17 August 2017

Tips Anak Sembelit dari Puan Yatie Eimra

Sembelit ni perkara biasa jer dikalangan bayi & kanak². Anak² yang susah/cerewet makan pn xterkecuali alami masalah ni sebab pengambilan susu formula yang banyak. Bagi kes anak macam ni - Menurut pediatrik, susu susah nk hadam & akan diserap masuk dalam usus.

Bila anak kurang makan lak, lg la lambat isi perut nak penuh. Najis dok terperam je dlm usus nk tunggu penuh. Tambah² pula anak xnak minum air kosong. So badan akan serap air dari najis bila badan kekurangan air.

Si kecik ni selalunya 3 hr xpoo², dah sembelit teruk smpai berdarah² (boleh letak minyak/vaselin utk kurangkan). Tu pn kena urut bagai baru poo² boleh keluar. Selalunya kena bg juice prune (yg dh readymade) nk bg poo². Tapi lepas tu sepanjang hari anak tercirit lak.

Semalam bg nabeez kurma + prune, malam td die poo², alhamdulillah syukur sgt.. poo² die soft & bhgian kepala pn xkeras kejung macam biasa walaupun dah masuk 3hr. Ank xmenangis masa poo² & xde masalah pn masa meneran. Lepas tu pn xde lak efek tercirit macam minum juice.
Mommies yg susah hati anak sembelit, boleh cuba cara sy ni, kot² serasi dgn anak..

Bahan²:

½ cawan air nabeez kurma+sbiji kurma

1 biji dried prune (sy guna sunsweet je)

Cara²:

1. Rendam dried prune dlm air nabeez kurma selama sejam-2

2. Bila dah lembut, lenyekkan buah kurma & prune. Tapis airnya.

Beri anak minum air ni. Boleh bagi secara berperingkat, tapi pastikan air ni dihabiskan untuk dpt hasil terbaik. Gunakan syringe kalau anak xnk minum. Air ni ambil masa gak utk bertindak, nak² kalau sembelit dah lame (anak sy minum petang, malam baru poo²). Boleh tambah lg sukatan jika perlu.

*boleh jer terus rendam sebiji kurma+prune dlm ½ cawan air selama sejam-2 tp sebaik²nya guna air nabeez kurma utk dptkn efek laxative terbaik

👣 Nota kaki:

Air nabeez kurma + prune ni sgt sedap. Ummi die yg xde masalah sembelit pn minum. Tapi xlame lepas tu mmg lawas la

Sumber: Facebook Yatie Eimra


Tips tambahan daripada DahliaMadu - boleh sapukan dengan Tummy Time dari Tasneem Naturel.
 
🌸Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi
🌸Membuang angin dalam perut
🌸Bantu melegakan perut sebu
🌸Bantu melegakan kembung perut
🌸 Bantu anak sembelit

Cara guna:
👉Sapu pada perut & tapak kaki

Balm ini membantu anak yang mengalami masalah perut seperti kembung, sembelit, cirit birit.

Balm yang berasaskan Essentials oils selamat untuk bayi😍

Boleh whatsaap saya kalau berminat 0193854667

http://www.wasap.my/60193854667


13 August 2017

Face Serum with Hyaluronic Acid

Face serum freshpicks adalah HYALURONIC ASID
.
.
Apa tu?
.
Hyluronic Asid merupakan elemen yang penting untuk kulit , Ia membantu mengekalkan lebih 1000 kali beratnya dalam air di dalam sel-sel kulit, menjadikan ia satu pelembap yang sangat baik.
.
Malah, tidak ada bahan biologi lain boleh mengekalkan air sebaik Hyluronic asid yang membantu melembutkan dan mengurangkan kedutan. Tidak kurang pentingnya ialah keupayaannya untuk mengeluarkan bahan buangan dari sel-sel termasuk yang di mana terdapat peredaran darah yang sedikit.
.
Hari ini, Hyluronic Asid dianggap sama penting Kolagen.

.Penggunaan yang paling biasa untuk Hyluronic Asid adalah dalam terapi anti-penuaan, terutamanya dengan prosedur kosmetik bertujuan untuk memperbaiki struktur kulit dan kedutan.

Nak cuba?
Pm or whatsapp 0193854667


31 July 2017

Madu Hutan Jelebu is Back!! 2017

Assalammualaikum Pecinta Madu Sekalian...

Madu Jelebu is Back. Di saat kecewa ketidakhadirannya selama 2 tahun. Ada tu adalah untuk makan sendiri tapi jimat sejimatnya. Kami sekeluarga consume.

Bukan sombong tak nak beli madu yang lain selalu terbeli yang tak Original. 😣Pernah beli sebotol yang dalam lebih sekilo Madu Ori katanya...tapi bersaka saka bergula.Kalau Ori gitu ke? Harga? Xmurah pun.


Sebab tu macam mana pun saya tetap tunggu Madu Hutan Jelebu yang tak pernah mengecewakan setakat ni.

