19 May 2017

Manfaat Ginger Essential Oil

- #Mabuk kenderaan
.
- #Loya dan Mabuk.
.
- #Perut tidak selesa
.
- #Demam dan rasa sejuk badan
.
Ginger Essential Oil memberi manfaat kepada masalah di atas :
.
Ia adalah salah satu Essential Oil dalam Tummy Time
.
Berminat? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia
Delivery Shah Alam
.
#tummytime #essentialoilmalaysia #tasneemnaturel #tasneemnaturelshahalam


18 May 2017

Manfaat Lemongrass Essential Oil

Manfaat Lemongrass Essential Oil secara General dan Lemongrass EO juga ada dalam Resepi Tummy Time.
.

- Meningkatkan fungsi sistem penghadaman
.
-Mengurangkan masalah usus dan pencernaan.
.
- Mencegah pembetukan gas yang berlebihan
.
- Membantu meningkatkan peredaran darah
.
- Natural Bug repellant .
.
- Meningkatkan selera makan untuk anak.
.
- Melegakan sakit sendi .
.
- Membunuh dan menyekat bakteria dan kulat .
.
- Spider Vein - betis/peha timbul urat berselirat .



0193854667
.
#bazaarpaknil #EssentialOil #essentialoilmalaysia #tasneemnaturel #tasneemnaturelshahalam #agentdropshipwanted


Customer Feedback : Batuk dan CoughFlu Time

"Assalamualaikum. Saya nak share sikit. Semalam anak saya Wafiy (17 mnths) macam nampak nak #selsema.)saya sapu #Coughflu Time, terus meleleh hingus (likely air hidung).

Malam saya sapu coughflu, calm time. Dia tidur lena. Tapi tgh tidur dia batuk-batuk agak teruk juga. Sy sapu lagi coughflu, kat dada dan hidungnya, dia #batuk sampai nak muntah. Tapi dia telan, saya nyusukan lepas tu ok.

Tidur lena, bagun tu batuk lg, sy bg madu dan banyakan minum air suam. Alhamdulillah dah baik. Tunggu dia u'uk. Ekeke.Saya agak mesti banyak lendir. Sebab biasa dia #demam ke, sapu coughflu mesti iyak lendiran dgn byk.

- Pn Muslimah

Berminat nak cuba CoughFlu Time
Whatsaap saya 0193854667


Khas untuk ibu bapa sekalian. Tahukah anda bahawa

1. Anak tunggal slalunye lambat cakap.

2. Anak pompuan cakap banyak 3 kali daripada lelaki

3. Bermain dengan anak-anak meningkatkan kegembiraan emosi mereka

4. Anak lelaki suka fizikal touch dengan bapak. Main ultraman, pergi padang.Kalau anak lelaki tak dpt fizikal touch die akan suka bergaduh dgn adik-adik dia

5. Interaksi antara ibu bapa dan anak dengan bermain akan membina bonding antara anak dan parent.

6. Anak-anak pun stress sebab tak keluar rumah. So cuba cari masa bawa anak keluar dari rumah.

7. Anak perempuan mempunyai potensi lebih besar dari sudut kemahiran berbahasa (verbal)

8. Anak lelaki mempunya potensi yg lebih besar dari sudut kemahiran visuospatial (ruang). Asuh kelebihan ini dengan memberikan mereka peluang bersukan seperti bola sepak, menunggang basikal. Doktor galakan belikan anak basikal kerana ini akan meningkatkan skill mereka

9. Kanak-kanak yg mempunyai kemahiran membaca akan mempunyai kemahiran bertutur dan berbahasa yang baik

10. Kanak-kanak yang sering berdamping rapat dgn bapa mereka didapati lebih berdaya saing dalam banyak hal. Lebih berkeyakinam diri, sayangkan diri sendiri, mudah menyesuaikan diri di sekolah, kemahiran interpersonal yg baik.

Jom share dengan kawan2x kita yg bergelar ibu bapa..... :-)

Copypaste


16 May 2017

Selamat Hari Guru!!

Semua Berdiri . TERIMA KASIH CIKGU !!

