30 May 2017

Manfaat Organic Argan Oil

Argan Oil :
.
🌸 sebagai #PELEMBAP kulit, untuk melembap dan melembutkan kulit. #Arganoil kaya dengan asid lemak,vit E, tidak berminyak dan mudah diserap kulit
.
🌸🏻sebagai #PERAPI rambut, rambut bersinar & mudah diurus
.
🌸🏻tinggi anti oksida,membuat kulit BERSERI serta membantu mengurangkan kesan garis penuaan .
🌸🏻membantu #KULITKERING / #ECZEMA - asid lemak dan vit E dalam argan oil sangat bagus untuk memulihkan kulit rosak akibat #kering terlampau atau mengelupas.
.
🌸🏻membantu kulit #JERAWAT yang biasanya punca dari minyak berlebihan. Argan oil yang tidak berminyak membantu menyeimbangkan kadar minyak dengan membekalkan lembapan semulajadi
.
🌸🏻Argan oil melindungi & menyembuhkan kulit yang mudah IRITASI, PECAH, LUKA, ROSAK.Argan oil tinggi anti oksida membantu mengurangkan kesan radang kulit serta mempercepatkan kadar penyembuhan
.
🌸🏻Argan oil bagus untuk WANITA HAMIL 🤰, membantu stretch mark. Tinggi vit E meningkatkan kekenyalan kulit.
.
Di freshpicks,Organik argan oilnya 100% certified organic usda.
.
Berminat dengan #OrganicArganOil 0193854667
.
#minyakargan #minyakarganmalaysia #bazaarpaknil #arganoilmalaysia #arganoil #visitmyig


Khasiat Minyak Argan

Minyak Argan kaya dengan kandungan Vitamin A,Vitamin E, anti-oksidan, Omega-6 dan asid linoleic.
.
Keberkesanan minyak argan ke atas kulit menyebabkan banyak syarikat kosmetik menambah argan ke dalam produk anti-penuaan, rambut dan penjagaan kulit mereka.
.
Harganya boleh tahan tetapi berbaloi beli untuk mendapatkan kesan yang akan menyuburkan rambut dan kulit anda.
.
Pilih yang asli dan organik ye
.
0193854667
.
#minyakargan #sayajualminyakargan #arganoil #arganoilmalaysia #bazaarpaknil #visitmyig #uitm

STRETCH MARK dan Argan Oil

💗Argan Oil membantu memperbaiki elastik (kekenyalan) kulit kita, kekal anjal.

💗Titiskan 2-3 titik #arganoil pada tapak tangan, sapu rata dibahagian yang ada #stretchmark.

💗Atau boleh cuba campurkan gula perang bersama argan oil dan sapu ditempat tersebut, kemudian bilas.

💗Salah satu #bestseller di #freshpicks adalah Arganne face oil complex & 100% #pure #organic argan oil

#tipskulitcantik #freshpicks #sayajualfreshpicks #minyakargan #minyakarganmalaysia #arganoilmalaysia


Memang berbeza DD Cream Freshpicks

Antara Customer Feedback selepas menggunakan DD Cream Freshpicks seperti gambar di atas.

Serius rugi sape tak try DD Cream Freshpicks ni sebab:
.
+ Teksturenye TAK MELEKIT
+ Baunya #WANGI
+ Krimnya RINGAN
+ Bila dipakai, terus MERESAP ke #kulit
+ Mengandungi SPF
+ Harga MAMPU MILIK
+ Pakai sikit je dh cukup - JIMAT
+ Tahan sehingga lebih kurang 2 BULAN + TIADA CHEMICAL BERBAHAYA
+ #Homemade, #Freshmade with love!!
☝☝☝☝☝☝
.
RM49
.
0193854667
.
#freshpicks #bazaarpaknil


29 May 2017

Beza DD Cream dan all in one Cream

Fresh in all one Cream vs Fresh Finishing DD Cream
.
0193854667
.
#freshpicks
#HOMEMADE #sayajualfreshpicks #bazaarpaknil


Fresh Finishing DD Cream .

Nama Produk: Fresh Finishing DD Cream .
Harga: RM49
.
Saiz/Berat:5g
.
Kelebihan:
●Krim untuk meremajakan kulit.
●Menjadikan kulit lebih sekata dan kurang kusam.
●Memberi tampilan cantik pada wajah.
●Melembutkan dan melembapkan kulit.
●Mencerahkan kulit.
●Tidak berminyak dan melekit.
●Bau wangi.
●Warna yang menarik nampak natural.
.
0193854667
.
#freshpicks #Freshmade #bazaarpaknil


Pastikan DD Cream anda mengandungi :

Tengah survey DD Cream/Foundation? Pastikan ianya mengandungi :
.
❤MOISTURIZER ❤PRIMER ❤FOUNDATION ❤SPF
.
3 ini 1 with SPF gitu
.
#DDCream FreshPicks mengandungi semua di atas☝☝☝
.
FreshPicksbyCherryNazri DD Cream di BANCUH SENDIRI oleh Kak Cherry (bukan kilang ye).

