26 April 2017

13 PETUA POWER MENDIDIK ANAK YANG NAKAL MENJADI SOLEH!

1. Pastikan dia makan malam sebelum maghrib seperti yang Nabi SAW sarankan supaya mudah belajar waktu malam. Makan malam lepas maghrib buat anak mudah letih dan mengantuk bila belajar. Makanan hadam selepas 1 ½ jam makan. Jadi anak boleh belajar dengan berkesan dan fokus jika belajar 1 ½ jam selepas makan malam. Pastikan dia kurang makan daging merah, banyakkan daging putih seperti ayam dan ikan. Daging merah buat anak pemarah dan agrasif serta mudah melawan cakap. Pastikan mereka makan buah SEBELUM makan nasi agar badan dapat serap Vitamin C yang ada dalam buah-buahan. Vitamin C membantu tenangkan fikiran anak di samping jaga kulit.

2. Banyakkan memeluk anak. Anak yang sering dipeluk akan tenang, kurang degil, rasa selamat dan disayangi serta tidak perlu nak buat nakal.

3. Pesan kepada anak untuk menghadap Qiblat semasa belajar atau mengaji, ini akan tingkatkan keberkatan dalam belajar.

4. Sebelum belajar, baca doa-doa penerang hati termasuk surah Al-Insyirah. Nabi suruh Ali RA baca surah Al-Insyirah untuk kuat ingatan, mudah faham, jadi tenang, mudah patuh arahan ibubapa dan tidak banyak meragam.

5. Letak pokok hidup, seperti pokok keladi air, di kanan dan kiri meja tempat anak belajar untuk bekalkan oksigen kepada otak anak semasa belajar.

6. Beri anak supplement yang dapat menguatkan minda, tenangkan emosi, lembutkan hati dan kuatkan daya ingatannya.

7. Bacakan di kepala anak: Al-Fatehah, ayar Qursi dan surah Al-Insyirah untuk rangsang otak dan memori anak dan jadikan dia anak yang tenang, baik akhlak, dengar cakap ibubapa dan pintar. Bacakan waktu malam semasa nak belajar dan waktu anak nak pergi tadika/ sekolah.

8. Elakkan anak memakai pakaian berwarna merah atau oren. Ikut kajian, warna merah dan oren akan rangsang anak jadi agrasif dan hyperaktif.

9. Suruh anak tidur mengiring kekanan agar otak jadi lebih pintar, puas tidur dan ikut sunnah Nabi SAW.

10. Pastikan rezeki yang ibubapa terima benar-benar berkat dengan mengelakkan perkara haram dan syubahat serta keluarkan zakat pendapatan dan zakat-zakat yang berkenaan. Rezki yang kurang berkat juga jadi punca anak jadi agrasif, tidak dengar cakap ibubapa dan extra nakal.

11. Ibubapa baik pulih diri secara bersepadu agar Allah SWT ubah anak-anak jadi hebat dan cemerlang.

Prinsip hidup: Jika baik pulih diri kita secara bersepadu, Allah SWT akan ubah anak-anak dan semua orang di sekeliling kita. Juga, semakin rapat kita dengan Allah SWT, maka Allah SWT akan perbaiki hubungan kita dengan semua orang.

Mulai hari ini baik pulih diri secara menyeluruh dengan:

1. Jaga solat 5 waktu dan lakukan solat-solat sunat qabliah dan ba'diah untuk menampung segala kekurangan dalam solat-solat fardhu kita.

2. Solat taubat dan istighfar 70 kali sehari setiap hari. Lakukan juga solat hajat, istikharah dan tutup dengan solat WITIR setiap malam. Nabi SAW suruh kita untuk solat witir setiap malam sebagai pembalut kepada semua amalan kita setiap hari untuk dipersembahkan kepada Allah SWT.

3. Maafkan semua orang setiap malam sebelum tidur agar hati jadi bersih, badan sihat, wajah jadi anggun, doa dimakbulkan, semua orang sayang dan anak dengar cakap kita.

4. Untuk merangsang ahli keluarga supaya solat dan elok perangai, bacalah Surah Ibrahim (ayat 40). Ini memang doa khas untuk mohon agar diri dan keluarga jaga solat.

