28 June 2017

Tummy Time di Musim Raya

Musim musim raya ni kan. Perut mulalah nak meragam tak tentu pasal. Almaklumlah makan pun macam-macam. Berkecamuk makan dalam perut.

Lepas tu jalan-jalan pulak area macam jelebu tu banyak la bengkang bengkok. Adu du memang angin naik ke kepala la. Rasa sebu sakit perut dan sakit kepala package.

Tummy Time ni meeemang membantu sungguh raya ni. Ni feedback sendiri perut angin, sebu, rasa nak muntah, loya sapu sapu ni jer lega.

Masa sampai sampai kampung haritu tengok mak jalan tengkot tengkot. Tanya la mak kenapa, rupanya sakit pinggang. Lepas tu sapu sapu la Tummy Time kat mak, eh sesuai pulak tu. Mak pun tak sedar eh dah hilang pulak sakit pinggang

Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


Tasneem Naturel 👉 Calm Time

Tasneem Naturel 👉 Calm Time 🌸Memberikan keselesaan
🌸Mengurangkan tekanan
🌸Mengurangkan keletihan
🌸Bantu anak lebih tenang

Cara guna:
👉sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.

Balm ini membantu menenangkan anak anda jika dalam keadaan tantrum / mengamuk / menangis tanpa henti.

100% dari Essential oils 😍

Tambahan bahan :
🍄Lavendar
🍄Ylang ylang
🍄Roman Chamomile
🍄Frankincense
🍄Bergamot
🍄Orange
🍄Rose
🍄Rose Geranium

Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


Selamat Hari Raya Semua

Assalammualaikum Semua.
Kami di DahliaMadu @ dahliaayob.blogspot.my ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada semua pelanggan pelanggan dan bakal pelanggan Freshpicks dan Tasneem Naturel.

Terima Kasih kerana berurusan dengan kami.

# Agen Freshpicks
# Agen Tasneem Naturel

27 June 2017

Travel Kit Tasneem Naturel Mesti Bawak Balik Raya

Bagaimana Kit ini membantu mommy dan anak mommy raya ni:
.
Bantu melegakan mabuk dalam perjalanan,sakit perut makan macam-macam raya ni,  #sembelit, #cirit-birit - Sapu Tummy Time .
Bantu betulkan hormon yang tidak seimbang, Anak nangis-nangis boleh redakan,mengamuk-ngamuk,tantrum,penat melampau,hiperaktif, merengek je. - Sapu Calm Time
.
Bantu meredakan #batuk ,#kahak , #selsema , #demam - Sapu CoughFlu Time
.
Bantu anak-anak yang tahan mata tak nak tidur,tidur tak lena - Sapu Sleep Time
.
Owh yea Balm ni bukan hanya sesuai hanya untuk bayi  je ye, dewasa pun boleh guna.
.
Whatsaap 0194854667
.
#tasneemnaturel #sayagunasayajual #agentdropshipwanted #bazaarpaknil  #tasneemnaturelshahalam


22 June 2017

Tea Tree Essentia Oil dalam CoughFlu Time

Tea tree oil atau minyak pokok teh ini berasal daripada daun tumbuhan alternifolia malaleuca. Biasanya ia dilihat bewarna keemasan dan sedikit pucat. Minyak pokok ini diperoleh dan diekstrak melalui kaedah penyulingan wap ranting pokok dan daunnya.

Tea Tree Essential Oil ada dalam resepi  CoughFlu Time, Tea Tree EO ini mengandungi sifat #antimikrob, #antiseptik, dan #antiviral. Ia membantu untuk masalah tekak, batuk, dan selsema. .
Sapu Sapu je CoughFlu Time.. Lega
.
Manfaat kesihatan yang boleh didapati daripada Tea Tree ini ialah:
.
🍁 Mencegah jangkitan kulat dan virus
🍁 Meningkatkan sistem imunisasi
🍁 Melegakan batuk, selesema dan hidung tersumbat
🍁 Merangsang peredaran darah dan rembesan hormon
🍁 Mempercepat penyembuhan luka
🍁 Mengurangkan masalah kelemumur dan rambut gugur
.
Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.
.
#tasneemnaturelshahalam #tasneemnaturel #coughflu #bazaarpaknil


Anak Meragam dan Tak Nak tidur.

