab tu macam mana pun saya tetap tunggu Madu Hutan Jelebu yang tak pernah mengecewakan setakat ni.

Madu ni bukan sentiasa ada.Bermusim.Kalau ada yang berminat whatsaap je saya 0193854667. Cod/Pickup Area Shah Alam dan Seremban. Pos pun boleh.


Malaysia Boleh!!

Assalammualaikum....Hi!! Pe kabar semua..

Asyik cerita pasal Tasneem dan Freshpicks je kan..Sekali sekala cerita pasal aktiviti kami sekeluarga pulak la 😊

Tengok gambar tu suka sangat la Dina dan Alisya ikut gi menyambut Wira-Wira Negara pulang ke Malaysia.


Pada hari kami peri tu ada 3 kumpulam atlit berbeza iaitu :
1. Atlit Paralimpik yang mana Ziyad membuat New World Record di Pertandingan Para Dunia
2. Atlit Terjun yang mana Jun Hoo mengalahkan penerjun dunia China di Kejohanan Akuatik Dunia 


Malaysia Boleh !!

Ada semangat kesukanan tak kami ni. Hahaha


Ok lah..tu je la nak cerita 😊 .

Saya bukan penulis yang baik, tapi saya cuba menulis 😂

Next kita tulis2 lagi la...Terima Kasih kerana sudi membaca

#freshpicks #tasneemnaturel


12 July 2017

Manfaat Fennel Essential Oil

Dalam TUMMY TIME BALM ada pati FENNEL yang dapat membantu mencegah dan melegakan kembung perut.
.
Sebagai antispasmodic berkesan, ia bertindak ke atas otot licin dalam perut dan usus, sekali gus mengurangkan kesakitan gastrik, dan ketidakselesaan yang berkaitan dengan senak, kembung perut, loya dan sendawa.
=============================


Sumber : https://draxe.com/fennel-essential-oil/

Fennel dalam bahasa Melayu ialah Jintan Manis.Fennel Essential Oil terkenal sebagai bahan berkhasiat untuk kesihatan pencernaan yang baik. Seperti tumbuhan akarnya, ia mempunyai rasa seperti licorice dan aroma yang dihasilkan dari menghancurkan benih tanaman dan melalui proses penyulingan wap.

Ia memberikan sokongan pencernaan yang luar biasa dan dapat membantu anda mencari keseimbangan dalam diet anda.

Fennel Essential Oil adalah antiseptik, boleh membantu mengurangkan dan mungkin menghapuskan kejang usus, membantu mencegah gas dan kembung, mempunyai kesan penyucian dan detoksifikasi, adalah expectorant, boleh membantu meningkatkan aliran susu ibu, dan merupakan pencahar semula jadi dan bahkan penyegar mulut!

Faedah Fennel Essential Oil

1. Menyembuhkan Luka
MInyak pati adas mempunyai sebatian tertentu yang membantu melindungi luka daripada dijangkiti. Selain mengelakkan jangkitan, ia juga boleh mempercepat penyembuhan luka, jadi jika anda ingin menyembuhkan luka, misalnya, minyak ini adalah pilihan semulajadi yang baik.

2. Mengurangkan dan Mencegah Kekejangan dalam Usus
Kekejangan usus boleh menjadi sangat menyakitkan, menyebabkan batuk, kekejangan di kawasan usus dan konvulsi. Fennel Essential Oil mungkin mempunyai kesan yang santai pada badan anda, termasuk otot-otot di kawasan usus. Kelonggaran usus ini benar-benar boleh membuat perbezaan jika mengalami serangan spasmodik, memberikan anda bantuan cepat dari kejang otot dalam usus.

3. Mengandungi Ciri-ciri Antioksidan dan Antimikrob
Minyak pati minyak ini adalah sebatian antioksidan tinggi yang memegang ciri-ciri antimikrob. 

4. Melegakan Gas dan Sembelit
Fennel Essential Oil dapat membantu membersihkan usus, menghilangkan sembelit, dan menghilangkan gas dan kembung, memberikan bantuan yang sangat diperlukan. Hebatnya, ia juga boleh membantu menghapuskan pembentukn gas tambahan. 

5. Membantu Penghadaman
membantu melegakan gas, kembung dan sembelit, tetapi ia juga boleh membantu menghapuskan cirit-birit.

Berminat dengan Tummy Time Tasneem Naturel, Whatsaap 0193864667


Pengenalan Tasneem Naturel Baby Balm

Bagi yang baru dengar tentang TASNEEM NATUREL baby balm saya nak intro sedikit berkenaan balm ni✌

Tasneem Naturel baby balm diformulasi dengan
💯bahan semulajadi iaitu
🐝Beeswax
🍮Shea Butter dan
🍬Sweet Almond oil.
Sweet almond oil juga dikenali sbg 'carrier oil'

Apakah 'carrier oil'?
'Carrier oil' dicampur bersama Essential oils (EOs) untuk membolehkan EOs menjalankan peranannya kerana EOs cannot work alone

Didalam setiap adunan Tasneem Naturel baby balm ini terdapat campuran beberapa jenis EOs.