Madu ni bukan sentiasa ada.Bermusim.Kalau ada yang berminat whatsaap je saya 0193854667. Cod/Pickup Area Shah Alam dan Seremban. Pos pun boleh.


Malaysia Boleh!!

Assalammualaikum....Hi!! Pe kabar semua..

Asyik cerita pasal Tasneem dan Freshpicks je kan..Sekali sekala cerita pasal aktiviti kami sekeluarga pulak la 😊

Tengok gambar tu suka sangat la Dina dan Alisya ikut gi menyambut Wira-Wira Negara pulang ke Malaysia.


Pada hari kami peri tu ada 3 kumpulam atlit berbeza iaitu :
1. Atlit Paralimpik yang mana Ziyad membuat New World Record di Pertandingan Para Dunia
2. Atlit Terjun yang mana Jun Hoo mengalahkan penerjun dunia China di Kejohanan Akuatik Dunia 


Malaysia Boleh !!

Ada semangat kesukanan tak kami ni. Hahaha


Ok lah..tu je la nak cerita 😊 .

Saya bukan penulis yang baik, tapi saya cuba menulis 😂

Next kita tulis2 lagi la...Terima Kasih kerana sudi membaca

#freshpicks #tasneemnaturel


26 July 2017

Sabun Susu Kambing Freshpicks

Sabun susu kambing bagus untuk

Membersihkan kulit,

Melembutkan kulit,

Mencerahkan kulit,

Menjaga kekenyalan,

dan kelembapan kulit,

Membuatkan kulit menjadi lebih segar & halus

MILXO...sabun susu kambing freshpicks ..bebas SLS...bestseller

OFFER JULY
Beli  2pcs, Freepos

Whatsaap 0193854667


20 July 2017

Its All About Argan Oil






Berminat dengan Argan Oil?Mencari2 organik #ArganOil?
.
Kami di #Freshpicks ada dua versi tau. 
Argan oil kedua2 versi pun merupakan organik imported dari Morocco.. CUMA .
🌺ORGANIK ARGAN OIL 
Yang ni 100% organik tanpa campuran minyak lain dan masih ada bau asal,tiada bahan kimia atau tidak dideodorize(nyahbau),Bau asal yakni bau kacang argan tu.. lemak2 kekacang
.
🌺ARGANNE FACE OIL COMPLEX
Yang ni pun 100% organik Argan oil juga, cuma kami add a little bit jojoba oil,rosehipseed oil,essential oil seperti geranium, frankincense, teatree,dsb jadi bau dia wangi. Bau wangi bukan pewangi sintetik tapi bau dari pati essential oil. Kandungan argan dlm ni sekitar 90%. .
Boleh pilih ikut kesesuaian dan bajet
.
Kerana kedua2nya  boleh digunakan  untuk skin/hair/body/nails/etc cuma yang ada tambahan carrier oil dan essential oil mempunyai khasiat tambahan
.
✅ Arganne Oil Complex 
RM55(15ml) RM99(30ml), RM159(50ml)
.
✅100% Organic pure Argan Oil 
RM49(15ml) RM89(30ml), RM149(50ml)
.
Whatsaap 0193854667
.
#arganoilmalaysia #sayajualarganoil #organicskincare #naturalorganicskincare #skincaremalaysia #bazaarpaknil

19 July 2017

Jerawat makin kecut dan hilang dengan Argan Oil

Assalammualaikum semua...masih makan kuih raya ke tu? 😛😊 Musim musim raya ni jerawat pun muncul la ye tak. Meh kakak nak tunjuk sikit customer feedback ni..


Jerawat dia makin kecut. Merah merah kat muka dah makin hilang.Kulit makin cantik gitu dengan #argannefaceoilcomplex #freshpicks . Tapi kena konsisten la. Jangan hari letak esok nak nampak kesan kan.Tak dapek la akak nk tolong.
.
Bagaimana Argan Oil membantu? Ia kaya dgn Vitamin E (tocopherols) & antioksida yg membantu melawan radikal bebas dan menghasilkan sel yg lebih sihat. Ini bukan sahaja membantu mengatasi masalah jerawat tetapi juga bekas jerawat dan parut.
.
Arganne Oil Complex(100% organic argan oil+ apricot kernel oil,jojoba oil,rosehip seed oil,essential oil)
.
RM55(15ml) RM99(30ml), RM159(50ml)
.
whatsaap kalau berminat 0193854667
.
#bazaarpaknil #sayajual #visitmyig #naturalorganicskincare #skincaremalaysia


18 July 2017

Kandungan Argan Oil yang baik untuk KULIT

1. Kaya dgn OLEIC ACID
Agen pemekat yg bagus kerana ia berkuasa mencampurkan air & minyak pada kulit. Ini akan membersihkan kulit dari lebihan minyak (sebum)

2. Linoleic Acid
Anti-infammatory yg kuat. Membantu mengatasi masalah jerawat terutama jerawat yg bernanah dan kemerahan.