5. Baca Doa Pembuka 12 Pintu, Doa Membuang Sifat Negatif, Bismillah 5 dan Ayat Qursi. Pengalaman menunjukkan sesiapa yang mengamalkan doa-doa tersebut, maka orang bujang akan bertemu jodoh, suami isteri akan bertambah sayang, orang bergaduh akan jadi damai, selesai masalah, langsai hutang, anak-anak jadi hebat dan soleh, hilang perangai buruk seperti enggan solat, dan sebagainya.

6. Pagar diri dengan Fatehah and Surah 3 Qul, hembus tapak tangan dan sapu seluruh badan. Ini akan menghindar daripada gangguan manusia, binatang, jin dan sihir.

7. Lembutkan hati anak kita atau orang lain dengan Fatehah, Surah Al-Hasyr (ayat 21-24), Surah Ta Ha (ayat 1-5), Ayat Qursi dan hembus ke badan, makanan, gambar atau pakaian yang sudah dipakai sebelum dicuci atau sekadar menghembus ke arah orang itu dari jauh.

8. Layan anak lebih baik daripada biasa agar dia rasa bersalah jika ingkar perintah ibubapa.

9. Setiap kali nak masuk rumah, pesan kepada semua ahli keluarga kita untuk baca Bismillah 3 kali, senyum, beri salam dan masuk dengan melangkah kaki kanan dahulu. Ini akan menghindarkan syaitan bernama DASIM daripada masuk ke kepala kita dan ganggu manusia supaya berkonflik, suami isteri supaya bergaduh hingga bercerai berai, anak-anak melawan ibubapa, anak-anak bergaduh sesama sendiri, anak-anak jadi extra nakal, dan sebagainya.

10. Setiap kali nak nasihati anak, nak suruh anak solat atau belajar, bacalah 3 Nama Allah: Ya 'Aziz, Ya Jabbar, Ya Mutakabbir dan hembus ke arah dia jika masih jauh atau berdehem depannya jika sudah berhadapan. Ini akan melembutkan hatinya agar dapat mendengar cakap atau hujah ibu.

11. Jika terlalu sedih atau tertekan, bacalah 3 doa Nabi SAW:
Inna lillahi wainna ilahi rojiuun.
Ya Allah, aku redha dengan segala ujianMu, berilah aku pahala atas redha ini.
Ya Allah, aku ada masalah anak sukar nak dengar cakap ibubapa. Ya Allah, Kau bantulah selesaikan masalahku. Kau jadikan dia anak yang soleh, sabar, pintar, baik akhlak, mendengar cakap ibubapa, rajin belajar dan sebagainya. Insya Allah hati akan tenang dan doa akan dimakbulkan.

12. Baca Al-Fatehah, Ayat Qursi dan Surah Al-Insyirah dan hembus atas kepala anak kita setiap hari hingga aqil baligh. Ini akan membantu dia jadi anak yang soleh, pintar, berakhlak mulia dan taat kepada ibubapa.

13. Cuba nasihati anak semasa dia tidur dengan berbisik di telinganya atau sekadar bercakap dalam hati. Nasihatkan agar jadi anak yang baik, sopan santun, dengar cakap ibubapa, dan sebagainya. Ikut kajian dan pengalaman peribadi saya, jika kita istiqamah menasihati anak kita semasa mereka tidur, anak-anak insya Allah akan berubah menjadi anak yang baik.

Cuba amalkan selama 40 hari, kerana tabiat baru terbentuk dalam masa 40 hari. Insya Allah segala masalah anak yang keluarga anda hadapi akan selesai langkah demi langkah.

Sumber : Prof. Madya Dato' Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah.

Semoga memberi manfaat kepada kita semua.