"Sekarang ni dh boleh letak main sendiri.. Dh penat bru nangis.. Klu x... Letak je terus nangis... Tido pun dah mula lena.. Kadang2 tu smp 2 jam 1/2 baru terjaga.. Minum susu kdg2 smbung tido lg... Klu x sebelum ni tido paling lama pun 1/2 jam je.. Pastu x nk smbg tido... Meragam nangis pun dh kurang.. Klu x asyik nangis je... Pening akk jaga ... :p"
.
- Kak Watie .

Ada anak-anak susah sangat nak tido dan meragam pulak tu. Solusi #SleepTime dan #CalmTime
.
#tasneemnaturelshahalam #tasneemnaturel #bazaarpaknil #essentialoilmalaysia


20 June 2017

Batuk Kurang - CoughFlu Time

" #Batuk pun dah kurang, berak keluar berlendir lendir. Anak memang sesuai dengan #CoughFlu "
.
Puan Farah

Berminat nak cuba CoughFlu Time Tasneem Naturel

Penghantaran seluruh Malaysia. COD Shah Alam.


19 June 2017

Anak kerap menangis

Orang tua tua cakap anak menangis je ni jangan di biarkan. Pernah dengar pesanan ni tak?
.
Solusinya cuba - Calm Time Tasneem Naturel
.
Suka merengek, cepat mengamuk , tantrum pun boleh cuba Calm Time Tasneem Naturel


16 June 2017

Arganne Face Oil Complex

Salah satu Produk #Freshpicks yang saya suka dan saya guna iaitu #Arganne Face Oil Complex. Ia adalah #pelembab semulajadi daripada 100% Organic Argan Oil + #Jojoba Oil + #Rosehip Oil + Aprikot Kernnel Oil + #Essential Oil.
.
Harga? Ada 3 pilihan.Ikut budget. Nak cuba ?
.
Whatsaa 0193854667
.
#bazaarpaknil #minyakargan #minyakarganmalaysia #arganoilmalaysia #naturalskincare


4 Customer Feedback - CoughFlu Time

Customer Feedback yang dah gunakan CoughFlu Time dari Tasneem Naturel untuk anak dan bayi mereka.
======================
Tasneem Naturel 👉 CoughFlu Time

🌸Bantu kurangkan selesema
🌸Bantu cairkan kahak
🌸Bantu melegakan athma
🌸Bantu kurangkan suhu ketika demam

Cara guna:
👉Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
👉Boleh juga bagi anak hidu balm ini.

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

100% dari Essential oils 😍

Tambahan bahan :
🍄Lavendar
🍄Peppermint
🍄Eucalyptus
🍄Lemongrass
🍄Myrtle
🍄Orange
🍄Marjoram
🍄Spruce
🍄Cypress
🍄Pine

Berat: 18 gram

Berminat ? Whatsaap/Call 0193854667
Agen Tasneem Naturel Shah Alam. Penghantaran Seluruh Malaysia dan CoD Area Shah Alam


15 June 2017

Minyak Pati Kayu Putih dalam CoughFlu Time

Minyak pati kayu putih ada dalam resepi CoughFlu Time Tasneem Naturel

Ia berkesan membantu merawat alahan dan resdung. Sangat membantu mencairkan kahak.
Membantu merawat asthma dengan bertindakbalas terhadap membran mukus yang mana mengurangkan perembesan lendir.