3. Polifenol di dalam minyak argan penting kerana ia bole MENYINGKIRKAN sel kulit mati dan MENGHASILKAN sel kulit yg baru yg lebih SIHAT

4. Ia kaya dgn Vitamin E (tocopherols)  & antioksida yg membantu melawan radikal bebas dan menghasilkan sel yg lebih sihat. Ini bukan sahaja membantu mengatasi masalah jerawat tetapi juga bekas jerawat dan parut.

5. Sterolins di dalam minyak argan membantu meningkatkan metabolisme sel kulit dan membantu kulit memelihara lembapan.

6. Ia juga mengandungi Asid Lemak Tak Tepu yg membantu memelihara kelembutan kulit.

Whatsaap 0193854667

Arganne Oil Complex(100% organic argan oil+ apricot kernel oil,jojoba oil,rosehip seed oil,essential oil)

RM55(15ml) RM99(30ml), RM159(50ml)

100% Organic pure Argan Oil
Retail RM49(15ml) RM89(30ml), RM149(50ml)

#sayajualminyakargan #sayajualfreshpicks #minyakargan #minyakarganmalaysia #bazaarpaknil


14 July 2017

Basic Skincare dari Freshpicks

Hai Hai Hai...sibuk beraya nampak 😂. Meh nak cerita skit skincare yang biasanya ada dalam set set Freshpicks.

Skincare freshpicks biasanya ada
pencuci muka,serum,pelembap,sunscreen
Cukup lah basic tu untuk kulit segar sihat berseri semulajadi. Packagingnya pulak comel2,user friendly..."

Saya cadangkan uoll boleh beli loose or amik set basic if baru nak try:

😊Set primo- ada sabun susu kambing, hyaluronicacid serum, face oil arganne (argan oil)
.
❤️Set cherish cherry - sabun special&classic (extract papaya,lime,argan oil), allinone cream,dd cream
.
Bahan-bahan freshpicks ni premium tapi masih mampu milik.bulan ni ada  freepos,freegift
.
Berminat nak cuba? 0193854667


12 July 2017

Manfaat Fennel Essential Oil

Dalam TUMMY TIME BALM ada pati FENNEL yang dapat membantu mencegah dan melegakan kembung perut.
.
Sebagai antispasmodic berkesan, ia bertindak ke atas otot licin dalam perut dan usus, sekali gus mengurangkan kesakitan gastrik, dan ketidakselesaan yang berkaitan dengan senak, kembung perut, loya dan sendawa.
=============================


Sumber : https://draxe.com/fennel-essential-oil/

Fennel dalam bahasa Melayu ialah Jintan Manis.Fennel Essential Oil terkenal sebagai bahan berkhasiat untuk kesihatan pencernaan yang baik. Seperti tumbuhan akarnya, ia mempunyai rasa seperti licorice dan aroma yang dihasilkan dari menghancurkan benih tanaman dan melalui proses penyulingan wap.

Ia memberikan sokongan pencernaan yang luar biasa dan dapat membantu anda mencari keseimbangan dalam diet anda.

Fennel Essential Oil adalah antiseptik, boleh membantu mengurangkan dan mungkin menghapuskan kejang usus, membantu mencegah gas dan kembung, mempunyai kesan penyucian dan detoksifikasi, adalah expectorant, boleh membantu meningkatkan aliran susu ibu, dan merupakan pencahar semula jadi dan bahkan penyegar mulut!

Faedah Fennel Essential Oil

1. Menyembuhkan Luka
MInyak pati adas mempunyai sebatian tertentu yang membantu melindungi luka daripada dijangkiti. Selain mengelakkan jangkitan, ia juga boleh mempercepat penyembuhan luka, jadi jika anda ingin menyembuhkan luka, misalnya, minyak ini adalah pilihan semulajadi yang baik.

2. Mengurangkan dan Mencegah Kekejangan dalam Usus
Kekejangan usus boleh menjadi sangat menyakitkan, menyebabkan batuk, kekejangan di kawasan usus dan konvulsi. Fennel Essential Oil mungkin mempunyai kesan yang santai pada badan anda, termasuk otot-otot di kawasan usus. Kelonggaran usus ini benar-benar boleh membuat perbezaan jika mengalami serangan spasmodik, memberikan anda bantuan cepat dari kejang otot dalam usus.

3. Mengandungi Ciri-ciri Antioksidan dan Antimikrob
Minyak pati minyak ini adalah sebatian antioksidan tinggi yang memegang ciri-ciri antimikrob. 

4. Melegakan Gas dan Sembelit
Fennel Essential Oil dapat membantu membersihkan usus, menghilangkan sembelit, dan menghilangkan gas dan kembung, memberikan bantuan yang sangat diperlukan. Hebatnya, ia juga boleh membantu menghapuskan pembentukn gas tambahan. 