Ibu adalah madrasah pertama anak-anak

| Habib Ali Zaenal Abidin al Hamid |

Ikhlas dari Dahlia Ayob


12 May 2017

Customer Feedback - CoughFlu Time

Assalammualaikum...harini saya nak share beberapa testimoni / customer feedback yang dah menggunakan CoughFlu Time daripada Tasneem Naturel.

Eh sebelum tu nak beritahu semula lagi dan lagi apa dia balm ni?

CoughFlu Time dari Tasneem Naturel dapat membantu ikhtiar anda.

CoughFlu Time balm dapat:
Bantu kurangkan selesema
Bantu cairkan kahak
Bantu kurangkan suhu ketika demam

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

Mak Mak kat luar sana ada masalah yang sama? Jom lah cuba balm ni 

CoughFlu Balm adalah :
% bahan semulajadi
% selamat ke atas kulit bayi
BEBAS Paraben, SLS, bahan kimia
Tidak panas
Tidak Merensangkan kulit


Antara Feeback dari Pengguna CoughFlu Balm.

Customer Feedback 1

Yg coughflu tu aniz guna..anak selsema aniz tak bagi ubat selsema.. alhamdulillah. . 2 -3 hari makin kurang.. tapi xde la terus hilang selsema dalam sehari..

Customer Feedback 2

Harini anak anak demam 
Full package selsema dan batuk.
Saya pakaikan dorang balm coughflu, tp lepas dari dorang makan ubat.
Lepas da lama dorang rest, ttiba si kakak kata nk muntah, bile da byk kali asyik cakp nk muntah, cepat2 bawak masuk bilik air terus die muntah. Habis smua keluar hingus2 ape sume. Alhamdulillah lega. Xpasti la pasal pakai balm tu atau ape  tp disebabkan balm3 ni sume mmg serasi dgn anak anak, jd sy rasa mmg kesan dr balm coughflu. Skg dah actve Alhamdulillah 
- Nur Baizura

Customer Feedback 3

Ank sy pn same. Mmg risau die demam. Suhu mmg tinggi smpai cecah 40. Asyik sumbat je sbb mmg pksa pn die luah blk. Kdg warded. Mlm2 xtdo. Risauuu... jumaat lpas die demam trs sapu cough. Alhamdulillah turun suhu. No more ubat 
- Shey

Berminat? 0193854667

#sayajualbabybalm #TasneemNaturelBabyBalm #agendropshipwanted #bazaarpaknil

11 May 2017

9 Manfaat Lavender Essential Oil

Siapa suka bau Lavender? Selain Lavender berbau harum, essential oil Lavender mempunyai manfaat terhadap kesihatan seharian kita.

🌸Bau lavender menenangkan hormon #tekanan,mengurangkan #stress

🌸Lavender dijadikan #antiseptik , mengelak jangkitan #selsema

🌸Lavender bermanfaat merawat #kulit terbakar

🌸Menyembuhkan #migrain

🌸Lavender membantu mengatasi masalah #insomnia

🌸Lavender bermanfaat mengatasi masalah #sendi dan ketegangan #saraf

🌸Lavender penawar gigitan #serangga

🌸Lavender membantu masalah kulit

🌸Lavender berfungsi sebagai #antivirus dan #antiradang


Keempat empat Tasneem Naturel Baby Balm Ada Minyak Pati Lavender/ Lavender Essential Oil

Berminat dengan Baby Balm ini? 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia
COD Shah Alam


09 May 2017

Cara urutan I Love U .

💕❤💙💓💜💛💚
Gunakan dua tau tiga jari, yang membentuk I-L-U daripada arah bayi.

Bila dari posisi kita membentuk I-L-U terbalik.
.
Urut kiri bayi dari bawah ke atas (huruf I).
.
Urut melintang dari kanan bayi ke kiri bayi,kemudian turun ke bawah (huruf L).
.
Urut dari kanan bawah bayi, naik ke kanan atas bayi, melengkung membentuk U dan turun lagi ke kiri bayi.
.
Semua gerakan berakhir di perut kiri bayi.
.
#tasneemnaturel #agentdropshipwanted #bazaarpaknil


I Love You

" I Love You"

Sejak ada baby balm tasneem ni, hari hari nak suruh mama buat I LOVE U kat perut memasing.

