31 July 2017

Madu Hutan Jelebu is Back!! 2017

Assalammualaikum Pecinta Madu Sekalian...

Madu Jelebu is Back. Di saat kecewa ketidakhadirannya selama 2 tahun. Ada tu adalah untuk makan sendiri tapi jimat sejimatnya. Kami sekeluarga consume.

Bukan sombong tak nak beli madu yang lain selalu terbeli yang tak Original. 😣Pernah beli sebotol yang dalam lebih sekilo Madu Ori katanya...tapi bersaka saka bergula.Kalau Ori gitu ke? Harga? Xmurah pun.


Sebab tu macam mana pun saya tetap tunggu Madu Hutan Jelebu yang tak pernah mengecewakan setakat ni.

Madu ni bukan sentiasa ada.Bermusim.Kalau ada yang berminat whatsaap je saya 0193854667. Cod/Pickup Area Shah Alam dan Seremban. Pos pun boleh.


Malaysia Boleh!!

Assalammualaikum....Hi!! Pe kabar semua..

Asyik cerita pasal Tasneem dan Freshpicks je kan..Sekali sekala cerita pasal aktiviti kami sekeluarga pulak la 😊

Tengok gambar tu suka sangat la Dina dan Alisya ikut gi menyambut Wira-Wira Negara pulang ke Malaysia.


Pada hari kami peri tu ada 3 kumpulam atlit berbeza iaitu :
1. Atlit Paralimpik yang mana Ziyad membuat New World Record di Pertandingan Para Dunia
2. Atlit Terjun yang mana Jun Hoo mengalahkan penerjun dunia China di Kejohanan Akuatik Dunia 


Malaysia Boleh !!

Ada semangat kesukanan tak kami ni. Hahaha


Ok lah..tu je la nak cerita 😊 .

Saya bukan penulis yang baik, tapi saya cuba menulis 😂

Next kita tulis2 lagi la...Terima Kasih kerana sudi membaca

#freshpicks #tasneemnaturel


26 July 2017

Sabun Susu Kambing Freshpicks

Sabun susu kambing bagus untuk

Membersihkan kulit,

Melembutkan kulit,

Mencerahkan kulit,

Menjaga kekenyalan,

dan kelembapan kulit,

Membuatkan kulit menjadi lebih segar & halus

MILXO...sabun susu kambing freshpicks ..bebas SLS...bestseller

OFFER JULY
Beli  2pcs, Freepos

Whatsaap 0193854667


20 July 2017

Its All About Argan Oil






Berminat dengan Argan Oil?Mencari2 organik #ArganOil?
.
Kami di #Freshpicks ada dua versi tau. 
Argan oil kedua2 versi pun merupakan organik imported dari Morocco.. CUMA .
🌺ORGANIK ARGAN OIL 
Yang ni 100% organik tanpa campuran minyak lain dan masih ada bau asal,tiada bahan kimia atau tidak dideodorize(nyahbau),Bau asal yakni bau kacang argan tu.. lemak2 kekacang
.
🌺ARGANNE FACE OIL COMPLEX
Yang ni pun 100% organik Argan oil juga, cuma kami add a little bit jojoba oil,rosehipseed oil,essential oil seperti geranium, frankincense, teatree,dsb jadi bau dia wangi. Bau wangi bukan pewangi sintetik tapi bau dari pati essential oil. Kandungan argan dlm ni sekitar 90%. .
Boleh pilih ikut kesesuaian dan bajet
.
Kerana kedua2nya  boleh digunakan  untuk skin/hair/body/nails/etc cuma yang ada tambahan carrier oil dan essential oil mempunyai khasiat tambahan
.
✅ Arganne Oil Complex 
RM55(15ml) RM99(30ml), RM159(50ml)
.
✅100% Organic pure Argan Oil 
RM49(15ml) RM89(30ml), RM149(50ml)
.
Whatsaap 0193854667
.
#arganoilmalaysia #sayajualarganoil #organicskincare #naturalorganicskincare #skincaremalaysia #bazaarpaknil

19 July 2017

Jerawat makin kecut dan hilang dengan Argan Oil

Assalammualaikum semua...masih makan kuih raya ke tu? 😛😊 Musim musim raya ni jerawat pun muncul la ye tak. Meh kakak nak tunjuk sikit customer feedback ni..


