30 June 2017

Khasiat-Khasiat minyak argan ialah.

1. Rawatan jerawat dan juga parut2 jerawat. Bahan linoleic asid membantu kawal radangan jerawat dan meningkat pemulihan.

2. Kawal dermatitis ,eczema, psoariasis dan gatal2 kulit dengan kandungan vit E, omega 3, linoleic dan oleic asid.

3. Awet muda, tingkat kecantikan dan kehalusan kulit, kawal kedutan kulit, tingkatkan hydration, kawal pigment dan pertahan kolegen.

4. Kawal cholesterol bila minyak argan dimakan sebagai salad dressing.

5. Kawal kesakitan arthritis dengan mengurangkan inflamasi dalam sendi.

6. Bantu kawal kanser dari kandungan antioxidants vit E , C dan lain2.

7. Kawal stretch marks ekoran dari kehamilan dan kelahiran.

8. Meningkatkan tahap kesihatan dan kecantikan keseluruhan.

Berminat denga Argan Oil Freshpicks?
Whatsaap 019385466


29 June 2017

NOTIS READYSTOK PRODUK FRESHPICKS JULY- DEC 2017 - dari Founder Freshpicks .

Kepada semua customer2 yang dikasihi, walaupun ada kekangan kesihatan dari pihak founder freshpicks, kami akan terus beroperasi seperti biasa, mengambil order, melayan pertanyaan, konsultasi percuma dan sebagainya.

Malah penghantaran via poslaju juga berjalan seperti biasa.

Produk2 freshpicks dihasilkan dirumah (HOMEMADE) dengan adunan penuh kasih sayang menggunakan bahan mentah berkualiti tinggi CUMA beberapa produk seperti dd cream, all in one cream, loosepowder, tinted lipmoist) dihasilkan di kilang bertaraf GMP (berikutan kekangan masa/ tools/raw material), tapi jangan risau, raw material adalah high kualiti, bukan krim kilo ye.. :)
.
InsyaAllah, untuk jangka masa panjang, freshpicks dalam proses untuk mendapatkan KKM.
.
Cuma oleh sebab kekangan kesihatan maka hanya produk freshpicks yang tertentu sahaja yang READY STOK sepanjang JULY-DECEMBER 2017.

Jadi kalau nak buat pembelian tu, semak dahulu senarai produk yang available ye .
Rujuk senarai dibawah.(july-dec)

Face&Body soap
-Cherry Beauty Soap (CBS classic edition)
-Cherry Beauty Soap (CBS special edition)
-Milxo (sabun susu kambing)
-Criansa (for kids)*unit limited*
-Marvell (bodysoap)*unit limited*
-Refreshing Deodorant
- Arganne Face Oil Complex (15ml, 30ml, 50ml)
- Pure Organik Argan oil (15ml, 30ml,50ml)
-Organic Baby Oil
- Set Primo (Basic Only)
- Set Skincare Cherish Cherry (Basic only)
- Face serum anti aging (hyaluronic acid) 15ml, 30ml*unit limited*
- Fresh Finishing DD cream (@skinbeauty ddcream)*unit limited*
- Fresh All in one Cream (@Signature cream)* unit limited*
- Loose powder *unit limited*
- Tinted lipmoist *unit limited* .
.
Untuk urusan PEMBELIAN KONSULTASI/  PERTANYAAN
sila Whatsapp 0193854667 - Agen FRESHPICKS
.
Terima kasih di atas sokongan anda semua sepanjang SETAHUN kami beroperasi
.
TQ,
Founder Freshpicks

#freshpicks #naturalskincare #minyakargan #arganoilmalaysia #bazaarpaknil #selamayhariraya


28 June 2017

Tummy Time di Musim Raya

Musim musim raya ni kan. Perut mulalah nak meragam tak tentu pasal. Almaklumlah makan pun macam-macam. Berkecamuk makan dalam perut.