5. Membantu Penghadaman
membantu melegakan gas, kembung dan sembelit, tetapi ia juga boleh membantu menghapuskan cirit-birit.

Berminat dengan Tummy Time Tasneem Naturel, Whatsaap 0193864667


Pengenalan Tasneem Naturel Baby Balm

Bagi yang baru dengar tentang TASNEEM NATUREL baby balm saya nak intro sedikit berkenaan balm ni✌

Tasneem Naturel baby balm diformulasi dengan
💯bahan semulajadi iaitu
🐝Beeswax
🍮Shea Butter dan
🍬Sweet Almond oil.
Sweet almond oil juga dikenali sbg 'carrier oil'

Apakah 'carrier oil'?
'Carrier oil' dicampur bersama Essential oils (EOs) untuk membolehkan EOs menjalankan peranannya kerana EOs cannot work alone

Didalam setiap adunan Tasneem Naturel baby balm ini terdapat campuran beberapa jenis EOs.

Sebelum itu,Tasneem Naturel baby balm boleh didapati dalam 4 jenis iaitu
🌷SleepTime
🌸CalmTime
🌹TummyTime dan
🌻CoughcoldTime

Ok mari lihat ANTARA EOs yg ada dalam setiap balm⤵

Sleep Time ⤵
🍀Cedarwood 🍀Vetiver 🍀Lavender 🍀Rose geranium 🍀Frankinsense 🍀Roman Chamomile 🍀Orange

Coughflu Time.⤵
🍁Lavender🍁Eucalyptus🍁Peppermint🍁Orange🍁Lemongrass🍁Marjoram🍁Spruce🍁Myrtle🍁Cypress🍁Pine

Tummy Time⤵
🌾Lavender🌾Tangerine🌾Fennel🌾Tarragon🌾Ginger🌾Juniper🌾Anise🌾Patchouli

Calm Time⤵
🌱Lavender🌱Ylang ylang🌱Roman Chamomile🌱Orange 🌱Bergamot 🌱Rose 🌱Rose Geranium🌱Frankinsense🌱Roman Chamomile

Berminat dengan mana-mana balm dari tasneem naturel ni?

Whatsaap 0193854667
Penghantaran seluruh Malaysia dan CoD/Pickup Shah Alam

#tasneemnaturel
#agentdropshipwanted


08 July 2017

Marvell pun Freepos bulan July 2017

#MARVELL ,sabun badan freshpicks .Ramuan terpilih yg kaya #gliserin ditambah pula essential2 oil, memang mewah kesannya.Handmadewithlove.
.
Readystok limited ya..
#FREEPOS jika beli mana2 sabun #freshpicks minima 2pcs
.
Whatsaap 0193854667


07 July 2017

Offer July :BUY 2 Freshpicks Soap, FREE POSTAGE

#OFFER JULY
.
BUY ANY 2 #freshpicks soap, #FREE POSTAGE

Homemade facial soap..Bebas SLS,Bebas kimia bahaya. Bertindak lembut ke atas kulit
.
🥒CHERRYBEAUTYSOAP classic (coconut oil,palm oil,argan oil)
🍈CHERRYBEAUTYSOAP special (coconut oil,palm oil,argan oil,lime oil)
🐐MILXO (goats milk)
🍑CRIANSA (apricot oil)
.
Fungsi2 homemade soap
🍒Merawat kulit wajah yang berminyak
🍒Mencerahkan kulit wajah
🍒Merawat jerawat, parut & jerawat
🍒 Memudarkan jeragat
🍒Mengecilkan liang pori pada wajah
🍒Menganjalkan & menegangkan kulit muka
🍒Memperbaiki struktur kulit wajah dari dalam
🍒Melembapkan muka
🍒Membuang sel-sel kulit mati
🍒Mengurangkan whitehead & blackhead
🍒Merawat bekas jerawat berlubang
🍒Merawat, gatal,kurap & panau
🍒Sesuai untuk semua
.
Whatsaap 0193854667
.
#Freshpicks #bazaarpaknil #naturalskincare #uitm #sayajual


Secara umumnya ORGANIC & PURE ARGAN OIL mampu


😍MENEGANGKAN kulit kerana kacang argan KAYA dengan PROTEIN bagus untuk KEANJALAN kulit.
.
😍MEMULIHKAN struktur kulit yang mengalami proses penuaan (serum #ANTIPENUAAN).
.
😍sebagai PELEMBAP SEMULJADI tanpa rasa berminyak.
.
😍mengatasi masalahJERAGAT.
.
😍mengatasi masalah kesan #PARUT di semua bahagian kulit (muka,badan, kaki)
.
😍mengawal KEGUGURAN RAMBUT dan ANTI KELEMUMUR
.
😍merawat KULIT KEPALA& rambut agak lebih LEBAT, kuat, BERSINAR
.
😍melindung dan merawat KUKU agar cantik kukuh dan tak mudah patah
.
😍menghilangkan SELULIT dan STRETCHMARK pada perut.
.