Jerawat dia makin kecut. Merah merah kat muka dah makin hilang.Kulit makin cantik gitu dengan #argannefaceoilcomplex #freshpicks . Tapi kena konsisten la. Jangan hari letak esok nak nampak kesan kan.Tak dapek la akak nk tolong.
.
Bagaimana Argan Oil membantu? Ia kaya dgn Vitamin E (tocopherols) & antioksida yg membantu melawan radikal bebas dan menghasilkan sel yg lebih sihat. Ini bukan sahaja membantu mengatasi masalah jerawat tetapi juga bekas jerawat dan parut.
.
Arganne Oil Complex(100% organic argan oil+ apricot kernel oil,jojoba oil,rosehip seed oil,essential oil)
.
RM55(15ml) RM99(30ml), RM159(50ml)
.
whatsaap kalau berminat 0193854667
.
#bazaarpaknil #sayajual #visitmyig #naturalorganicskincare #skincaremalaysia


18 July 2017

Kandungan Argan Oil yang baik untuk KULIT

1. Kaya dgn OLEIC ACID
Agen pemekat yg bagus kerana ia berkuasa mencampurkan air & minyak pada kulit. Ini akan membersihkan kulit dari lebihan minyak (sebum)

2. Linoleic Acid
Anti-infammatory yg kuat. Membantu mengatasi masalah jerawat terutama jerawat yg bernanah dan kemerahan.

3. Polifenol di dalam minyak argan penting kerana ia bole MENYINGKIRKAN sel kulit mati dan MENGHASILKAN sel kulit yg baru yg lebih SIHAT

4. Ia kaya dgn Vitamin E (tocopherols)  & antioksida yg membantu melawan radikal bebas dan menghasilkan sel yg lebih sihat. Ini bukan sahaja membantu mengatasi masalah jerawat tetapi juga bekas jerawat dan parut.

5. Sterolins di dalam minyak argan membantu meningkatkan metabolisme sel kulit dan membantu kulit memelihara lembapan.

6. Ia juga mengandungi Asid Lemak Tak Tepu yg membantu memelihara kelembutan kulit.

Whatsaap 0193854667

Arganne Oil Complex(100% organic argan oil+ apricot kernel oil,jojoba oil,rosehip seed oil,essential oil)

RM55(15ml) RM99(30ml), RM159(50ml)

100% Organic pure Argan Oil
Retail RM49(15ml) RM89(30ml), RM149(50ml)

#sayajualminyakargan #sayajualfreshpicks #minyakargan #minyakarganmalaysia #bazaarpaknil


14 July 2017

Basic Skincare dari Freshpicks

Hai Hai Hai...sibuk beraya nampak 😂. Meh nak cerita skit skincare yang biasanya ada dalam set set Freshpicks.

Skincare freshpicks biasanya ada
pencuci muka,serum,pelembap,sunscreen
Cukup lah basic tu untuk kulit segar sihat berseri semulajadi. Packagingnya pulak comel2,user friendly..."

Saya cadangkan uoll boleh beli loose or amik set basic if baru nak try:

😊Set primo- ada sabun susu kambing, hyaluronicacid serum, face oil arganne (argan oil)
.
❤️Set cherish cherry - sabun special&classic (extract papaya,lime,argan oil), allinone cream,dd cream
.
Bahan-bahan freshpicks ni premium tapi masih mampu milik.bulan ni ada  freepos,freegift
.
Berminat nak cuba? 0193854667


12 July 2017

Manfaat Fennel Essential Oil

Dalam TUMMY TIME BALM ada pati FENNEL yang dapat membantu mencegah dan melegakan kembung perut.
.
Sebagai antispasmodic berkesan, ia bertindak ke atas otot licin dalam perut dan usus, sekali gus mengurangkan kesakitan gastrik, dan ketidakselesaan yang berkaitan dengan senak, kembung perut, loya dan sendawa.
=============================


Sumber : https://draxe.com/fennel-essential-oil/

Fennel dalam bahasa Melayu ialah Jintan Manis.Fennel Essential Oil terkenal sebagai bahan berkhasiat untuk kesihatan pencernaan yang baik. Seperti tumbuhan akarnya, ia mempunyai rasa seperti licorice dan aroma yang dihasilkan dari menghancurkan benih tanaman dan melalui proses penyulingan wap.