Lepas tu jalan-jalan pulak area macam jelebu tu banyak la bengkang bengkok. Adu du memang angin naik ke kepala la. Rasa sebu sakit perut dan sakit kepala package.

Tummy Time ni meeemang membantu sungguh raya ni. Ni feedback sendiri perut angin, sebu, rasa nak muntah, loya sapu sapu ni jer lega.

Masa sampai sampai kampung haritu tengok mak jalan tengkot tengkot. Tanya la mak kenapa, rupanya sakit pinggang. Lepas tu sapu sapu la Tummy Time kat mak, eh sesuai pulak tu. Mak pun tak sedar eh dah hilang pulak sakit pinggang

Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


Tasneem Naturel 👉 Calm Time

Tasneem Naturel 👉 Calm Time 🌸Memberikan keselesaan
🌸Mengurangkan tekanan
🌸Mengurangkan keletihan
🌸Bantu anak lebih tenang

Cara guna:
👉sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.

Balm ini membantu menenangkan anak anda jika dalam keadaan tantrum / mengamuk / menangis tanpa henti.

100% dari Essential oils 😍

Tambahan bahan :
🍄Lavendar
🍄Ylang ylang
🍄Roman Chamomile
🍄Frankincense
🍄Bergamot
🍄Orange
🍄Rose
🍄Rose Geranium

Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


Selamat Hari Raya Semua

Assalammualaikum Semua.
Kami di DahliaMadu @ dahliaayob.blogspot.my ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada semua pelanggan pelanggan dan bakal pelanggan Freshpicks dan Tasneem Naturel.

Terima Kasih kerana berurusan dengan kami.

# Agen Freshpicks
# Agen Tasneem Naturel

27 June 2017

Travel Kit Tasneem Naturel Mesti Bawak Balik Raya

Bagaimana Kit ini membantu mommy dan anak mommy raya ni:
.
Bantu melegakan mabuk dalam perjalanan,sakit perut makan macam-macam raya ni,  #sembelit, #cirit-birit - Sapu Tummy Time .
Bantu betulkan hormon yang tidak seimbang, Anak nangis-nangis boleh redakan,mengamuk-ngamuk,tantrum,penat melampau,hiperaktif, merengek je. - Sapu Calm Time
.
Bantu meredakan #batuk ,#kahak , #selsema , #demam - Sapu CoughFlu Time
.
Bantu anak-anak yang tahan mata tak nak tidur,tidur tak lena - Sapu Sleep Time
.
Owh yea Balm ni bukan hanya sesuai hanya untuk bayi  je ye, dewasa pun boleh guna.
.
Whatsaap 0194854667
.
#tasneemnaturel #sayagunasayajual #agentdropshipwanted #bazaarpaknil  #tasneemnaturelshahalam


22 June 2017

Tea Tree Essentia Oil dalam CoughFlu Time

Tea tree oil atau minyak pokok teh ini berasal daripada daun tumbuhan alternifolia malaleuca. Biasanya ia dilihat bewarna keemasan dan sedikit pucat. Minyak pokok ini diperoleh dan diekstrak melalui kaedah penyulingan wap ranting pokok dan daunnya.

Tea Tree Essential Oil ada dalam resepi  CoughFlu Time, Tea Tree EO ini mengandungi sifat #antimikrob, #antiseptik, dan #antiviral. Ia membantu untuk masalah tekak, batuk, dan selsema. .
Sapu Sapu je CoughFlu Time.. Lega
.
Manfaat kesihatan yang boleh didapati daripada Tea Tree ini ialah:
.
🍁 Mencegah jangkitan kulat dan virus
🍁 Meningkatkan sistem imunisasi
🍁 Melegakan batuk, selesema dan hidung tersumbat
🍁 Merangsang peredaran darah dan rembesan hormon
🍁 Mempercepat penyembuhan luka
🍁 Mengurangkan masalah kelemumur dan rambut gugur
.
Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.
.
#tasneemnaturelshahalam #tasneemnaturel #coughflu #bazaarpaknil


Anak Meragam dan Tak Nak tidur.