20 April 2017

Baby Balm Tasneem Naturel

Asyik cerita CoughFlu Balm untuk batuk, demam, selsema dan TummyTime untuk masalah angin, perut kembung je kan. Sebab anak-anak saya lebih kepada 2 masalah ni..
.
Actually ada 2 lagi jenis iaitu balm ni ada 4 jenis iaitu  CALM TIME - untuk yang selalu memgamuk tantrum
SLEEP TIME - yang susah sangat nak tido.
.
.
Balm Tasneem Naturel
Kami hanya menggunakan bahan yang 100% semulajadi, tiada paraben, tiada SLS, tiada bahan kimia. .
.
Bahan yang digunakan adalah minyak pati 100%, beeswax, shea butter, olive oil, almond oil dan coconut oil.
.
harga seunit RM49
.
📱0193854667


DROPSHIP WANTED - Tasneem Naturel



ANDA SURI RUMAH ATAU WANITA BEKERJAYA YANG NAK TAMBAH PENDAPATAN? .
.
APA ITU TASNEEM NATUREL?
========================
🌸 Balm bayi yang membantu menyelesaikan masalah SEMBELIT,CIRIT BIRIT,SAKIT PERUT
.
🌸 Balm bayi yang boleh bantu CAIRKAN KAHAK dan mengurangkan BATUK, serta KERINGKAN SELESEMA
.
🌸 Produk bayi yang membantu redakan anak KUAT MENANGIS tanpa henti dan MUDAHKAN ANAK TIDUR LENA.
.
🌸 Produk bayi yang berasaskan minyak pati tumbuhan & bahan semulajadi lain
.
🌸 Produk bayi yang mendapat kelulusan KKM
.
.
Jom sertai kami !!
========================
APA YANG DROPSHIP TASNEEM NATUREL AKAN DAPAT?
========================
🌷Yuran komitmen yang rendah
🌷Keuntungan yang berbaloi-baloi sebanyak 25%
🌷Pendapatan minima RM900
🌷Support group disediakan
🌷Kelas inner power bersama founder
🌷Tak perlu simpan barang.
🌷Tak perlu bungkus atau pos barang. Kami buat semua. Anda cuma perlu ambil order sahaja.
.
.
======================
SIAPA YANG BOLEH MOHON?
======================
🍃Mereka yang betul-betul serius nak berniaga. 🍃Mereka yang rajin . 🍃Mereka yang ada kesungguhan 🍃Mereka yang betul-betul nak tambah pendapatan bulanan. .
.
Berminat?
--------------------------------------------
WhatsApp “DROPSHIP” ke +60193854667
-----------------------------------------


CoughFlu, Lavender dan Anak Ekzema

"Nak share. Sy guna coughflu sapu kat anak. Tengok2 bahan ada lavender. Mana tau kalau-kalau membantu

Anak-anak ada ekzema. Memang susah sangat nak tidur. Akan garu2 dulu sana sini. Saya breastfeeding dua2 skali. Dua2 skali menggaru 😅😅 tension rasa. Tapi sabar je la.

Yang ada kat sy coughflu je. Semalam sapu yg si adik. Masukkan dlm buai pukul 9. 30. Kejap je dah tidur. Slalunya amek masa lama dan akan bangun pukul 11. Pukul 12-1pg baru tidur semula. Tp semalam dia jaga kol 11 untuk susu dsn sambung tidur sampai pg😃

Yang si kakak susah sikit. Kol 2pg dia nyusu smbil garu2.. saya sapu coughflu kat hidung dia.. dia stop garu dan lena... alhamdulillah"

Puan Ummu Safiah

Customer Feedback bersama CoughFlu.

Berminat 0193854667
Tasneem Natural Shah Alam

Agen dropship di perlukan!!


17 April 2017

Demam Batuk Selsema Lega dengan CoughFlu Time

"Harini ni anak anak demam 😔
Full package selsema dan batuk.
Sy pakaikan dorang balm coughflu, tapi lepas dari dorang makan ubat.

Lepas da lama dorang rest, tetiba si kakak kata nk muntah, bile da byk kali asyik cakp nk muntah, cepat2 bawak masuk bilik air terus die muntah. Habis smua keluar hingus2 apa semua. Alhamdulillah lega. Xpasti la pasal pakai balm tu atau apa 😅 tp disebabkan balm ni sume mmg serasi dgn anak anak, jd sy rasa mmg kesan dr balm coughflu. Skg dah active Alhamdulillah 😊" Puan Nor Baizura

Customer Feedback CoughFlu Time

Saya jual baby balm Tasneem Naturel Shah Alam dan Penghantaran Seluruh Malaysia
0193854667

AgenDropshipWanted 😁😀☺



Sakit Perut Lega dengan Tummy Time

Baru-baru ni Alisya kena cirit-birit.."Akit eut akit eut" sejak tu rajin pulak perut dia sakit...mama dia plak tak tahu bila masa alergik minyak telon baby.. Alhamdulillah dengan Tummy Time sapu je kat Perut,Tapak Kaki dan belakang dia...jap jap tu terus terkentut kentut...tangan mama pun tak alergik Tummy Time...😍😙😘😗


Jom tengok apakah Essential Oil yang ada dalam Tummy Time...dan macam mana ia membantu masalah perut bayi , anak-anak dan juga dewasa.