FreshPicks #HOMEMADE with Love
TIADA CHEMICAL BERBAHAYA
Diadun dari bahan PREMIUM #SEMULAJADI BERKUALITI TINGGI
.
0193864667
.
#freshpicks #bazaarpaknil


Dd Cream? Bb Cream atau Cc Cream

Salam Ramadan
.
Korang guna yang mana? Bb cream? Cc cream or Dd Cream?
.
Jom tengok apa beza
.
BB Cream ? CC Cream ?DD Cream? Kat picture tu. Pic dari encik google
.
Saya guna DD Cream
.
==========
DD Cream :

1.It stands for Daily Defense or Dynamic Do-all cream. These are a hybrid of BB and CC creams but their main focus is on anti-aging.
2. DD creams work to diminish wrinkles and fine lines and also balance skin tone and protect the most sensitive areas of your skin.
3. This cream has thick texture; because of this, it provides better coverage and is also more suited for slightly matured skin.
4. As they are heavy in texture, they were primarily meant to be used as a hand and foot cream. But as they work really well on matured skin, now we can get variants especially made for the face.
5. DD creams are multipurpose products that eliminate the need to apply anti-ageing cream, sunscreen and foundation.

Credit:
https://makeupandbeauty.com/what-are-bb-cc-and-dd-creams/

#Freshmade #freshpicks #bazaarpaknil #arganoilmalaysia #minyakarganmalaysia .


Customer Feedback - Cherry Beauty Soap

Antara customer feedback yang pernah menggunakan Cherry BeautySoap. Ada banyak sangat sangat lagi. Ni antaranya :

Muka dah tak sunburn


Muka jerawat dah beransur pulih, muka lebih cerah dah berseri


Tak keringkan kulit muka


Kulit kurang berminyak dan pori mengecil


Hanya RM25 sahaja
Berminat? 0193854667
Dahlia Ayob


Customer Feedback - Cherry Beauty Soap

Antara customer feedback yang pernah menggunakan Cherry BeautySoap. Ada banyak sangat sangat lagi. Ni antaranya :

Muka dah tak sunburn


Muka jerawat dah beransur pulih, muka lebih cerah dah berseri


Tak keringkan kulit muka


Kulit kurang berminyak dan pori mengecil


Hanya RM25 sahaja
Berminat? 0193854667
Dahlia Ayob


26 May 2017

Khasiat Ekstrak #Betik untuk #Kulit

❤ Mencerahkan kulit
❤ Melembapkan kulit
❤ Mencegah tanda-tanda penuaan
❤ Mengurangkan #jerawat dan #jeragat
❤ Membantu menyingkirkan sel-sel kulit mati pada kulit
.
Di FreshPicks, kami menggunakan ekstrak betik sebagai bahan utama dalam menghasilkan Cherry Beauty Soap Classic .

Rm25 sahaja

0193854667
.
#freshpicks #bazaarpaknil #naturalskincare
Credit Salasiah Salleh


Cherry BeautySoap Freshpicks


Homemade.Ramuan berkualiti tinggi diadun dengan penuh kasihsayang.
Free from SLS. Free from dangerous chemical
.
CLASSIC EDITION
Warna sweet orange
Diperkaya dengan ekstrak aloevera&cucumber
Whitening.Moisturizing.Nourishing.Scars.
Tighten pores.Firming
Sesuai untuk semua jenis kulit.
.
SPECIAL EDITION.
Warna applegreen.
Diperkaya dengan lime oil dan argan oil
Treat Acne.Tighten Pores.Moisturizing. Firming. Nourishing.Refreshing.Fine lines. Uneven skin tones. Sunburn.Skin disorders
Sesuai untuk semua jenis kulit.
.
Siapa yang perlukan Cherry BeautySoap?
1. Anda yang mencari produk bebas bahan kimia berbahaya seperti merkuri, paraben & hydroquinone .
.
2. Anda yang ingin kulit nampak glowing sihat
.
3. Anda yang mempunyai masalah kulit tapi masih tak jumpa produk yang sesuai .
.
4. Anda yang inginkan kulit badan dan muka selembut sutera berbau wangi dan segar sentiasa
.
5. Anda yang mencari produk kecantikan muslim yg berkesan dengan harga mampu milik, tapi setaraf dengan produk antarabangsa, yang diadun dengan penuh kasih sayang.
.
6.Anda yg ada masalah kulit - jerawat,kusam,tona tak sekata, jeragat,sunburn, tona ingin cerah semulajadi,  kulit badan berbau, pori besar, penuaan pramatang.
.
RM25 sahaja
.
0193854667
.
#cherrybeautysoap
#feelbeautifulnaturally
#freshpicksbyCN
#bazaarpaknil #naturalskincare


25 May 2017

Hakak pakai hakak juai :-) Facial Soap

Hakak dah try
Milxo Sabun Susu Kambing - best!
.
Hanybee Sabun Madu Tualang - best jugak!! .
.
Criansa Sabun dengan aprikot kernel oil - yang ni sesuai dengan kulit terlalu sensitif best jugak
.
Yang tulis atas ni semua guna tak abis lagi kecuali milxo. Sebab akak juai, sebab tu nak rasa semua.
.