Di Freshpicks kami menyediakan Organik Argan Oil 100% certified organic USDA.
.
Anda boleh dapatkan ARGANNE Face Oil Complex/100% Pure Argan oil dalam 3 saiz:
❤15ml
❤30ml
❤50ml
.
Whatsaap 0193854667
.
#Freshpicks #jeragat #jerawat #kulitcantik #kulitkusam #bazaarpaknil #sayajual #minyakargan #minyakarganmalaysia #arganne #arganoilmalaysia #arganoilmalaysia


Berita baik untuk kulit berminyak !!

Berita baik untuk orang kulit berminyak!! Argan Oil boleh membantu mengawal pengeluaran #sebum!

Kandungan linoleik asid yang tinggi dalam argan oil ni membantu merawat keradangan akibat #jerawat disamping memulihkan sel yang telah rosak.
.
Kalau dah guna argan oil sebagai #pelembap tapi masih ada jerawat, cuba ‘lightly dap’ minyak ni ditempat yang jerawat degil tu.

Ia bukan sahaja membantu merawat jerawat tapi parut jerawat sekali tau.
.
Nak cuba Argan Oil dari Freshpicks?

HARGA :

1. Arganne Face Oil Complex(100% organic argan oil+ apricot kernel oil,jojoba oil,rosehip seed oil,essential oil)
RM55(15ml)
RM99(30ml),
RM159(50ml)
.
2.100% Organic pure Argan Oil
RM49(15ml)
RM89(30ml),
RM149(50ml)
.
Whatsaap 0193854667
.
#freshpicks #naturalskincare #bazaarpaknil #arganoilmalaysia #ArganOil #arganne #faceoil


05 July 2017

2 Customer Feedback - Calm Time

Anak-anak bila datang tantrum mesti mommy naik hijau kan? Hehe. Kdg tu sampai tak tahu nak buat cmna lagi. Penat sama kan bila anak tantrum?

Fuhhhhhh mommy sabar & sapu balm ini. Anak tak nak nap siang pun boleh guna calm balm ni. Pastu combine dgn sleep balm InsyaAllah lena la anak pastu 😙
.
Bahan dalam balm adalah essential oils tau. Combination of 10 essential oils. Setiap satunya ada fungsi tersendiri 😍

Di bawah ni 2 lagi testimoni Calm Time.Ada lagi banyak tapi saya share 2 je la dulu.
.


Anak ini dah mudah bertolak ansur, masa tantrum nya pun dah berkurang


Dulu nak tinggalkan pun tak boleh..tantrum

Berminat dengan Calm Time Tasneem ?
Whatsaap saya 0193854667

Penghantaran satu Malaysia dan COD Area Shah Alam


Manfaat Rom Chamomile Essential Oil

Chamomile Rom (Chammaemelum nobile atau Anthemis nobilis) telah digunakan sepanjang sejarah untuk pelbagai tujuan.

Rom kuno menggunakan minyak ini untuk kekuatan mental dan keberanian semasa perang. Di beri gelaran "doktor tumbuhan", kerana ia sepatutnya memberi manfaat kepada mana-mana tumbuh-tumbuhan yang berdekatan juga. Aroma mempunyai bau buah-buahan, agak manis, dan sangat menenangkan.

Berfungsi dengan baik dengan emosi, sistem saraf, dan kulit. Chamomile, kebanyakan jenis, telah digunakan selama berabad-abad untuk menenangkan dan menyediakan anda untuk tidur nyenyak, menjadikannya minyak yang popular untuk digunakan sebelum tidur.

Faedah Utama

■ mempunyai kesan terapeutik, menenangkan pada kulit, minda, dan badan

■membantu melegakan sistem badan

■ membantu menyokong fungsi sistem imun yang sihat

Faedah Emosi

● membantu menyokong emosi

● membantu lebih fokus

●membawa rasa tenang dan kedamaian

Ini adalah manfaat Roman Chamomile secara general

Sumber: www.sustainablebabysteps.com/roman-chamomile-essential-oil.html

Minyak Pati ini ada dalam resepi Calm Time Balm


Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


04 July 2017

Promosi Freshpicks July 2017

Antara set skincare yg terawal di freshpicks  tahun lepas dan hingga kini masih best seller ialah Set Cherish Cherry .
Apa yang ada didalam set ini,sehingga menjadi Best Seller ?