Jadilah mama tukang urut setiap malam sebelum tidur. Sihat ke demam ke sakit perut ke tak ke, memang mama akan kena wat I love U dulu la.  Tak buat pun, memang  I love u olls tau!!

Dulu mama ingat tulis I love u kat perut. 😂😂😂 Rupanya cara urutan I love you. Mama youtube je la.

Sesuai sangat mereka berdua dengan baby balm tasneem ni. Demam tak melarat larat, batuk selsema mudah baik. Kali ni demam tak jadi batuk dan selsema pun. Alhamdulillah.

Berminat dengan Tasneem Naturel Baby Balm? Whatsaap 0193854667

Penghantaran Seluruh Malaysia. Cod kawasan Shah Alam


03 May 2017

Tips bayi perut kembung !!

Teringat masa Alisya dan Irdina dalam pantang. Menangis dari petang sampai la ke pagi.Rupa rupanya diorang kembung. Kalau lah dulu jumpa Tummy Time Tasneem Naturel ni mesti Mama guna yang ni. 😇 Ada tak sesiapa yang ada masalah macam ni jugak?

Bila jadi macam ni Mak Mak bolehlah cuba Tummy Time dari Tasneem Naturel. Balm ni ada kelulusan dari KKM ye jangan risau.

Macama mana?😊 Calit sedikit TUMMY TIME dan sapukan pada perut si comel anda dengan urutan yang lembut.Kaedah urutan yang di sarankan ialah urutan ILOVEU❤


Sentuhan lembut dan hangat yang Mak Mak berikan akan memberi keselesaan kepada si comel.  Kandungan Peppermint 🍃dalam #TUMMYTIME dapat memberikan kesan yang sangat  nyaman dan dapat membantu membuang angin dalam perut💨


Lebih elok dan digalakkan juga Mak Mak membaca selawat dan doa semasa sessi mengurut bayi.😇 Mak pun jangan la makan makan berangin kalau masih menyusukan bayi 😇

Selamat Mencuba ye Mak Mak ☺😊 
Berminat nak cuba Tummy Time ? 0193854667

Penghantaran Tasneem Naturel Baby Balm Seluruh Malaysia. COD Kawasan Shah Alam


Tasneem Naturel Balm Ni untuk Apa ?

👇👇
Betulkan hormon yang tidak seimbang
.
Anak nangis-nangis boleh redakan
.
Anak mengamuk-ngamuk boleh tenangkan
.
Sembelit boleh hilang
.
Cirit birit boleh beransur stop
.
Batuk makin reda
.
Kahak makin cair
.
Selsema kering
.
Demam kebah
.
Berminat nak cuba?  0193854667 Dahlia Ayob

Tasneem Naturel Baby Balm Shah Alam
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD / Pickup Shah Alam

Agent Dropship di perlukan.


02 May 2017

Bunga Lavender - Info

Bunga Lavender bersifat panas dan kering. Ia menyebabkan limpa dan lendir mengalir lancar. Ia baik bagi mengubati kesejukan pd otak dan kelemahannya.

Buku Perubatan Cara Nabi
Dr. Muhammad bin Abdullah


ANAK batuk berkahak dan selsema

Susah hati sangat bila anak tak sihat. Lebih-lebih lagi bila selsema dan batuk. Kalau anak anak yang semput lagilah bila datang batuk dan selsema ni next semput la pulak. Anak tak selesa, nak tidur susah, meragam dan menangis.
.
.
CoughFlu Time dari Tasneem Naturel dapat membantu ikhtiar anda. .
CoughFlu Time balm dapat:
🌸Bantu kurangkan selesema
🌸Bantu cairkan kahak
🌸Bantu melegakan athma
🌸Bantu kurangkan suhu ketika demam
.
Mak Mak kat luar sana ada masalah yang sama? Jom lah cuba balm ni 😊 .
CoughFlu Balm adalah :
💯% bahan semulajadi
💯% selamat ke atas kulit bayi
BEBAS Paraben, SLS, bahan kimia
Tidak panas
Tidak Merensangkan kulit
.


Antara Feedback Customer

Berminat nak cuba Tasneem Naturel Baby Balm? 0193854667

COD area Shah Alam dan Penghantaran ke Seluruh Malaysia