Malam tadi baru try Cherry Beauty Soap pulak. .
Apa persamaan semua facial soap ni, baunya harum harum buah gitu.
.
0193854667
.
#freshpicks #facialsoap #naturalskincare #bazaarpaknil


Manfaat LAVENDER - ESSENTIAL OIL


Salah satu minyak pati yang digunakan dalam produk Freshpicks ialah LAVENDER
.
Manfaat Lavender:
●Rawatan jerawat
● Berperanan sebagai penghalau serangga
● Ubat untuk melegakan kesakitan
● Penjagaan rambut
● Boleh membantu melancarkan peredaran darah
● Penjagaan kulit secara umum
● Rawatan untuk Insomia
.
Barisan minyak-minyak pati (Essential Oil) yang digunakan di freshpicks adalah 100% minyak pati tulen (Essential Oil) daripada gred yang terbaik untuk kesejahteraan anda dan seluruh keluarga anda.
Antara rangkaian produk

#Freshpicks yang menggunakan Pure LAVENDER GRADE ESSENTIAL OIL adalah:
.
* Arganne Face Oil Complex
* Ultramoisturizer
* Face Serum with hyaluronic acid & vit C
* Organic baby Oil
.
#freshpicks #bazaarpaknil #arganoilmalaysia #essentialoilmalaysia #naturalskincare


24 May 2017

Harum cantik dengan Set Primo

Baca intonasi Abang Sally,
"Harum wangi cantik berseri"
"Harum cantik dengan Set Primo ni"
"Selamat Pagi"
.
Makin berseri-seri kata mereka sejak konsisten  dengan Set Primo Freshpicks .

Set PRIMO Basic untuk bulan MAY2017 masih lagi pada harga pengenalan RM99 (normal rm145). Item-item dalam set ni juga boleh dibeli berasingan (loose item) .

Set primo Basic mengandungi SABUN SUSU KAMBING , FACE OIL berasaskan argan oil pure organic dari morocco dan antiaging SERUM hyaluronic acid&vit C berasaskan tumbuhan.
.
Membantu memulihkan kulit rosak, mengurangkan parut #jerawat , #jeragat, mencerahkan dan melembapkan kulit secara semulajadi, memberi nafas baru untuk kulit,mengawal keseimbangan minyak muka. Sesuai juga untuk kulit sensitif
.
Berminat? 0193854667
.
#naturalbeauty #freshpicks #setprimo #bazaarpaknil #arganoilmalaysia


23 May 2017

Bestseller Arganne Face Oil dan Face Serum Antiaging

Arganne #faceoil dan #faceserum antiaging #bestseller di #freshpick .
.
Satu tu jadi #pelembapkulit, satu lagi jadi #beautybooster. .
Kulit sensitive dan berminyak pun sesuai
.
Kenapa Kak Cherry buh #hyaluronicasid dan #vitC dalam serum? .
Untuk membekalkan #kelembapan berpanjangan, meningkatkan #kadarcollagen. .
Yg dah pakai memang rasa beza - kulit lebih lembut, anjal dan ringan.
.
Dalam face oil pula :
100% pure #ORGANIKARGANOIL (85%) + 15% of #ROSEHIPSEEDOIL + #JOJOBAOIL + #APRICOTKERNELOIL + #ESSENTIALOIL (blended few of essential oil) . .
High best grade.
.
Cara guna.
Selepas cuci muka,apply 1-2drop serum, followed by 1-2drop face oil... setel👏🏻👌🏻
.
Berminat? 0193854667

#sayagunasayasukasayajual #freshpicks #bazaarpaknil #arganoilmalaysia #minyakarganmalaysia #naturalskincare


Fungsi Argan Oil di Kulit Muka

Ada orang tanya apa fungsi   #ArganOil ni d kulit muka :
.
⭐️sebagai #pelembapkulit.Lepas uoll cuci muka, Apply 1-3 drops argan oil bagi menggantikan LEMBAPAN yang hilang.
.
⭐️Jadi #pelembapsolekan (mekap base)
Apply 1-2 drop dalam uoll punya #foundationmoisturizerddcreamcccream untuk ekstra #Glowing, EKSTRA #flawless tak bercapuk .

⭐️ Argan oil juga boleh jadi macam #serum. sapukan 1-2 drop ke seluruh wajah sebelum tidur. and u will get #supersoftskin

⭐️ bulih jadi #toner, add 1-2drop dalam airmawar

Berbaloi baloi kan? Satu botol multifunction gitu..Best ke best?

Berminat nak cuba Argan Oil? 0193854667

#sayagunasayasukasayajual #arganoil #freshpicks #aPerfectgiftforU #minyakarganmalaysia #minyakargan


Beza antara ARGANNE FACE OIL COMPLEX dan 100% pure ORGANIC ARGAN OIL?