Ia memberikan sokongan pencernaan yang luar biasa dan dapat membantu anda mencari keseimbangan dalam diet anda.

Fennel Essential Oil adalah antiseptik, boleh membantu mengurangkan dan mungkin menghapuskan kejang usus, membantu mencegah gas dan kembung, mempunyai kesan penyucian dan detoksifikasi, adalah expectorant, boleh membantu meningkatkan aliran susu ibu, dan merupakan pencahar semula jadi dan bahkan penyegar mulut!

Faedah Fennel Essential Oil

1. Menyembuhkan Luka
MInyak pati adas mempunyai sebatian tertentu yang membantu melindungi luka daripada dijangkiti. Selain mengelakkan jangkitan, ia juga boleh mempercepat penyembuhan luka, jadi jika anda ingin menyembuhkan luka, misalnya, minyak ini adalah pilihan semulajadi yang baik.

2. Mengurangkan dan Mencegah Kekejangan dalam Usus
Kekejangan usus boleh menjadi sangat menyakitkan, menyebabkan batuk, kekejangan di kawasan usus dan konvulsi. Fennel Essential Oil mungkin mempunyai kesan yang santai pada badan anda, termasuk otot-otot di kawasan usus. Kelonggaran usus ini benar-benar boleh membuat perbezaan jika mengalami serangan spasmodik, memberikan anda bantuan cepat dari kejang otot dalam usus.

3. Mengandungi Ciri-ciri Antioksidan dan Antimikrob
Minyak pati minyak ini adalah sebatian antioksidan tinggi yang memegang ciri-ciri antimikrob. 

4. Melegakan Gas dan Sembelit
Fennel Essential Oil dapat membantu membersihkan usus, menghilangkan sembelit, dan menghilangkan gas dan kembung, memberikan bantuan yang sangat diperlukan. Hebatnya, ia juga boleh membantu menghapuskan pembentukn gas tambahan. 

5. Membantu Penghadaman
membantu melegakan gas, kembung dan sembelit, tetapi ia juga boleh membantu menghapuskan cirit-birit.

Berminat dengan Tummy Time Tasneem Naturel, Whatsaap 0193864667


Pengenalan Tasneem Naturel Baby Balm

Bagi yang baru dengar tentang TASNEEM NATUREL baby balm saya nak intro sedikit berkenaan balm ni✌

Tasneem Naturel baby balm diformulasi dengan
💯bahan semulajadi iaitu
🐝Beeswax
🍮Shea Butter dan
🍬Sweet Almond oil.
Sweet almond oil juga dikenali sbg 'carrier oil'

Apakah 'carrier oil'?
'Carrier oil' dicampur bersama Essential oils (EOs) untuk membolehkan EOs menjalankan peranannya kerana EOs cannot work alone

Didalam setiap adunan Tasneem Naturel baby balm ini terdapat campuran beberapa jenis EOs.

Sebelum itu,Tasneem Naturel baby balm boleh didapati dalam 4 jenis iaitu
🌷SleepTime
🌸CalmTime
🌹TummyTime dan
🌻CoughcoldTime

Ok mari lihat ANTARA EOs yg ada dalam setiap balm⤵

Sleep Time ⤵
🍀Cedarwood 🍀Vetiver 🍀Lavender 🍀Rose geranium 🍀Frankinsense 🍀Roman Chamomile 🍀Orange

Coughflu Time.⤵
🍁Lavender🍁Eucalyptus🍁Peppermint🍁Orange🍁Lemongrass🍁Marjoram🍁Spruce🍁Myrtle🍁Cypress🍁Pine

Tummy Time⤵
🌾Lavender🌾Tangerine🌾Fennel🌾Tarragon🌾Ginger🌾Juniper🌾Anise🌾Patchouli

Calm Time⤵
🌱Lavender🌱Ylang ylang🌱Roman Chamomile🌱Orange 🌱Bergamot 🌱Rose 🌱Rose Geranium🌱Frankinsense🌱Roman Chamomile

Berminat dengan mana-mana balm dari tasneem naturel ni?