Saya jual baby balm Taaneem Naturel Shah Alam dan Penghantaran Seluruh Malaysia
0193854667


Tummy Time - Bantu Perut Rasa Selesa

Assalammualaikum Semua...hai...harini nak share satu lagi Balm yang terdapat dalam rangkaian Produk Tasneem Naturel. Iaitu Tummy Time

Mama risau anak kembung perut sakit perut, perut sebu, cirit birit, susah nak membuang, ketidakhadaman, sembelit? Senang cerita perut tak selesa.

Atasi masalah ini dengan #Tummy Time Balm ...ia bertindak seperti minyak telon/ yu yi, membantu membuang angin dalam perut, melegakan perut sebu dan kembung.
.
Pasti anak ceria bila perut rasa selesa...Mama pun senang hati kan

Tummy Time Balm adalah :
💯% bahan semulajadi
💯% selamat ke atas kulit bayi
BEBAS Paraben, SLS, bahan kimia
Tidak panas
Tidak Merensangkan kulit

Nanti saya akan share kan beberapa customer feedback ye

Berminat nak cuba whatsaap saya 0193854667. Penghantaran seluruh Malaysia dan COD Shah Alam.

Agent Dropship Wanted


16 April 2017

Skincare Quote

Good Nite ...Sweet Dream😴😴😴😘😚

Saya Jual Produk Freshpicks


Pakai Sabun Marvell..hilang kulit sensitif

Customer Feedback - Suka guna Marvell Freshpicks selepas konsisten guna sabun homemade Marvell hilang masalah kulit sensitif dan kulit kering.

Sabun ini sesuai untuk semua ye.

Berminat nak cuba Freshpicks?

Whatsaap saya 0193854667


Kenapa kena beli sabun Homemade Freshpicks? .


😄Sabun mandi biasa yang terdapat di pasaran kebanyakannya mengandungi Sodium Lauryl Sulfate dan Sodium Laureth Sulfate (SLS) yang merbahaya kepada kesihatan. Kesan paling ketara SLS adalah menyebabkan iritasi kulit. Terutama pada bayi dan orang yang menghidap ekzema.
.
😄SLS membersihkan kulit dengan cara ‘mengikis’ iaitu membuang lapisan minyak semulajadi pada kulit. SLS juga dikelaskan sebagai carcinogen atau penyebab kanser. .
😄Sabun homemade bebas daripada SLS kerana diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi.
.
😄Sabun homemade sesuai digunakan pada muka dan juga pada badan.
.
😄Sabun ini juga sesuai dan selamat digunakan untuk bayi,kanak-kanak dan juga orang dewasa.
.
Gambar ni bukan gambar hiasan dari google..tapi inilah MARVELL.

Homemade soap kami Dirumus dari bahan premium berkualiti tinggi
Bebas SLS, Bebas kimia berbahaya.

Jom try!!

☕0193854667

#homemadesoap #sayajualfreshpicks #naturalproduct #minyakargan #minyakarganmalaysia #FeelBeautifulNaturally


15 April 2017

No KKM untuk CoughFlu Time

Nombor KKM untuk CoughFlu Time adalah seperti di atas 😊


Berminat nak cuba CoughFlu Time ?