"Sekarang ni dh boleh letak main sendiri.. Dh penat bru nangis.. Klu x... Letak je terus nangis... Tido pun dah mula lena.. Kadang2 tu smp 2 jam 1/2 baru terjaga.. Minum susu kdg2 smbung tido lg... Klu x sebelum ni tido paling lama pun 1/2 jam je.. Pastu x nk smbg tido... Meragam nangis pun dh kurang.. Klu x asyik nangis je... Pening akk jaga ... :p"
.
- Kak Watie .

Ada anak-anak susah sangat nak tido dan meragam pulak tu. Solusi #SleepTime dan #CalmTime
.
#tasneemnaturelshahalam #tasneemnaturel #bazaarpaknil #essentialoilmalaysia


20 June 2017

Batuk Kurang - CoughFlu Time

" #Batuk pun dah kurang, berak keluar berlendir lendir. Anak memang sesuai dengan #CoughFlu "
.
Puan Farah

Berminat nak cuba CoughFlu Time Tasneem Naturel

Penghantaran seluruh Malaysia. COD Shah Alam.


19 June 2017

Anak kerap menangis

Orang tua tua cakap anak menangis je ni jangan di biarkan. Pernah dengar pesanan ni tak?
.
Solusinya cuba - Calm Time Tasneem Naturel
.
Suka merengek, cepat mengamuk , tantrum pun boleh cuba Calm Time Tasneem Naturel


16 June 2017

Arganne Face Oil Complex

Salah satu Produk #Freshpicks yang saya suka dan saya guna iaitu #Arganne Face Oil Complex. Ia adalah #pelembab semulajadi daripada 100% Organic Argan Oil + #Jojoba Oil + #Rosehip Oil + Aprikot Kernnel Oil + #Essential Oil.
.
Harga? Ada 3 pilihan.Ikut budget. Nak cuba ?
.
Whatsaa 0193854667
.
#bazaarpaknil #minyakargan #minyakarganmalaysia #arganoilmalaysia #naturalskincare


BUY ANY 2 #freshpicks soap, FREE POSTAGE

#OFFER 11JUN-11JULY

BUY ANY 2 #freshpicks soap, FREE POSTAGE

#HOmemade facial soap..Bebas SLS,Bebas kimia bahaya. Bertindak lembut ke atas kulit
Variasi 🥒CHERRYBEAUTYSOAP classic
🍈CHERRYBEAUTYSOAP special
🐐MILXO (goats milk)
🍑CRIANSA (apricot oil)
🍯HANYBEE (madu tualang asli)
.
Fungsi2 homemade soap ini membantu :
🍒Merawat #kulit wajah yang #berminyak
🍒Mencerahkan kulit wajah
🍒Merawat #jerawat, #parut & jerawat 🍒 Memudarkan #jeragat
🍒Mengecilkan liang pori pada wajah
🍒Menganjalkan & menegangkan kulit muka
🍒Memperbaiki struktur kulit wajah dari dalam
🍒Melembapkan muka
🍒Membuang sel-sel kulit mati
🍒Mengurangkan whitehead & blackhead
🍒Merawat bekas jerawat berlubang
🍒Merawat, gatal,kurap & #panau
🍒Sesuai untuk semua
.
Berminat? Click link whatsaap saya
http://www.wasap.my/60193854667
atau
0193854667
.
#freshpicks #Freshmade #naturalskincare #bazaarpaknil #homemade


Best Offer lagi bagi peminat Freshpicks

BEST #OFFER
.
❤️Fresh finishing DD cream/Fresh all in one  cream Only RM39/pcs (normal price RM49) exclude pos
.
❤️BUY 2pcs and postage is FREE*
.
Free pos 2pcs samada:
signature cream+DD cream or 2pcs ddcream or 2 pcs signature cream