Whatsaap 0193854667
Penghantaran seluruh Malaysia dan CoD/Pickup Shah Alam

#tasneemnaturel
#agentdropshipwanted


08 July 2017

Marvell pun Freepos bulan July 2017

#MARVELL ,sabun badan freshpicks .Ramuan terpilih yg kaya #gliserin ditambah pula essential2 oil, memang mewah kesannya.Handmadewithlove.
.
Readystok limited ya..
#FREEPOS jika beli mana2 sabun #freshpicks minima 2pcs
.
Whatsaap 0193854667


07 July 2017

Offer July :BUY 2 Freshpicks Soap, FREE POSTAGE

#OFFER JULY
.
BUY ANY 2 #freshpicks soap, #FREE POSTAGE

Homemade facial soap..Bebas SLS,Bebas kimia bahaya. Bertindak lembut ke atas kulit
.
🥒CHERRYBEAUTYSOAP classic (coconut oil,palm oil,argan oil)
🍈CHERRYBEAUTYSOAP special (coconut oil,palm oil,argan oil,lime oil)
🐐MILXO (goats milk)
🍑CRIANSA (apricot oil)
.
Fungsi2 homemade soap
🍒Merawat kulit wajah yang berminyak
🍒Mencerahkan kulit wajah
🍒Merawat jerawat, parut & jerawat
🍒 Memudarkan jeragat
🍒Mengecilkan liang pori pada wajah
🍒Menganjalkan & menegangkan kulit muka
🍒Memperbaiki struktur kulit wajah dari dalam
🍒Melembapkan muka
🍒Membuang sel-sel kulit mati
🍒Mengurangkan whitehead & blackhead
🍒Merawat bekas jerawat berlubang
🍒Merawat, gatal,kurap & panau
🍒Sesuai untuk semua
.
Whatsaap 0193854667
.
#Freshpicks #bazaarpaknil #naturalskincare #uitm #sayajual


Secara umumnya ORGANIC & PURE ARGAN OIL mampu


😍MENEGANGKAN kulit kerana kacang argan KAYA dengan PROTEIN bagus untuk KEANJALAN kulit.
.
😍MEMULIHKAN struktur kulit yang mengalami proses penuaan (serum #ANTIPENUAAN).
.
😍sebagai PELEMBAP SEMULJADI tanpa rasa berminyak.
.
😍mengatasi masalahJERAGAT.
.
😍mengatasi masalah kesan #PARUT di semua bahagian kulit (muka,badan, kaki)
.
😍mengawal KEGUGURAN RAMBUT dan ANTI KELEMUMUR
.
😍merawat KULIT KEPALA& rambut agak lebih LEBAT, kuat, BERSINAR
.
😍melindung dan merawat KUKU agar cantik kukuh dan tak mudah patah
.
😍menghilangkan SELULIT dan STRETCHMARK pada perut.
.

Di Freshpicks kami menyediakan Organik Argan Oil 100% certified organic USDA.
.
Anda boleh dapatkan ARGANNE Face Oil Complex/100% Pure Argan oil dalam 3 saiz:
❤15ml
❤30ml
❤50ml
.
Whatsaap 0193854667
.
#Freshpicks #jeragat #jerawat #kulitcantik #kulitkusam #bazaarpaknil #sayajual #minyakargan #minyakarganmalaysia #arganne #arganoilmalaysia #arganoilmalaysia


Berita baik untuk kulit berminyak !!

Berita baik untuk orang kulit berminyak!! Argan Oil boleh membantu mengawal pengeluaran #sebum!