📱0193854667

Penghantaran Seluruh Malaysia dan COD Kawasan sekitar Shah Alam


14 April 2017

Tasneem Naturel Shah Alam

#babybalm #tasneemnaturel di Formulasi  menggunakan Almond oil, Beeswax, Shea Butter & Essential Oil.
.
lebih dari lima jenis essential oil di dalam setiap #balm. .
#EssentialOil ialah minyak pati tumbuhan yang diambil daripada bunga, daun, buah atau kulit pokok.
.
Mengapa Balm?
Molekul balm yang sangat halus di bawah kulit akan di serap secara perlahan masuk ke dalam salur darah dan kemudian akan di bawa ke organ atau sistem badan tertentu.
.
Kaedah sapuan membulat adalah lebih effektif kerana kadar penyerapan yang sangat cepat berbanding biasa.
.
💯% bahan semulajadi
💯% selamat ke atas kulit bayi
FREE Paraben, SLS, bahan kimia
.
Balm tidak panas
.
TIDAK Merensangkan kulit
.
Terdapat 4 jenis Balm iaitu
.
1. CoughCold Time
BANTU kurangkan selesema, cairkan kahak, legakan athma, kurangkan suhu ketika demam
.
2. Tummy Time
BANTU membuang angin dalam perut, melegakan perut sebu, melegakan kembung perut .

3. Sleep Time
BANTU anak tidur lena, mudah tidur, anak bangun dalam mood ceria, Memberi tidur berkualiti
.
4. Calm Time
BANTU memberikan keselesaan, kurangkan tekanan,keletihan,bantu anak lebih tenang .

📱0193854667
.
Nak try balm? Contact no saya di atas. Penghantaran seluruh Malaysia dan COD Shah Alam


No KKM untuk CoughFlu Time

Nombor KKM untuk CoughFlu Time adalah seperti di atas 😊


Berminat nak cuba CoughFlu Time ?

📱0193854667

Penghantaran Seluruh Malaysia dan COD Kawasan sekitar Shah Alam


FRANKINCENSE A.K.A KEMENYAN

Assalammualaikum ...Salam Jumaat Semua...harini hakak nak cerita pulak pasal Baby Balm Tasneem Naturel.

Salah satu Essential Oil yang di gunakan di dalam CoughFlu Time Baby Balm Tasneem Naturel ialah FRANKINCENSE A.K.A KEMENYAN

Kebanyakan orang kita hanya tahu gunakan kemenyan ketika ada kematian ,betul kan?

Kemenyan sebenarnya telah lama digunakan oleh raja- raja, pembesar -pembesar dan orang -orang kaya di Tanah Arab. Mereka menjadikan kemenyan sebagai wangian di rumah disamping sebagai #aromaterapi sehinggakan harganya menjadi lebih mahal dari #emas pada ketika itu..

ibn #Sina juga merekodkan kemenyan sebagai ubat terbaik untuk #tumor, #bisul, #muntah dan #demam.

jadi, jangan takut untuk simpan kemenyan #coughflutime  dalam rumah anda !! 

Berminat dengan Baby Balm Tasneem?
📱0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia


#tasneemnaturel #essentialoil #sayagunasayajual #agenwanted


13 April 2017

Kenapa #FRESHPICKS?

Freshpicks tidak ada lansung krim malam berMERKURI tak ada krim siang yang ada agent pencerah tu  HYDROQUINON, Tiada SLS, SLE dan tiada bahan KIMIA berbahaya yang di gunakan.
.
Produk JENAMA FRESHPICK adalah #HOMEMADE, #HANDMADE, #FRESHMADE with LOVE ❤ gitu, diasaskan oleh EezaNazri dan ianya di proses sendiri di rumahnya.
.
"Produk yang lahir asalnya untuk sendiri guna.Tapi ramai pulak yang suka"
.
Menggunakan bahan-bahan #SEMULAJADI dan #PREMIUM...high gred dan kualiti terpilih.
.
FRESHPICKS #Halal .
FRESHPICKS dihasilkan dlm kuantiti (batch) yg kecil. Ini bagi memastikan KUALITI terjaga & produk yg dihasilkan sentiasa FRESH
.
Harga produk MAMPU MILIK, KUALITI setanding produk antarabangsa (berdasarkan testimoni)
.
📱0193854667


Dulu kulit kering.....alergik

Dulu saya pun tak tahu apa tu #minyakargan...sejak diri sendiri tetiba ada masalah kulit kering dan tetiba #alergik dengan antibiotik masa ni la sibuk dok mencari cari minyak yg heavy. Nak yang Natural dan Organik..