👉🏽Cherry Beauty Soap. Classic & Special Edition.
-membantu mencerahkan kulit
-membantu melembapkan kulit
-membantu menganjalkan wajah
-membantu mengecilkan pori-pori
-membantu merawat masalah jerawat
-membantu memudarkan jeragat
-membantu masalah tona tak sekata.
-mengurangkan garis halus diwajah .
.
👉🏽Fresh All-In-One Cream (Signature Cream)
-Menggantikan toner dan moisturizer
-Bertindak seperti serum dan pelembap,
-Membantu mengecilkan pori-pori muka,
-Membantu melembabkan kulit,
-Membantu muka lebih glowing, nampak pinkish, memberi efek kulit selembut sutera
-Kaya dengan vitamin E .
.
👉🏽Fresh Finishing DD Cream (SkinBeauty)
-Krim yang meremajakan kulit
-Menjadikan kulit lebih sekata dan kurang kusam -Memberi tampilan cantik pada wajah
-Melembutkan dan melembabkan kulit
-Mencerahkan kulit
-Lengkap dengan spf50
.
.
Set natural skincare yang bebas bahan kima berbahaya. Beratus testimoni yang happy dengan kesannya.
.
.
Dapatkan bulan ni HARGA SPECIAL RM99(normal 145)
Free pos
Freegift freshpicks pouch handmade
.
.
Whatsapp 0193854667
.
#feelbeautifulnaturally #naturalskincare #freshpicks #bazaarpaknil #organicskincare


Hadiah Hari Raya

Back to Work 😊😙
.
Beli Satu Set dari @dahliamadu dapat makeup bag seperti di atas. Hadiah Sempena Hari Raya. Selagi stok masih ada
.

Tasneem Naturel ada 4 jenis Balm
.
1. Coughflu Time
.
- Bantu kurangkan #selesema
- Bantu cairkan #kahak
- Bantu melegakan athma
- Bantu kurangkan suhu ketika #demam .
.
2. Tummy Time
.
- Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi
- Membuang ##angin dalam perut
- Bantu melegakan perut sebu
- Bantu melegakan #kembung perut .
.
3. Sleep Time
.
- Bantu anak tidur #lena
- Bantu anak supaya mudah #tidur
- Bantu anak bangun dalam mood ceria
- Memberi tidur berkualiti .

4. Calm Time .
- Memberikan keselesaan
- Mengurangkan tekanan
- Mengurangkan keletihan
- Bantu anak lebih tenang
.
Whatsaap 0193864667

#tasneemnaturelshahalam #tasneenaturel #bazaarpaknil #agentdropshipwanted #essentialoilmalaysia


01 July 2017

Apa itu Essential Oil ?

Apa itu Essential Oil?

Essential Oil adalah bahan organik yang di ekstrak dari tumbuhan.

Ia boleh didapati dari bunga, daun, batang, kulit pokok, getah, buah dan akar tumbuhan.

Ia adalah bahan yang di ketahui dapat memberi manfaat kepada manusia

Essential Oil dapat menyokong sistem dalam badan agar dapat berfungsi secara optimum.

Ia menyokong sistem pernafasan, aliran darah, sistem otot. Ia juga memberi sokongan untuk mental yang lebih jelas, membantu badan menyampaikan oksigen kepada otak iatu pusat segala aktiviti fizikal dan mental.

Ia juga dapat membantu menyelaras emosi agar lebih teratur. Emosi, mental dan fizikal yang berfungsi dengan baik dapat membuatkan seseorang individu itu lebih cekap dan produktif.


Bagaimana Essential Oil berfungsi?

Essential Oil perlu diserap kedalam badan untuk berfungsi. Terdapat 3 cara ia dapat memasuki sistem badan manusia, iaitu

Topical (sapuan)
Aromatically (bauan)
Ingest (makan)

Topical

Penggunaan secara topical  termasuklah sapuan, urutan ke atas kulit.

Dilution (cairkan) adalah perlu untuk penggunaan keatas kanak-kanak dan bayi. Dilution tidak menghilangkan keberkesanan Essential Oil, ia cuma memberikan volume kepada Essential Oil agar lebih mudah di sapu ke kawasan yang lebih besar.

Kesemua balm Tasneem Naturel adalah diu adun dengan lebih kurang 10 jenis Essential Oil.

Produk Freshpicks juga kebanyakkannya ada Essential Oil.

Berminat dengan Tasneem Naturel @ Freshpicks whatsaap 0193854667

Credit http://liyana.anaqi.com/?p=355


30 June 2017

Khasiat-Khasiat minyak argan ialah.

1. Rawatan jerawat dan juga parut2 jerawat. Bahan linoleic asid membantu kawal radangan jerawat dan meningkat pemulihan.

2. Kawal dermatitis ,eczema, psoariasis dan gatal2 kulit dengan kandungan vit E, omega 3, linoleic dan oleic asid.

3. Awet muda, tingkat kecantikan dan kehalusan kulit, kawal kedutan kulit, tingkatkan hydration, kawal pigment dan pertahan kolegen.

4. Kawal cholesterol bila minyak argan dimakan sebagai salad dressing.

5. Kawal kesakitan arthritis dengan mengurangkan inflamasi dalam sendi.

6. Bantu kawal kanser dari kandungan antioxidants vit E , C dan lain2.

7. Kawal stretch marks ekoran dari kehamilan dan kelahiran.

8. Meningkatkan tahap kesihatan dan kecantikan keseluruhan.

Berminat denga Argan Oil Freshpicks?
Whatsaap 019385466


29 June 2017

NOTIS READYSTOK PRODUK FRESHPICKS JULY- DEC 2017 - dari Founder Freshpicks .