Kandungan linoleik asid yang tinggi dalam argan oil ni membantu merawat keradangan akibat #jerawat disamping memulihkan sel yang telah rosak.
.
Kalau dah guna argan oil sebagai #pelembap tapi masih ada jerawat, cuba ‘lightly dap’ minyak ni ditempat yang jerawat degil tu.

Ia bukan sahaja membantu merawat jerawat tapi parut jerawat sekali tau.
.
Nak cuba Argan Oil dari Freshpicks?

HARGA :

1. Arganne Face Oil Complex(100% organic argan oil+ apricot kernel oil,jojoba oil,rosehip seed oil,essential oil)
RM55(15ml)
RM99(30ml),
RM159(50ml)
.
2.100% Organic pure Argan Oil
RM49(15ml)
RM89(30ml),
RM149(50ml)
.
Whatsaap 0193854667
.
#freshpicks #naturalskincare #bazaarpaknil #arganoilmalaysia #ArganOil #arganne #faceoil


05 July 2017

2 Customer Feedback - Calm Time

Anak-anak bila datang tantrum mesti mommy naik hijau kan? Hehe. Kdg tu sampai tak tahu nak buat cmna lagi. Penat sama kan bila anak tantrum?

Fuhhhhhh mommy sabar & sapu balm ini. Anak tak nak nap siang pun boleh guna calm balm ni. Pastu combine dgn sleep balm InsyaAllah lena la anak pastu 😙
.
Bahan dalam balm adalah essential oils tau. Combination of 10 essential oils. Setiap satunya ada fungsi tersendiri 😍

Di bawah ni 2 lagi testimoni Calm Time.Ada lagi banyak tapi saya share 2 je la dulu.
.


Anak ini dah mudah bertolak ansur, masa tantrum nya pun dah berkurang


Dulu nak tinggalkan pun tak boleh..tantrum

Berminat dengan Calm Time Tasneem ?
Whatsaap saya 0193854667

Penghantaran satu Malaysia dan COD Area Shah Alam


Manfaat Rom Chamomile Essential Oil

Chamomile Rom (Chammaemelum nobile atau Anthemis nobilis) telah digunakan sepanjang sejarah untuk pelbagai tujuan.

Rom kuno menggunakan minyak ini untuk kekuatan mental dan keberanian semasa perang. Di beri gelaran "doktor tumbuhan", kerana ia sepatutnya memberi manfaat kepada mana-mana tumbuh-tumbuhan yang berdekatan juga. Aroma mempunyai bau buah-buahan, agak manis, dan sangat menenangkan.

Berfungsi dengan baik dengan emosi, sistem saraf, dan kulit. Chamomile, kebanyakan jenis, telah digunakan selama berabad-abad untuk menenangkan dan menyediakan anda untuk tidur nyenyak, menjadikannya minyak yang popular untuk digunakan sebelum tidur.

Faedah Utama

■ mempunyai kesan terapeutik, menenangkan pada kulit, minda, dan badan

■membantu melegakan sistem badan

■ membantu menyokong fungsi sistem imun yang sihat

Faedah Emosi

● membantu menyokong emosi

● membantu lebih fokus

●membawa rasa tenang dan kedamaian

Ini adalah manfaat Roman Chamomile secara general

Sumber: www.sustainablebabysteps.com/roman-chamomile-essential-oil.html

Minyak Pati ini ada dalam resepi Calm Time Balm


Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


04 July 2017

Promosi Freshpicks July 2017

Antara set skincare yg terawal di freshpicks  tahun lepas dan hingga kini masih best seller ialah Set Cherish Cherry .
Apa yang ada didalam set ini,sehingga menjadi Best Seller ?