Berminat? 0193854668
.
#freshpicks #ddcream #bazaarpaknil #Freshmade #naturalskincare #homemade


4 Customer Feedback - CoughFlu Time

Customer Feedback yang dah gunakan CoughFlu Time dari Tasneem Naturel untuk anak dan bayi mereka.
======================
Tasneem Naturel 👉 CoughFlu Time

🌸Bantu kurangkan selesema
🌸Bantu cairkan kahak
🌸Bantu melegakan athma
🌸Bantu kurangkan suhu ketika demam

Cara guna:
👉Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
👉Boleh juga bagi anak hidu balm ini.

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

100% dari Essential oils 😍

Tambahan bahan :
🍄Lavendar
🍄Peppermint
🍄Eucalyptus
🍄Lemongrass
🍄Myrtle
🍄Orange
🍄Marjoram
🍄Spruce
🍄Cypress
🍄Pine

Berat: 18 gram

Berminat ? Whatsaap/Call 0193854667
Agen Tasneem Naturel Shah Alam. Penghantaran Seluruh Malaysia dan CoD Area Shah Alam


15 June 2017

Minyak Pati Kayu Putih dalam CoughFlu Time

Minyak pati kayu putih ada dalam resepi CoughFlu Time Tasneem Naturel

Ia berkesan membantu merawat alahan dan resdung. Sangat membantu mencairkan kahak.
Membantu merawat asthma dengan bertindakbalas terhadap membran mukus yang mana mengurangkan perembesan lendir.

Tengok gambar dari google ni yang listkan juga fungsi Minyak Kayu Putih secara general


Berminat? 0193854667
Agen Tasneem Naturel Shah Alam. Penghantaran Seluruh Malaysia
.
#tasneemnaturel #agentdropshipwanted #bazaarpaknil #shahalamresident


14 June 2017

Customer Feedback - CoughFlu Time

"Assalamualaikum. Saya nak share sikit. Semalam anak saya Wafiy (17 mnths) macam nampak nak selsema..saya sapu Coughflu Time, terus meleleh hingus (likely air hidung).. Malam saya sapu coughflu, calm time. Dia tidur lena.
.
Tp tgh tidur dia batuk2..agak teruk juga. Sy sapu lagi coughflu, kat dada dan hidungnya..dia batuk sampai nak muntah. Tp dia telan..sy nyusukan lps tu ok. Tidur lena..bgun tu batuk lg, sy bg madu dan bykkn minum air suam. Alhamdulillah da baik. .
Tunggu dia u'uk.. Ekeke...Sy agk mesti byk lendir... Sbb bese dia demam ke, sapu coughflu mesti iyak lendiran dgn byk."

-Puan Muslimah- 👇👇👇👇👇

Berminat? 0193854677
.
#tasnemnaturel #coughflu #batukselsemademam #agentdropshipwanted #batuk #demam #selsema #tasneemnaturelshahalam #bazaarpaknil


13 June 2017

3 Customer Feedback Calm Time Tasnem

Customer Feedback  #calmtime
Ibu Lega anak tak meragam lagi


Customer Feedback Calm Time ~ baby mudah diurus dengan Calm Time


Customer Feedback Calm Time ~ anak tantrum tidur lena sampai pagi


3 Customer Feedback Calm Time

Dalam resepi Calm Time Tasneem Naturel ada minyak pati geranium.

Diekstrak dari batang dan daun, ianya mampu melegakan tekanan, mengurangkan kemurungan, mengimbangi hormon dan melancarkan peredaran darah.

Minyak pati lavendar juga ada dengan memberikan rasa rileks saraf, menstabilkan mood & daya tumpuan yang lebih baik.

Frankinsense eo pula berperanan melegakan rasa bimbang & tekanan seseorang. Juga membantu merehatkan saraf dan meredakan kemarahan.

Sesuai untuk menenangkan dan merilekskan anak. Juga untuk mendapatkan daya tumpuan dan fokus yang lebih tinggi.