Kepada semua customer2 yang dikasihi, walaupun ada kekangan kesihatan dari pihak founder freshpicks, kami akan terus beroperasi seperti biasa, mengambil order, melayan pertanyaan, konsultasi percuma dan sebagainya.

Malah penghantaran via poslaju juga berjalan seperti biasa.

Produk2 freshpicks dihasilkan dirumah (HOMEMADE) dengan adunan penuh kasih sayang menggunakan bahan mentah berkualiti tinggi CUMA beberapa produk seperti dd cream, all in one cream, loosepowder, tinted lipmoist) dihasilkan di kilang bertaraf GMP (berikutan kekangan masa/ tools/raw material), tapi jangan risau, raw material adalah high kualiti, bukan krim kilo ye.. :)
.
InsyaAllah, untuk jangka masa panjang, freshpicks dalam proses untuk mendapatkan KKM.
.
Cuma oleh sebab kekangan kesihatan maka hanya produk freshpicks yang tertentu sahaja yang READY STOK sepanjang JULY-DECEMBER 2017.

Jadi kalau nak buat pembelian tu, semak dahulu senarai produk yang available ye .
Rujuk senarai dibawah.(july-dec)

Face&Body soap
-Cherry Beauty Soap (CBS classic edition)
-Cherry Beauty Soap (CBS special edition)
-Milxo (sabun susu kambing)
-Criansa (for kids)*unit limited*
-Marvell (bodysoap)*unit limited*
-Refreshing Deodorant
- Arganne Face Oil Complex (15ml, 30ml, 50ml)
- Pure Organik Argan oil (15ml, 30ml,50ml)
-Organic Baby Oil
- Set Primo (Basic Only)
- Set Skincare Cherish Cherry (Basic only)
- Face serum anti aging (hyaluronic acid) 15ml, 30ml*unit limited*
- Fresh Finishing DD cream (@skinbeauty ddcream)*unit limited*
- Fresh All in one Cream (@Signature cream)* unit limited*
- Loose powder *unit limited*
- Tinted lipmoist *unit limited* .
.
Untuk urusan PEMBELIAN KONSULTASI/  PERTANYAAN
sila Whatsapp 0193854667 - Agen FRESHPICKS
.
Terima kasih di atas sokongan anda semua sepanjang SETAHUN kami beroperasi
.
TQ,
Founder Freshpicks

#freshpicks #naturalskincare #minyakargan #arganoilmalaysia #bazaarpaknil #selamayhariraya


28 June 2017

Tummy Time di Musim Raya

Musim musim raya ni kan. Perut mulalah nak meragam tak tentu pasal. Almaklumlah makan pun macam-macam. Berkecamuk makan dalam perut.

Lepas tu jalan-jalan pulak area macam jelebu tu banyak la bengkang bengkok. Adu du memang angin naik ke kepala la. Rasa sebu sakit perut dan sakit kepala package.

Tummy Time ni meeemang membantu sungguh raya ni. Ni feedback sendiri perut angin, sebu, rasa nak muntah, loya sapu sapu ni jer lega.

Masa sampai sampai kampung haritu tengok mak jalan tengkot tengkot. Tanya la mak kenapa, rupanya sakit pinggang. Lepas tu sapu sapu la Tummy Time kat mak, eh sesuai pulak tu. Mak pun tak sedar eh dah hilang pulak sakit pinggang

Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


Tasneem Naturel 👉 Calm Time

Tasneem Naturel 👉 Calm Time 🌸Memberikan keselesaan
🌸Mengurangkan tekanan
🌸Mengurangkan keletihan
🌸Bantu anak lebih tenang

Cara guna:
👉sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.

Balm ini membantu menenangkan anak anda jika dalam keadaan tantrum / mengamuk / menangis tanpa henti.

100% dari Essential oils 😍

Tambahan bahan :
🍄Lavendar
🍄Ylang ylang
🍄Roman Chamomile
🍄Frankincense
🍄Bergamot
🍄Orange
🍄Rose
🍄Rose Geranium

Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


Selamat Hari Raya Semua

Assalammualaikum Semua.
Kami di DahliaMadu @ dahliaayob.blogspot.my ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada semua pelanggan pelanggan dan bakal pelanggan Freshpicks dan Tasneem Naturel.

Terima Kasih kerana berurusan dengan kami.