Sebelum itu,Tasneem Naturel baby balm boleh didapati dalam 4 jenis iaitu
🌷SleepTime
🌸CalmTime
🌹TummyTime dan
🌻CoughcoldTime

Ok mari lihat ANTARA EOs yg ada dalam setiap balm⤵

Sleep Time ⤵
🍀Cedarwood 🍀Vetiver 🍀Lavender 🍀Rose geranium 🍀Frankinsense 🍀Roman Chamomile 🍀Orange

Coughflu Time.⤵
🍁Lavender🍁Eucalyptus🍁Peppermint🍁Orange🍁Lemongrass🍁Marjoram🍁Spruce🍁Myrtle🍁Cypress🍁Pine

Tummy Time⤵
🌾Lavender🌾Tangerine🌾Fennel🌾Tarragon🌾Ginger🌾Juniper🌾Anise🌾Patchouli

Calm Time⤵
🌱Lavender🌱Ylang ylang🌱Roman Chamomile🌱Orange 🌱Bergamot 🌱Rose 🌱Rose Geranium🌱Frankinsense🌱Roman Chamomile

Berminat dengan mana-mana balm dari tasneem naturel ni?

Whatsaap 0193854667
Penghantaran seluruh Malaysia dan CoD/Pickup Shah Alam

#tasneemnaturel
#agentdropshipwanted


05 July 2017

2 Customer Feedback - Calm Time

Anak-anak bila datang tantrum mesti mommy naik hijau kan? Hehe. Kdg tu sampai tak tahu nak buat cmna lagi. Penat sama kan bila anak tantrum?

Fuhhhhhh mommy sabar & sapu balm ini. Anak tak nak nap siang pun boleh guna calm balm ni. Pastu combine dgn sleep balm InsyaAllah lena la anak pastu 😙
.
Bahan dalam balm adalah essential oils tau. Combination of 10 essential oils. Setiap satunya ada fungsi tersendiri 😍

Di bawah ni 2 lagi testimoni Calm Time.Ada lagi banyak tapi saya share 2 je la dulu.
.


Anak ini dah mudah bertolak ansur, masa tantrum nya pun dah berkurang


Dulu nak tinggalkan pun tak boleh..tantrum

Berminat dengan Calm Time Tasneem ?
Whatsaap saya 0193854667

Penghantaran satu Malaysia dan COD Area Shah Alam


Manfaat Rom Chamomile Essential Oil

Chamomile Rom (Chammaemelum nobile atau Anthemis nobilis) telah digunakan sepanjang sejarah untuk pelbagai tujuan.

Rom kuno menggunakan minyak ini untuk kekuatan mental dan keberanian semasa perang. Di beri gelaran "doktor tumbuhan", kerana ia sepatutnya memberi manfaat kepada mana-mana tumbuh-tumbuhan yang berdekatan juga. Aroma mempunyai bau buah-buahan, agak manis, dan sangat menenangkan.

Berfungsi dengan baik dengan emosi, sistem saraf, dan kulit. Chamomile, kebanyakan jenis, telah digunakan selama berabad-abad untuk menenangkan dan menyediakan anda untuk tidur nyenyak, menjadikannya minyak yang popular untuk digunakan sebelum tidur.

Faedah Utama

■ mempunyai kesan terapeutik, menenangkan pada kulit, minda, dan badan

■membantu melegakan sistem badan

■ membantu menyokong fungsi sistem imun yang sihat

Faedah Emosi

● membantu menyokong emosi

● membantu lebih fokus

●membawa rasa tenang dan kedamaian

Ini adalah manfaat Roman Chamomile secara general

Sumber: www.sustainablebabysteps.com/roman-chamomile-essential-oil.html

Minyak Pati ini ada dalam resepi Calm Time Balm


Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


04 July 2017

Hadiah Hari Raya

Back to Work 😊😙
.
Beli Satu Set dari @dahliamadu dapat makeup bag seperti di atas. Hadiah Sempena Hari Raya. Selagi stok masih ada
.

Tasneem Naturel ada 4 jenis Balm
.
1. Coughflu Time
.
- Bantu kurangkan #selesema
- Bantu cairkan #kahak
- Bantu melegakan athma
- Bantu kurangkan suhu ketika #demam .
.
2. Tummy Time
.
- Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi
- Membuang ##angin dalam perut
- Bantu melegakan perut sebu
- Bantu melegakan #kembung perut .
.
3. Sleep Time
.
- Bantu anak tidur #lena
- Bantu anak supaya mudah #tidur
- Bantu anak bangun dalam mood ceria
- Memberi tidur berkualiti .

4. Calm Time .
- Memberikan keselesaan
- Mengurangkan tekanan
- Mengurangkan keletihan
- Bantu anak lebih tenang
.
Whatsaap 0193864667

#tasneemnaturelshahalam #tasneenaturel #bazaarpaknil #agentdropshipwanted #essentialoilmalaysia