Apa beza antara ARGANNE FACE OIL COMPLEX dan 100% pure ORGANIC ARGAN OIL?
.
.
Jom kita tengok, supaya mudah pilih .
.
.
100% Pure Organic Argan Oil (15ml - RM49)
.
✔100% Organic Argan Oil.
✔Tiada campuran lain. Tidak dicairkan atau ditambah perasa.
✔Asli dari kernel kacang argan dari Morocco.
✔Pelbagai kegunaan untuk seluruh badan.
✔Argan oil sangat terkenal dengan khasiat untuk RAMBUT dan KULIT.
✔Antara khasiat argan oil, ia melembapkan kulit, perapi rambut, merawat masalah rambut, merawat masalah kulit, stretchmark, antiaging serum, merawat masalah tangan, kuku, dan sunburn. .
ARGANNE Face Oil Complex
(15ml - RM55)
.
✔Lebih khusus untuk merawat masalah kulit muka.
✔Lebih mewah dan LEBIH KAYA KHASIAT. Disamping khasiat organic argan oil seperti yang dinyatakan di atas, ia juga kaya khasiat  Rosehip Seed Oil, Jojoba Oil dan Essential Oil.
✔Mengandungi organic argan oil (80%) dan 20% lagi campuran rosehip seed oil, jojoba oil, essential oil seperti geranium, frankincense, carrotseed, tea tree, rosemary yg memang sangat bagus untuk kulit. Sebab itu ia dinamakan FACE OIL COMPLEX
✔Boleh didapatkan dalam set PRIMO ataupun beli loose RM55 (15ml).
.
.
Berminat? 0193854667
.
#freshpickslovers #freshpicks #arganoil #arganoilmalaysia #bazaarpaknil


20 May 2017

100% Pure Organic Argan Oil .

Freshpicks 's offers the best Argan oil in the world, the beauty secret of Moroccan women for centuries.
.
The 100% pure organic Argan oil has amazing properties and is pure heaven for your face hair and body. .
Argan oil is a revolutionary beauty booster which will immediately amaze you with its ability to moisturize hydrate and soften all types of hair, and skin. .
Its clinically proven to improve skin hydration and skin elasticity
.
100% Organic Argan oil can be used as .
💛Hair conditioner
💛Skin moisturizer
💛Antiaging serum
💛Dry skin conditions: eczema
Acne
💛stretchmark
💛hair styling
💛Skin relief/healing inflammation
💛treatment of hands lips sunburn
.
You can purchase our 100% Organic Argan Oil
.
Choose .
either
.
🌸Arganne face oil complex (mixture of 100% organic argan with a little percentage of jojoba oil, rosehip seed oil and secretblended essential oil
.
or .
🌸purely on its own 100% only no mixture with others
.
Our premium grade organic argan oil: - we use 100% Argania spinosa kernel only
- argan nuts used always chosen from the latest harvest
- only mature argan nuts are used to be sure of getting 100% of its benefits
- argan nuts are picked up from the ground just after they naturally fall down to the ground
-no deodorizing treatment or carbon treatment is used -no discoloration treatment is used to change the color
-we use best manufaturing practices (traceability system and bacteria free environment)
-our premium grade argan oil is really cold pressed in controlled temperature to keep its components intact. - It is 100% organic certified by USDA and Ecocert. No chemicals are added.
- Our premium grade smells light natural argan nuts
- argan oil should be smooth and silky, It is not sticky.Even on uncomfortable skin conditions, argan oil should bring a soothing effect not a painful one.
.
Berminat? 0193854667

#organicarganoil #minyakargan #minyakarganmalaysia #freshpicks #bazaarpaknil


19 May 2017

Manfaat Ginger Essential Oil

- #Mabuk kenderaan
.
- #Loya dan Mabuk.
.
- #Perut tidak selesa
.
- #Demam dan rasa sejuk badan
.
Ginger Essential Oil memberi manfaat kepada masalah di atas :
.
Ia adalah salah satu Essential Oil dalam Tummy Time
.
Berminat? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia
Delivery Shah Alam
.
#tummytime #essentialoilmalaysia #tasneemnaturel #tasneemnaturelshahalam


18 May 2017

Manfaat Lemongrass Essential Oil

Manfaat Lemongrass Essential Oil secara General dan Lemongrass EO juga ada dalam Resepi Tummy Time.
.

- Meningkatkan fungsi sistem penghadaman
.
-Mengurangkan masalah usus dan pencernaan.
.
- Mencegah pembetukan gas yang berlebihan
.
- Membantu meningkatkan peredaran darah
.
- Natural Bug repellant .
.
- Meningkatkan selera makan untuk anak.
.
- Melegakan sakit sendi .
.
- Membunuh dan menyekat bakteria dan kulat .
.
- Spider Vein - betis/peha timbul urat berselirat .



0193854667
.
#bazaarpaknil #EssentialOil #essentialoilmalaysia #tasneemnaturel #tasneemnaturelshahalam #agentdropshipwanted


Customer Feedback : Batuk dan CoughFlu Time

"Assalamualaikum. Saya nak share sikit. Semalam anak saya Wafiy (17 mnths) macam nampak nak #selsema.)saya sapu #Coughflu Time, terus meleleh hingus (likely air hidung).