Dah try #vco dan evoo tapi hanya minyak tak meresap kat kulit. Buat kulit lagi rasa kering n gatal.

Dah try gak beberapa jenis argan oil jenama lain dr gred pertama hingga ke 3...tp serius tak serupa dengan Argan Oil #freshpicks ni. Meresap ke kulit dan tidak berminyak. Camno tu?

Ye Arganne Face Oil Freshpicks just sapu 1-2 titik di muka...meresap..muka tak beminyak pun...tp lembap.

Tak nak cerita banyak-banyak...kena try sendiri.. guna rasa dan share...tgok pic ni..ni antara kebaikan minyak argan..t cerita lagi..k bye


Ni masa hakak belum jumpa Freshpicks tau..beberapa bulan lepas...kulit kering pedih .. nak senyum pun seksa tau...soba yo la...

Nak try Arganne Face Oil @ 100% Argan Oil ..whatsaap je ..0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia


11 April 2017

Malam dah tak kerap batuk dan hingus keluar semua

Puashati..Syukur..itulah perasan mak mak sangat ni ..bila kita dapat bantu mak mak lain yang risau anak tak baik baik batuk... .
.
Alkisahnya arini follow up customer selepas 3 hari guna CoughFlu Time...Alhamdulillah dah ada perubahan..Malam dah tak kerap batuk dan hingus keluar semua. .
.
"Sesungguhnya Aku Sakit Allah yang menyembuhkan" .
.
📱0193854667

#sayajual #visitmyig #shahalam #tasneemnaturel #babybalmshahalam #tasneemnaturelbabybalm #bazaarpaknil


LUAHAN DARI SEORANG MOMMY YANG RISAUKAN ANAKNYA. .


'Hye saya nak share sikit testimoni anak saya yang ada masalah kronik lung, paru-paru dia sensitif sangat, pernah masuk icu kena jangkitan. .
so lepas saya cuba balm Coughflu, alhamdulillah, memang nampak perbezaan, dulu setiap malam batuk, sekarang Alhamdulilah takda, flu pun cepat ni kering.
.
Dulu kalau batuk flu, terus masuk hospital, sekarang Alhamdulilah, bila tengok tanda-tanda nak demam batuk flu, terus sapu-sapu balm dan tutup kaki ngan stokin. best sangat balm tu.'
.
- Puan Asyura
.
Nak babybalm? 📱0193854667.. Penghantaran Seluruh Malaysia ..COD Area Shah Alam

http://www.wasap.my/60193854667

#testimonbabybalm #minyakbayi #babybalm
#sayajual #malaysia #tasneemnaturel
#bazaarpaknil #tasneemnaturelshahalam #uitmshahalam #babybalmshahalam


10 April 2017

Wanginya Freshpicks ni...

WANGINYA la mama ni.......Dina kejap kejap cium.. .
#freshpicksPREMIUM
.
Freshpicks tidak meletakkan sebarang pewangi sintetik.
.
Jadi dari mana datang bauan itu?
.
Jawapannya:
.
bauan atau haruman datang dari minyak pati (essential oil) !!+ Ya,Antara ramuan premium dalam produk2 freshpicks adalah ESSENTIAL OIL (minyak pati). Dan yang bagusnya,bukan sekadar 'smell good', TETAPI bauan atau haruman dari minyak pati yang anda hidu tadi mampu merawat dan memberi kesan terapeutik/penyembuhan kepada diri dan kesihatan bukan sekadar #skincare

Bertuah anda yang memilih produk #natural organic freshpicks kerana smell good ini kan
.
Antaranya essential oil yang digunakan di freshpicks adalah .
🍒Frankincense
🍒Carrot Seed
🍒Tea tree
🍒Geranium
🍒Organic Lavender
🍒Organic Patchouli
🍒Lemongrass
🍒Grapefruit Pink
🍒Sandalwood
🍒Palma Rosa
🍒Rosemary
🍒Peppermint
🍒Chamomile
🍒Lavender
🍒Bergamot
🍒Lemon
🍒Citronella Lime
🍒Ylang Ylang
🍒Lime
🍒Eucalyptus
🍒Cedarwood