👉🏽Cherry Beauty Soap. Classic & Special Edition.
-membantu mencerahkan kulit
-membantu melembapkan kulit
-membantu menganjalkan wajah
-membantu mengecilkan pori-pori
-membantu merawat masalah jerawat
-membantu memudarkan jeragat
-membantu masalah tona tak sekata.
-mengurangkan garis halus diwajah .
.
👉🏽Fresh All-In-One Cream (Signature Cream)
-Menggantikan toner dan moisturizer
-Bertindak seperti serum dan pelembap,
-Membantu mengecilkan pori-pori muka,
-Membantu melembabkan kulit,
-Membantu muka lebih glowing, nampak pinkish, memberi efek kulit selembut sutera
-Kaya dengan vitamin E .
.
👉🏽Fresh Finishing DD Cream (SkinBeauty)
-Krim yang meremajakan kulit
-Menjadikan kulit lebih sekata dan kurang kusam -Memberi tampilan cantik pada wajah
-Melembutkan dan melembabkan kulit
-Mencerahkan kulit
-Lengkap dengan spf50
.
.
Set natural skincare yang bebas bahan kima berbahaya. Beratus testimoni yang happy dengan kesannya.
.
.
Dapatkan bulan ni HARGA SPECIAL RM99(normal 145)
Free pos
Freegift freshpicks pouch handmade
.
.
Whatsapp 0193854667
.
#feelbeautifulnaturally #naturalskincare #freshpicks #bazaarpaknil #organicskincare


Hadiah Hari Raya

Back to Work 😊😙
.
Beli Satu Set dari @dahliamadu dapat makeup bag seperti di atas. Hadiah Sempena Hari Raya. Selagi stok masih ada
.

Tasneem Naturel ada 4 jenis Balm
.
1. Coughflu Time
.
- Bantu kurangkan #selesema
- Bantu cairkan #kahak
- Bantu melegakan athma
- Bantu kurangkan suhu ketika #demam .
.
2. Tummy Time
.
- Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi
- Membuang ##angin dalam perut
- Bantu melegakan perut sebu
- Bantu melegakan #kembung perut .
.
3. Sleep Time
.
- Bantu anak tidur #lena
- Bantu anak supaya mudah #tidur
- Bantu anak bangun dalam mood ceria
- Memberi tidur berkualiti .

4. Calm Time .
- Memberikan keselesaan
- Mengurangkan tekanan
- Mengurangkan keletihan
- Bantu anak lebih tenang
.
Whatsaap 0193864667

#tasneemnaturelshahalam #tasneenaturel #bazaarpaknil #agentdropshipwanted #essentialoilmalaysia


01 July 2017

Apa itu Essential Oil ?

Apa itu Essential Oil?

Essential Oil adalah bahan organik yang di ekstrak dari tumbuhan.

Ia boleh didapati dari bunga, daun, batang, kulit pokok, getah, buah dan akar tumbuhan.

Ia adalah bahan yang di ketahui dapat memberi manfaat kepada manusia

Essential Oil dapat menyokong sistem dalam badan agar dapat berfungsi secara optimum.

Ia menyokong sistem pernafasan, aliran darah, sistem otot. Ia juga memberi sokongan untuk mental yang lebih jelas, membantu badan menyampaikan oksigen kepada otak iatu pusat segala aktiviti fizikal dan mental.

Ia juga dapat membantu menyelaras emosi agar lebih teratur. Emosi, mental dan fizikal yang berfungsi dengan baik dapat membuatkan seseorang individu itu lebih cekap dan produktif.


Bagaimana Essential Oil berfungsi?

Essential Oil perlu diserap kedalam badan untuk berfungsi. Terdapat 3 cara ia dapat memasuki sistem badan manusia, iaitu

Topical (sapuan)
Aromatically (bauan)
Ingest (makan)

Topical

Penggunaan secara topical  termasuklah sapuan, urutan ke atas kulit.

Dilution (cairkan) adalah perlu untuk penggunaan keatas kanak-kanak dan bayi. Dilution tidak menghilangkan keberkesanan Essential Oil, ia cuma memberikan volume kepada Essential Oil agar lebih mudah di sapu ke kawasan yang lebih besar.

Kesemua balm Tasneem Naturel adalah diu adun dengan lebih kurang 10 jenis Essential Oil.

Produk Freshpicks juga kebanyakkannya ada Essential Oil.

Berminat dengan Tasneem Naturel @ Freshpicks whatsaap 0193854667

Credit http://liyana.anaqi.com/?p=355