Malam saya sapu coughflu, calm time. Dia tidur lena. Tapi tgh tidur dia batuk-batuk agak teruk juga. Sy sapu lagi coughflu, kat dada dan hidungnya, dia #batuk sampai nak muntah. Tapi dia telan, saya nyusukan lepas tu ok.

Tidur lena, bagun tu batuk lg, sy bg madu dan banyakan minum air suam. Alhamdulillah dah baik. Tunggu dia u'uk. Ekeke.Saya agak mesti banyak lendir. Sebab biasa dia #demam ke, sapu coughflu mesti iyak lendiran dgn byk.

- Pn Muslimah

Berminat nak cuba CoughFlu Time
Whatsaap saya 0193854667


Khas untuk ibu bapa sekalian. Tahukah anda bahawa

1. Anak tunggal slalunye lambat cakap.

2. Anak pompuan cakap banyak 3 kali daripada lelaki

3. Bermain dengan anak-anak meningkatkan kegembiraan emosi mereka

4. Anak lelaki suka fizikal touch dengan bapak. Main ultraman, pergi padang.Kalau anak lelaki tak dpt fizikal touch die akan suka bergaduh dgn adik-adik dia

5. Interaksi antara ibu bapa dan anak dengan bermain akan membina bonding antara anak dan parent.

6. Anak-anak pun stress sebab tak keluar rumah. So cuba cari masa bawa anak keluar dari rumah.

7. Anak perempuan mempunyai potensi lebih besar dari sudut kemahiran berbahasa (verbal)

8. Anak lelaki mempunya potensi yg lebih besar dari sudut kemahiran visuospatial (ruang). Asuh kelebihan ini dengan memberikan mereka peluang bersukan seperti bola sepak, menunggang basikal. Doktor galakan belikan anak basikal kerana ini akan meningkatkan skill mereka

9. Kanak-kanak yg mempunyai kemahiran membaca akan mempunyai kemahiran bertutur dan berbahasa yang baik

10. Kanak-kanak yang sering berdamping rapat dgn bapa mereka didapati lebih berdaya saing dalam banyak hal. Lebih berkeyakinam diri, sayangkan diri sendiri, mudah menyesuaikan diri di sekolah, kemahiran interpersonal yg baik.

Jom share dengan kawan2x kita yg bergelar ibu bapa..... :-)

Copypaste


16 May 2017

Harum Wangi - Facemist Rosewater

🎶Harum wangi dan bersinar, setangkai mawar di jambangan🎶
.
Salah satu item best dalam Set Primo Exclusive Freshpicks ialah FACE MIST ROSE WATER.
.
Ingredient: ▶️ROSEWATER (ramai yang sedia maklum banyak khasiat rosewater ke atas kulit melembap,merawat,menyubur)
.
▶️ESSENTIAL OIL .
Di samping rosewater dan essential oil, beberapa ramuan di tambah seperti:
.
🌸ALOE VERA EXTRACT (is a good healing ingredient. Especially for someone with damaged skin)
.
🌸GLUTHATHIONE (for whitening)
.
🌸ALLANTOINE (moisturizing,draws water from air to keep your skin moisturised)
.
Selain ianya Harum Wangi dan Bersinar ☺ Facemist menjadi bestseller kerana ia membantu dalam :
.
👸🏻 Hidrasi (melembap)
.
👸🏻 Rejuvenasi (menyegarkan,memperbaharui kulit)
.
👸🏻 Mencegah & Melindungi kulit .
👸🏻 Menenangkan & Merawat
.
👸🏻 Make up setting.
.
Rm19 sahaja
.
Berminat? 0193854667


Selamat Hari Guru!!

Semua Berdiri . TERIMA KASIH CIKGU !!

Ibu adalah madrasah pertama anak-anak

| Habib Ali Zaenal Abidin al Hamid |

Ikhlas dari Dahlia Ayob


15 May 2017

Resepi Vanilla Coffee Scrub Kak Cherry

¤ Biji kopi yg besar-besar blend halus.

¤ Lepas tu, boleh mix dengan gula (boleh pilih nak guna gula putih ke, brown sugar ke atau gula organik)

¤ Tambah pure vanilla extract - bukan vanilla buat kue eh

¤ Tambah castor oil (bukan minyak kereta castor tu 😝) dan pure coconut oil (bukan coconut oil process)

¤ Gaul rata semua bahan tu then lumur lah satu badan.

¤ Sental la kat mana rasa nak sental 😉

Kalau malas nak wat beli je yang Freshpicks punya.

Harga RM15 (50g) & RM20 (100g)

Berminat ? 0193854667


13 May 2017

Pagi Pagi Bau Coffee

Pepagi Morning  tadi ni semerbak bau kopi dalam bilik air

* Berscrub VANILLA LATTE (coffee).

* Alang2 hari minggu extra masa ni, anak anak pun tak bangun lagi tu yg apply scrub sekali.

* bau vanilla + coffee

* Bagi hilang stretchmark, selulit.kulit pun soft.

*Gosok.Bilas.Lap

Harum macam nak terus gi minum kopi la pulak.

I ni memang peminat kopi.