Rangkaian produk freshpicks yang mengandungi essential2 oil: 🐝Various Facial soap
🐝Refreshing Deodorant
🐝Body soap
🐝Face oil complex
🐝Hyaluronic Face Serum
🐝Sugar Bodyscrub
🐝Honeyfrencht Lipscrub
🐝Face mist rosewater
🐝Cabello (Hairbalm)
🐝Chevie (Shampoo)
🐝Ultramoisturizer
🐝Lipbalm
🐝Bodylotion
🐝Baby oil
Dan macam2 lagi

Whatsaap 0193854667

#freshpick #freshpicksdahlia #minyakargan #bazaarpaknil


Milxo - Sabun Susu Kambing

Nama produk: MILXO (Sabun Susu Kambing)
Saiz: 25g

Harga: RM35

Di perbuat dari bahan premium : ✅Goats Milk
✅Olive Oil
✅Coconut Oil
✅Palm Oil

Kelebihan:
🐣 Melembapkan kulit
🐣Merawat masalah kulit
🐣 Kulit lebih 'glowing'
🐣 Merawat jerawat 🐣 Anti-penuaan
🐣Sesuai untuk kulit normal-kombinasi

Sabun ni ada sekali dalam Set Primo!

http://www.wasap.my/60193854667


#freshpickslover #freshpicks #freshpicksdahlia #bazaarpaknil #minyakarganmalaysia #minyakargan


09 April 2017

Essential Oil yang terdapat dalam CoughFlu Time



BETUL KE SAPU COUGHFLU TIME ANAK HINGUS ANAK MENCAIR?
.
Antara fungsi Essential Oil yang terdapat dalam coughflu time
.
Pertama, Orange.
Orange ni bagus sebab kaya dengan antioksida d-limonene. Membantu menghapuskan toksin dalam badan.
.
Kedua, Eycalytus essential oil iaitu minyak pati kayu putih.
Ianya berkesan merawat alahan dan resdung.
Sangat membantu mencairkan kahak.
Dan ianya juga membantu merawat asthma dengan bertindakbalas terhadap membran mukus yang mana mengurangkan perembesan lendir.
.
Ketiga, Tea tree essential oil
Tea Tree Essential Oil merupakan antibiotik yg terbaik.
Ia membantu masalah pernafasan melegakan asthma,selesema dan batuk.
.
Keempat, Cypress essential oil
Fungsinya dapat menghapuskan kahak yang terkumpul dalam saluran pernafasan dan paru-paru.
.
Jadinya, Coughflu Time sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asthma dan suhu ketika demam. .
Sebab itu apabila sapu balm Coughflu kebanyakkan kanak kanak akan berhingus kerana kahak di dalam dada mereka mencair.
.
Teruskan sapu sehingga hingus tadi kering dan jaga pemakanan anak anak supaya penghasilan kahak dapat dibendung.

Whataap 0193854667
RM49 sahaja.

#tasneemnaturel
#babybalm #tasneemnaturelbabybalm #sayagunasayajual #bazaarpaknil #shahalam #essentialoilmalaysia


08 April 2017

CoughFlu Time - Kahak Hilang...Rasa Selesa..Tak Panas

Bila anak batuk selsema atau demam apa yang anda semua buat. Mesti usaha macam2 kan...Saya akan pastikan setiap hari anak makan madu asli (semestinya madu hutan jelebu) di campur dengan minyak habbatussauda atau VCO. Buat sup kebal..dan sapu dada anak dengan balm atau minyak yang sesuai..saya sekarang sapu dengan CoughFlu Time...Semua sebab nak bagi anak selesa kan. Apa yang bestnya CoughFlu Time ni..balm dia tak panas dan baunya tak kuat tapi selesa bak kata dina. Ni kira Feedback kami la.


Gambar atas ni customer feedback yang menggunakan CoughFlu Time - Baby Balm .Batuk lega dengan CoughFlu Time.


Anak Demam Batuk Selsema?