Berminat ? 0193854667

Penghantaran seluruh Malaysia dan COD Area Shah Alam


Mak Hijau Anak Tantrum dan Calm Time

MAK KAU HIJAU 
.
.
 Anak-anak bila datang tantrum mesti mak mak naik hijau kan? Hehe. Kadang-kadang tu sampai tak tahu nak buat macam mana lagi. Penatnya la bila anak tantrum.
.
Orang tua-tua cakap tak boleh la biarkan budak-budak tantrum ni, nanti jadi biasa pulak.
.
Mak Mak jangan naik hijau tau keep calm dan sapu balm ini ke anak anak ye. Insya Allah ramai dah ibu ibu dapat penyelesaian untuk tenangkan anak mereka dengam CALM TIME BALM, mak-mak pun bertenang.
.
Dalam CALM TIME terdapat pati minyak Peace dan Calming yang berupaya menenagkan hormon yang berkocak tu.

Mak Mak nak cuba?
====
Dalam
Calm time Tasneem Naturel ada minyak pati geranium.
Diekstrak dari batang dan daun, ianya mampu melegakan tekanan, mengurangkan kemurungan, mengimbangi hormon dan melancarkan peredaran darah.

Minyak pati lavendar juga ada dengan memberikan rasa rileks saraf, menstabilkan mood & daya tumpuan yang lebih baik.

Frankinsense eo pula berperanan melegakan rasa bimbang & tekanan seseorang. Juga membantu merehatkan saraf dan meredakan kemarahan.

Sesuai untuk menenangkan dan merilekskan anak. Juga untuk mendapatkan daya tumpuan dan fokus yang lebih tinggi.

Berminat? 0193854667

#tasneemnaturel #agentdropshiowanted #tantrum #bazaarpaknil

08 June 2017

Adakah face oil complex Arganne / Argan oil sesuai untuk kulit berminyak?

Jawapan: Sesuai untuk semua jenis kulit. Malah Argan oil freshpicks 100% certified organic dan sangat berkualiti.

Kulit kering
Minyak Argan berupaya merangsang kebolehan kulit utk memelihara kelembapan di dalam kulit. Kulit kering terhasil kerana SEBUM kurang di hasilkan, Argan Oil akan membantu mengimbangi penghasilan sebum di dalam kulit.

Kulit Sensitif
Biasanya mereka yg berkulit sensitif perlu mencuba sedikit dahulu sesetengah produk tetapi dengan Minyak Argan organic,RISIKO alergic tu agak rendah. Ia juga sesuai utk mereka yg menghidap masalah kulit seperti ECZEMA, PSORIASIS, DERMATITIS dan lain-lain. Ini kerana Minyak Argan kaya dengan ANTI INFLAMMATORY seperti ANTIOKSIDA dan VITAMIN E .

Kulit Berminyak
bagi kulit berminyak, kulit MENGHASILKAN SEBUM secara berlebihan. Argan Oil berupaya mengawal penghasilan sebum di kulit supaya kulit kekal LEMBAP & LEMBUT .

Kulit Kombinasi
Kulit kombinasi bermaksud sesetengah kawasan di muka sahaja seperti berminyak di hidung dan dahi dan kawasan lain agak kering. Minyak Argan akan mengimbangi penghasilan sebum di setiap kawasan muka ini supaya lebih sekata

Freshpicks Arganne face oil complex / Argan oil boleh didapati dalam 3 size 

Berminat? 0193854667
#arganoilmalaysia #minyakargan #minyakarganmalaysia #bazaarpaknil #kulitkering #kulitberminyak #kulitjerawat

Pengumuman : Free Postage

Pengumuman Freshpicks 📢📢

FREE POSTAGE untuk sebarang pembelian melibatkan set skincare PRIMO/Cherish Cherry (ccs) samada basic or exclusive *

Sah dari 7Jun-7July sahaja.