Berminat dengan Body Scrub VANILLA LATTE (coffee) ni?
0193854667


12 May 2017

Customer Feedback - CoughFlu Time

Assalammualaikum...harini saya nak share beberapa testimoni / customer feedback yang dah menggunakan CoughFlu Time daripada Tasneem Naturel.

Eh sebelum tu nak beritahu semula lagi dan lagi apa dia balm ni?

CoughFlu Time dari Tasneem Naturel dapat membantu ikhtiar anda.

CoughFlu Time balm dapat:
Bantu kurangkan selesema
Bantu cairkan kahak
Bantu kurangkan suhu ketika demam

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

Mak Mak kat luar sana ada masalah yang sama? Jom lah cuba balm ni 

CoughFlu Balm adalah :
% bahan semulajadi
% selamat ke atas kulit bayi
BEBAS Paraben, SLS, bahan kimia
Tidak panas
Tidak Merensangkan kulit


Antara Feeback dari Pengguna CoughFlu Balm.

Customer Feedback 1

Yg coughflu tu aniz guna..anak selsema aniz tak bagi ubat selsema.. alhamdulillah. . 2 -3 hari makin kurang.. tapi xde la terus hilang selsema dalam sehari..

Customer Feedback 2

Harini anak anak demam 
Full package selsema dan batuk.
Saya pakaikan dorang balm coughflu, tp lepas dari dorang makan ubat.
Lepas da lama dorang rest, ttiba si kakak kata nk muntah, bile da byk kali asyik cakp nk muntah, cepat2 bawak masuk bilik air terus die muntah. Habis smua keluar hingus2 ape sume. Alhamdulillah lega. Xpasti la pasal pakai balm tu atau ape  tp disebabkan balm3 ni sume mmg serasi dgn anak anak, jd sy rasa mmg kesan dr balm coughflu. Skg dah actve Alhamdulillah 
- Nur Baizura

Customer Feedback 3

Ank sy pn same. Mmg risau die demam. Suhu mmg tinggi smpai cecah 40. Asyik sumbat je sbb mmg pksa pn die luah blk. Kdg warded. Mlm2 xtdo. Risauuu... jumaat lpas die demam trs sapu cough. Alhamdulillah turun suhu. No more ubat 
- Shey

Berminat? 0193854667

#sayajualbabybalm #TasneemNaturelBabyBalm #agendropshipwanted #bazaarpaknil

11 May 2017

9 Manfaat Lavender Essential Oil

Siapa suka bau Lavender? Selain Lavender berbau harum, essential oil Lavender mempunyai manfaat terhadap kesihatan seharian kita.

🌸Bau lavender menenangkan hormon #tekanan,mengurangkan #stress

🌸Lavender dijadikan #antiseptik , mengelak jangkitan #selsema

🌸Lavender bermanfaat merawat #kulit terbakar

🌸Menyembuhkan #migrain

🌸Lavender membantu mengatasi masalah #insomnia

🌸Lavender bermanfaat mengatasi masalah #sendi dan ketegangan #saraf

🌸Lavender penawar gigitan #serangga

🌸Lavender membantu masalah kulit

🌸Lavender berfungsi sebagai #antivirus dan #antiradang


Keempat empat Tasneem Naturel Baby Balm Ada Minyak Pati Lavender/ Lavender Essential Oil

Berminat dengan Baby Balm ini? 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia
COD Shah Alam


09 May 2017

Cara urutan I Love U .

💕❤💙💓💜💛💚
Gunakan dua tau tiga jari, yang membentuk I-L-U daripada arah bayi.

Bila dari posisi kita membentuk I-L-U terbalik.
.
Urut kiri bayi dari bawah ke atas (huruf I).
.
Urut melintang dari kanan bayi ke kiri bayi,kemudian turun ke bawah (huruf L).
.
Urut dari kanan bawah bayi, naik ke kanan atas bayi, melengkung membentuk U dan turun lagi ke kiri bayi.
.
Semua gerakan berakhir di perut kiri bayi.
.
#tasneemnaturel #agentdropshipwanted #bazaarpaknil


I Love You

" I Love You"

Sejak ada baby balm tasneem ni, hari hari nak suruh mama buat I LOVE U kat perut memasing.

Jadilah mama tukang urut setiap malam sebelum tidur. Sihat ke demam ke sakit perut ke tak ke, memang mama akan kena wat I love U dulu la.  Tak buat pun, memang  I love u olls tau!!

Dulu mama ingat tulis I love u kat perut. 😂😂😂 Rupanya cara urutan I love you. Mama youtube je la.

Sesuai sangat mereka berdua dengan baby balm tasneem ni. Demam tak melarat larat, batuk selsema mudah baik. Kali ni demam tak jadi batuk dan selsema pun. Alhamdulillah.

Berminat dengan Tasneem Naturel Baby Balm? Whatsaap 0193854667

Penghantaran Seluruh Malaysia. Cod kawasan Shah Alam


08 May 2017

Kandungan Sabun Milxo Freshpicks

1. Susu Kambing / Goat Milk:
💗membantu melembapkan kulit
💗mampu menggantikan sel kulit baru.
💗mencerahkan kulit
💗memberi kesegaran serta kelembutan pada kulit

2 .Olive Oil
💗 olive oil,& goat milk bagus utk lembapkan kulit disamping kekalkan kelembapan semulajadi.