Musim-musim tak menentu ni anak-anak mudah dapat selsema kan? Pastu berjangkit pulak batuk. Lepas tu berjangkit lak berjemaah Alahaiii sian anak. Nak tidur nangis-nangis sakit sebab idung tersumbat. Belum kira dia merengek sebab tak selesa. Risau kan bila anak batuk tak baik-baik? Jeng jeng jeng....Balm ini dapat membantu mommy
.
🌸Coughcold time - Bantu legakan batuk & selsema baby
.
Bahan dalam balm adalah essential oils tau. .
TasneemNaturel Baby Balm ada 5 jenis iaitu CoughFlu Time, Tummy Time, Sleep Time dan Calm Time

Setiap satu berharga RM49 sahaja.

Berminat ? Whatsaap 0193854667


Essential Oil ?

Assalammualaikum...
.
Tahu tak apa tu #EssentialOil ? Dulu saya pun tak tau...Tapi baru baru ni sejak kenal dengan #Freshpicks baru tau sikit2 Essential Oil..berkenan dengan Tasneem Natureel pun sebab guna EO ni.

Saya guna saya jual

Berminat ? Whatsaap 0193854667


07 April 2017

Balm by Tasneem Naturel.

Perfect kit for your baby
Balm by Tasneem Naturel
. p/s: Ibu ayah pun boleh guna jugak tau
.
Sleep time - Bantu baby tidur dgn lena
Haaaaa ni untuk anak-anak yang susah sgt nak tidur. Mata da kuyu niiii tapi tak tidur-tidur. Maknanya tu hormon tidur dia tak balance tau. Jadi, balm ini akan stabilkan hormon tidur tu. Tak percaya? Meh calit sikit kat anak hehe
.
Tummy time - Bantu selesakan perut baby
 Ini pula untuk atasi kembung baby. Kdg tu perut baby tak selesa kan. Tambah da masuk 6 bulan  da boleh makan. Untuk cirit-birit pun boleh guna. Perut memulas-mulas sapu ja balm ini terus nanti anak bagi hadiah kt mommy 
.
Coughcold time - Bantu kurangkan batuk & selsema baby
 Musim-musim hujan ni anak-anak kdg mudah dapat selsema kan? Pastu berjangkit pulak batuk. Alahaiii sian anak. Nak tidur nangis-nangis sakit sbb batuk. Bangun pagi pulak hidung tersumbat. Belum kira dia merengek sebab tak selesa. Risau kan bila anak batuk tak baik-baik? Balm ini dapat membantu mommy 
.
Calm time balm- Bantu tenangkan baby
 Anak-anak bila datang tantrum mesti mommy naik hijau kan? Hehe. Kdg tu sampai tak tahu nak buat cmna lagi. Penat sama kan bila anak tantrum? Fuhhhhhh mommy sabar & sapu balm ini. Anak tak nak nap siang pun boleh guna calm balm ni. Pastu combine dgn sleep balm insyaAllah lena la anak pastu 
.
Bahan dalam balm adalah essential oils tau. Combination of 10 essential oils. Setiap satunya ada fungsi tersendiri 
.
Harga seunit RM 49 sahaja..lebih dari seunit lain harga 🤗
.
Berbaloi kan dgn manfaat essential oils? Nak Cuba? 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia dan Brunei
Cod / Pickup Shah Alam
.
#tasneemnaturel #babybalm #babybalmorganic

06 April 2017

Essential Oil untuk Irdina dan Alisya

Assalammualaikum..hai semua....Ini Irdina dan Alisya...suko diorang dapat baby balm ni...ha...ni satu lagi produk pilihan hakak...sikit sikit ke dunia Natural gitu...

Baby balm ni sesuai untuk peringkat baby sehinggalah dewasa...

Baby Balm ni pun 100% Organik dan di formulasi daripada Essential Oil..t kita cerita lagi di entry yang lain la yo..

Actually ada 4 jenis..tapi yang 2 ni memang pilihan mama diorang la...

.
Tummy Time
Sesuai untuk sakit perut, gastrik, kembung perut, cirit- birit dan sembelit
.
CoughFlu Time
Sesuai untuk mengurangkan batuk berkahak, selsema, asthma dan suhu ketika demam.

"Bila sapu CoughFlu Time ni ...tanya dina apa pendapat dia..dia cakap tak panas dan selesa..selalu sapu dengan minyak lain dia tak nak..panas katanya.."

Ok t kita sambung cerita lagi baby balm ni k...


Nak oder @sebarang pertanyaan 0193854667