Berminat? 0193854667


02 June 2017

Beza Argan Oil dengan Essential Oil?

Argan oil merupakan carrier oil @ base oil ataupun kalau dalam bahasa mudahnya, minyak asas.

Apa itu carrier oil?? Carrier oil biasanya di jadikan asas kepada essential oil. Biasanya di hasilkan dari dari sumber tumbuhan semulajadi dan kekacang dan sering juga di panggil minyak tumbuhan.

Minyak argan antara carrier oil yang merupakan minyak yang terbaik di sebabkan sifatnya yang senang menyerap di kulit dan tidak berminyak.

Essential oil pula dihasilkan oleh minyak dari bahagian-bahagian yang berbeza daripada tumbuh-tumbuhan. Ia boleh dihasilkan dari daun, seperti minyak pudina. Ia juga boleh dihasilkan dari kelopak bunga, dan ada juga yang dibuat daripada kulit atau kayu, seperti Sandalwood.

Essential oil biasanya dihasilkan melalui proses penyulingan minyak semula jadi yang ada dalam tumbuh-tumbuhan yang sangat pekat. Ia memerlukan sangat banyak tumbuh-tumbuhan untuk menghasilkan hanya sedikit essential oil. Atas sebab ini, kebiasaannya essential oil yang asli sangat mahal.

Dari segi manfaat, memang essential oil lebih tinggi manfaatnya berbanding carrier oil. Tetapi, di sebabkan essential oil tidak boleh digunakan secara terus ke atas kulit, maka ia perlu di campurkan dengan carrier oil.

Frankinsence dan lavender antara essential oil yang terbaik untuk merawat kekeringan kulit, keradangan, pigmentasi dan juga bersifat anti-aging.
=======================
Arganne Face Oil Complex adalah campuran 100% organic argan oil+ apricot kernel oil,jojoba oil,rosehip seed oil, essential oil)

Retail
RM55(15ml)
RM99(30ml),
RM159(50ml)


Minyak Argan - Dr Hamid Arshat

Copy dari fb Dr. Hamid Arshat

Alhamdulillah selamat pulang dari morocco dan spain. Banyak perkara dipelajari dan cabaran2 yang ditempuhi.
Sedih bila mengenang kejatuhan empire islam diAndulasia, Spain setelah 700 ratus tahun berkuasa.
DiMorocco juga banyak kesan2 sejarah pemerintahan islam.

Terpenting dalam ingatan saya ialah Minyak Argan yang dikeluarkan di morocco sahaja, pokok argan bolih hidup tanpa air selama beberapa tahun.
Banyak khasiat2 kesihatan dan kecantikan bila gunakan minyak argan. Pokok2 argan hanya terdapat disekitaran Marakesh. Sedangkan ladang olive terdapat dimerata2 negara morocco. Dikatakan minyak argan lebih tinggi mutu dan khasiatnya dari olive oil.
Diantara khasiat2 minyak argan ialah.

1. Rawatan jerawat dan juga parut2 jerawat. Bahan linoleic asid membantu kawal radangan jerawat dan meningkat pemulihan.

2. Kawal dermatitis ,eczema, psoariasis dan gatal2 kulit dengan kandungan vit E, omega 3, linoleic dan oleic asid.

3. Awet muda, tingkat kecantikan dan kehalusan kulit, kawal kedutan kulit, tingkatkan hydration, kawal pigment dan pertahan kolegen.

4. Kawal cholesterol bila minyak argan dimakan sebagai salad dressing.

5. Kawal kesakitan arthritis dengan mengurangkan inflamasi dalam sendi.

6. Bantu kawal kanser dari kandungan antioxidants vit E , C dan lain2.

7. Kawal stretch marks ekoran dari kehamilan dan kelahiran.

8. Meningkatkan tahap kesihatan dan kecantikan keseluruhan.
----------------

Freshpicks pun ada 100% Argan Oil dan Arganne Face Oil Complex

Berminat? 0193854667