3. Coconut Oil dan Palm Oil
💗mudah meresap ke dalam wajah untuk keseimbangan natural oil pada lapisan kulit

Dalam Set Primo Basic dan Exclusive ada Sabun Milxo.

RM35 sahaja. Berbalo baloi

Berminat? 0193854667


Harga SET PRIMO masih pada harga OFFER!!

MENARIK Harga SET PRIMO masih pada harga OFFER!!

Primo Basic OFFER RM99 (normal rm145)
Primo Exclusive OFFER RM139(normal RM239)

Apa yang ada dalam Set skincare PRIMO ?

Set Primo Basic dan Exclusive Mengandungi :

❤MILXO - sabun susu kambing
*Membersihkan kulit
*Memutuskan ikatan SEL KULIT MATI
*MENYINGKIRKAN sel kulit mati
*Menghasilkan sel kulit yg baru yg lebih SIHAT & CANTIK

❤Arganne Face Oil Complex - *Mengandungi Argan Oil, Rosehip Seed Oil,Jojoba Oil,Essential oil
*Melembapkan kulit
*Meningkatkan METABOLISME sel kulit supaya dapat 'bekerja' dgn lebih baik (buang sel kulit mati & gantikan dgn yg baru)
*️Memberi nutrisi untuk kulit
*Merawat masalah jerawat jeragat parut,sunburn,dll

❤Face Serum Hyaluronic Acid & Vitamin C
*Molekulnya KECIL, Bole masuk ke lapisan dalam kulit (dermis)
*Menghasilkan kulit yg lebih TEGANG, LEMBUT & LICIN
*Menyerap air menjadikan kulit lebih lembap glowing beautifully
*Mencerahkah kulit

Untuk hasil optimum ambil PRIMO EXCLUSIVE. Ada 3 item diatas dan Ada tambahan
❤DD Cream with SPF40
*Melindungi kulit dr sinaran UV (punca JERAGAT)

❤Beauty Face Mist rosewater
*Bertindak sebagai TONER dan pada masa yg sama membantu kulit kekal SEGAR! *️mengecutkan jerawat

❤Chocoffee face scrub
*️kulit licin bebas blackhead n whitehead

💝Free Handmade Pouch Beg Freshpicks

Berminat? Whatsaap saya 0193854667


05 May 2017

HEALING KRISIS - Deodorant Organik

Penggunaan deodorant organik di peringkat awal mungkin menyebabkan sesetengah dari anda mengalami healing krisis / detoks

Proses detoks berlaku antaranya kerana kandungan clay didalam organik deodorant akan menyerap semua toksin/chemicals jika ada (kimia toksin yg terkumpul semasa pakai commercial deo sblm ni)

Selain daripada ketiak hitam, gatal-gatal, bisul, jerawat, peluh juga akan berbau lebih kuat daripada biasa.

Untuk cepatkan proses detoks ni kena bagi badan keluarkan peluh dgn lebih banyak.Lagi banyak badan berpeluh, lebih cepat proses detoks tu berlaku.
.
Tahu tak apabila kita pakai antiperspirant type, sebenarnya ianya menyumbat liang pori dan menyebabkan badan tidak melakukan proses yg normal iaitu berpeluh.

Jadi bila bertukar ke deodorant yg free chemical, tentulah ambil masa untuk membetulkan balik sistem badan tu.

Tidak perlu risau

Seeloknya sapu refreshing deodorant tu secara nipis dan rata.

Tempoh healing krisis or detoks ni tidak berlarutan

Rata-rata feedback pengguna deodorant freshpicks, selepas tempoh healing krisis dan konsisten penggunaan, ketiak makin cerah, tidak melekit seperti deodorant biasa, badan tidak berbau

Berminat dengan Organik Deodorant dari Freshpicks?
0193854667


Khasiat SHEA BUTTER

Mentega Shea (Shea butter) adalah mentega Vitamin A semulajadi pelbagai guna yang diperbuat daripada lemak yang diekstrak daripada kulit pokok Afrika shea.

Ia digunakan secara meluas dalam kosmetik sebagai pelembap, losyen dan penjagaan rambut.

Mentega Shea 100% tulen bertapis. Ia ditapis kerana ia lebih stabil, jangka hayat lebih lama, tidak berbau, oleh itu ia lebih sesuai digunakan bersama dengan minyak pati (essential) dan masih mengekalkan kebaikan mentega.

Mentega shea asli yang freshpicks gunakan mengandungi 100% mentega shea tanpa bahan tambahan dicampur.