Tengok gambar dari google ni yang listkan juga fungsi Minyak Kayu Putih secara general


Berminat? 0193854667
Agen Tasneem Naturel Shah Alam. Penghantaran Seluruh Malaysia
.
#tasneemnaturel #agentdropshipwanted #bazaarpaknil #shahalamresident


14 June 2017

Customer Feedback - CoughFlu Time

"Assalamualaikum. Saya nak share sikit. Semalam anak saya Wafiy (17 mnths) macam nampak nak selsema..saya sapu Coughflu Time, terus meleleh hingus (likely air hidung).. Malam saya sapu coughflu, calm time. Dia tidur lena.
.
Tp tgh tidur dia batuk2..agak teruk juga. Sy sapu lagi coughflu, kat dada dan hidungnya..dia batuk sampai nak muntah. Tp dia telan..sy nyusukan lps tu ok. Tidur lena..bgun tu batuk lg, sy bg madu dan bykkn minum air suam. Alhamdulillah da baik. .
Tunggu dia u'uk.. Ekeke...Sy agk mesti byk lendir... Sbb bese dia demam ke, sapu coughflu mesti iyak lendiran dgn byk."

-Puan Muslimah- 👇👇👇👇👇

Berminat? 0193854677
.
#tasnemnaturel #coughflu #batukselsemademam #agentdropshipwanted #batuk #demam #selsema #tasneemnaturelshahalam #bazaarpaknil


13 June 2017

3 Customer Feedback Calm Time Tasnem

Customer Feedback  #calmtime
Ibu Lega anak tak meragam lagi


Customer Feedback Calm Time ~ baby mudah diurus dengan Calm Time


Customer Feedback Calm Time ~ anak tantrum tidur lena sampai pagi


3 Customer Feedback Calm Time

Dalam resepi Calm Time Tasneem Naturel ada minyak pati geranium.

Diekstrak dari batang dan daun, ianya mampu melegakan tekanan, mengurangkan kemurungan, mengimbangi hormon dan melancarkan peredaran darah.

Minyak pati lavendar juga ada dengan memberikan rasa rileks saraf, menstabilkan mood & daya tumpuan yang lebih baik.

Frankinsense eo pula berperanan melegakan rasa bimbang & tekanan seseorang. Juga membantu merehatkan saraf dan meredakan kemarahan.

Sesuai untuk menenangkan dan merilekskan anak. Juga untuk mendapatkan daya tumpuan dan fokus yang lebih tinggi.

Berminat ? 0193854667

Penghantaran seluruh Malaysia dan COD Area Shah Alam


Mak Hijau Anak Tantrum dan Calm Time

MAK KAU HIJAU 
.
.
 Anak-anak bila datang tantrum mesti mak mak naik hijau kan? Hehe. Kadang-kadang tu sampai tak tahu nak buat macam mana lagi. Penatnya la bila anak tantrum.
.
Orang tua-tua cakap tak boleh la biarkan budak-budak tantrum ni, nanti jadi biasa pulak.
.
Mak Mak jangan naik hijau tau keep calm dan sapu balm ini ke anak anak ye. Insya Allah ramai dah ibu ibu dapat penyelesaian untuk tenangkan anak mereka dengam CALM TIME BALM, mak-mak pun bertenang.
.
Dalam CALM TIME terdapat pati minyak Peace dan Calming yang berupaya menenagkan hormon yang berkocak tu.

Mak Mak nak cuba?
====
Dalam
Calm time Tasneem Naturel ada minyak pati geranium.
Diekstrak dari batang dan daun, ianya mampu melegakan tekanan, mengurangkan kemurungan, mengimbangi hormon dan melancarkan peredaran darah.

Minyak pati lavendar juga ada dengan memberikan rasa rileks saraf, menstabilkan mood & daya tumpuan yang lebih baik.

Frankinsense eo pula berperanan melegakan rasa bimbang & tekanan seseorang. Juga membantu merehatkan saraf dan meredakan kemarahan.

Sesuai untuk menenangkan dan merilekskan anak. Juga untuk mendapatkan daya tumpuan dan fokus yang lebih tinggi.

Berminat? 0193854667

#tasneemnaturel #agentdropshiowanted #tantrum #bazaarpaknil