Nama saintifik: Butyrospermum Parkii (Shea)

Kebaikan Mentega Shea (Shea Butter)

Anti-radang semula jadi
Membaiki kedutan, garis-garis halus dan parut
Antioksidan
Pelembab yang melembap dengan dalam
Menguatkan kulit
Melindungi kulit
Melindungi UV
Pertumbuhan semula kulit
Menyembuhkan luka-luka kecil dan kulit terbakar yang tidak serius
Shea butter bertindak sebagai losyen kulit yang semula jadi. Jika ditambahkan minyak pembawa (carrier oil) maka ia memberi kesan pelembapan yang ekstra ke atas kulit

Antara produk freshpicks yang mengandungi shea butter adalah
>>Lipbalm
>>Irresistible Lip treatment
>>Ultramoisturizer
>>Refreshing Deodorant
>>Sugar Bodyscrub
>>Cabello (hair care)

Kami sentiasa memastikan produk freshpicks memberi kepuasan dan kualiti terbaik untuk pengguna2 freshpicks

Berminat Produk Freshpicks? 0193854668


04 May 2017

Resepi Deodorant Kak Cherry

Ramai kata dah guna REFRESHING  DEODORANT ni secara konsisten ketiak cerah dan wangi sepanjang hari. Meh den nak share secret recipe Kak Cherry.
👇🏻👇🏻👇🏻
❤Mix coconut oil, shea butter ,cocoa butter, beeswax.
❤panaskan double boil.
❤bancuh adunan tadi dengan clay (bentonie+kaolin), arrowrootpowder (ni adikbradik tepungubi),baking soda(cosmetic grade).
❤Gaul2,pastu buh la apa2 essential oil yang uoll suka.
❤Pastu buh dalam bekas yang sesuai.

Lepas few hours dah boleh guna.Calit lah celah mana nak.tak semestinya ketiak je. 💪🏼💪🏼

Rajin tak nak bancuh2 tu? Kalau tak rajin oder je la dengan den. 😂😁😀☺


Customer Feedback , anak lelaki suka ketiak cerah dan tak busuk macam biasa.

Ada yang berminat? 0193854667


03 May 2017

Tips bayi perut kembung !!

Teringat masa Alisya dan Irdina dalam pantang. Menangis dari petang sampai la ke pagi.Rupa rupanya diorang kembung. Kalau lah dulu jumpa Tummy Time Tasneem Naturel ni mesti Mama guna yang ni. 😇 Ada tak sesiapa yang ada masalah macam ni jugak?

Bila jadi macam ni Mak Mak bolehlah cuba Tummy Time dari Tasneem Naturel. Balm ni ada kelulusan dari KKM ye jangan risau.

Macama mana?😊 Calit sedikit TUMMY TIME dan sapukan pada perut si comel anda dengan urutan yang lembut.Kaedah urutan yang di sarankan ialah urutan ILOVEU❤


Sentuhan lembut dan hangat yang Mak Mak berikan akan memberi keselesaan kepada si comel.  Kandungan Peppermint 🍃dalam #TUMMYTIME dapat memberikan kesan yang sangat  nyaman dan dapat membantu membuang angin dalam perut💨


Lebih elok dan digalakkan juga Mak Mak membaca selawat dan doa semasa sessi mengurut bayi.😇 Mak pun jangan la makan makan berangin kalau masih menyusukan bayi 😇

Selamat Mencuba ye Mak Mak ☺😊 
Berminat nak cuba Tummy Time ? 0193854667

Penghantaran Tasneem Naturel Baby Balm Seluruh Malaysia. COD Kawasan Shah Alam


Tasneem Naturel Balm Ni untuk Apa ?

👇👇
Betulkan hormon yang tidak seimbang
.
Anak nangis-nangis boleh redakan
.
Anak mengamuk-ngamuk boleh tenangkan
.
Sembelit boleh hilang
.
Cirit birit boleh beransur stop
.
Batuk makin reda
.
Kahak makin cair
.
Selsema kering
.
Demam kebah
.
Berminat nak cuba?  0193854667 Dahlia Ayob

Tasneem Naturel Baby Balm Shah Alam
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD / Pickup Shah Alam

Agent Dropship di perlukan.


02 May 2017

Customer Feedback - Refreshing Deodorant Freshpicks

Rata-rata yang gunakan Refreshing Deodorant Freshpick berikan feedback positif.

" Bau badan dah kurang, selesa guna Refreshing Deodorant"




" Badan dah kurang bau, ketiak dah nampak cerah"

Berminat dengan Refreshing Deodorant Freshpicks yang best ni?

RM25 sahaja

0193854667 Dahlia Ayob


Refreshing Deodorant Freshpicks

Antara essential oil yang di gunakan dalam deodorant .

⚱️Lemongrass -bantu kulit ketiak cerah naturally,juga bersifat nyahbau.

⚱️Citronella lime-mengurangkan ruam, inflamasi, infeksi.

⚱️Tea tree oil- antiseptik,jerawat.
.

Refreshing Deodorant tidak letak pewangi tapi bau dari essential oil tu semua menyegarkan.
.
Lain-lain bahan yang di gunakan seperti coconut oil, soda,shea butter,clay,arrowroot powder semua itu untuk bantu serap bau busuk, act as antibiotik, serta bantu kulit cerah dalam masa yg sama lembutkan kulit.
.
Nak sapu di celah pelipat yang gelap,gatal or berpeluh, pun boleh juga... InsyaAllah bermanfaat.
.
exclusively freshmadehandmade.. 😘
.
Berminat nak cuba Refershing Deodorant📱0193854667