# Agen Freshpicks
# Agen Tasneem Naturel

27 June 2017

Travel Kit Tasneem Naturel Mesti Bawak Balik Raya

Bagaimana Kit ini membantu mommy dan anak mommy raya ni:
.
Bantu melegakan mabuk dalam perjalanan,sakit perut makan macam-macam raya ni,  #sembelit, #cirit-birit - Sapu Tummy Time .
Bantu betulkan hormon yang tidak seimbang, Anak nangis-nangis boleh redakan,mengamuk-ngamuk,tantrum,penat melampau,hiperaktif, merengek je. - Sapu Calm Time
.
Bantu meredakan #batuk ,#kahak , #selsema , #demam - Sapu CoughFlu Time
.
Bantu anak-anak yang tahan mata tak nak tidur,tidur tak lena - Sapu Sleep Time
.
Owh yea Balm ni bukan hanya sesuai hanya untuk bayi  je ye, dewasa pun boleh guna.
.
Whatsaap 0194854667
.
#tasneemnaturel #sayagunasayajual #agentdropshipwanted #bazaarpaknil  #tasneemnaturelshahalam


22 June 2017

Tea Tree Essentia Oil dalam CoughFlu Time

Tea tree oil atau minyak pokok teh ini berasal daripada daun tumbuhan alternifolia malaleuca. Biasanya ia dilihat bewarna keemasan dan sedikit pucat. Minyak pokok ini diperoleh dan diekstrak melalui kaedah penyulingan wap ranting pokok dan daunnya.

Tea Tree Essential Oil ada dalam resepi  CoughFlu Time, Tea Tree EO ini mengandungi sifat #antimikrob, #antiseptik, dan #antiviral. Ia membantu untuk masalah tekak, batuk, dan selsema. .
Sapu Sapu je CoughFlu Time.. Lega
.
Manfaat kesihatan yang boleh didapati daripada Tea Tree ini ialah:
.
🍁 Mencegah jangkitan kulat dan virus
🍁 Meningkatkan sistem imunisasi
🍁 Melegakan batuk, selesema dan hidung tersumbat
🍁 Merangsang peredaran darah dan rembesan hormon
🍁 Mempercepat penyembuhan luka
🍁 Mengurangkan masalah kelemumur dan rambut gugur
.
Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.
.
#tasneemnaturelshahalam #tasneemnaturel #coughflu #bazaarpaknil


Anak Meragam dan Tak Nak tidur.

"Sekarang ni dh boleh letak main sendiri.. Dh penat bru nangis.. Klu x... Letak je terus nangis... Tido pun dah mula lena.. Kadang2 tu smp 2 jam 1/2 baru terjaga.. Minum susu kdg2 smbung tido lg... Klu x sebelum ni tido paling lama pun 1/2 jam je.. Pastu x nk smbg tido... Meragam nangis pun dh kurang.. Klu x asyik nangis je... Pening akk jaga ... :p"
.
- Kak Watie .

Ada anak-anak susah sangat nak tido dan meragam pulak tu. Solusi #SleepTime dan #CalmTime
.
#tasneemnaturelshahalam #tasneemnaturel #bazaarpaknil #essentialoilmalaysia


20 June 2017

Batuk Kurang - CoughFlu Time

" #Batuk pun dah kurang, berak keluar berlendir lendir. Anak memang sesuai dengan #CoughFlu "
.
Puan Farah

Berminat nak cuba CoughFlu Time Tasneem Naturel

Penghantaran seluruh Malaysia. COD Shah Alam.


19 June 2017

Anak kerap menangis

Orang tua tua cakap anak menangis je ni jangan di biarkan. Pernah dengar pesanan ni tak?
.
Solusinya cuba - Calm Time Tasneem Naturel
.
Suka merengek, cepat mengamuk , tantrum pun boleh cuba Calm Time Tasneem Naturel


16 June 2017

Arganne Face Oil Complex

Salah satu Produk #Freshpicks yang saya suka dan saya guna iaitu #Arganne Face Oil Complex. Ia adalah #pelembab semulajadi daripada 100% Organic Argan Oil + #Jojoba Oil + #Rosehip Oil + Aprikot Kernnel Oil + #Essential Oil.
.
Harga? Ada 3 pilihan.Ikut budget. Nak cuba ?
.
Whatsaa 0193854667
.
#bazaarpaknil #minyakargan #minyakarganmalaysia #arganoilmalaysia #naturalskincare


BUY ANY 2 #freshpicks soap, FREE POSTAGE

#OFFER 11JUN-11JULY

BUY ANY 2 #freshpicks soap, FREE POSTAGE

#HOmemade facial soap..Bebas SLS,Bebas kimia bahaya. Bertindak lembut ke atas kulit
Variasi 🥒CHERRYBEAUTYSOAP classic
🍈CHERRYBEAUTYSOAP special
🐐MILXO (goats milk)
🍑CRIANSA (apricot oil)
🍯HANYBEE (madu tualang asli)
.
Fungsi2 homemade soap ini membantu :
🍒Merawat #kulit wajah yang #berminyak
🍒Mencerahkan kulit wajah
🍒Merawat #jerawat, #parut & jerawat 🍒 Memudarkan #jeragat
🍒Mengecilkan liang pori pada wajah
🍒Menganjalkan & menegangkan kulit muka
🍒Memperbaiki struktur kulit wajah dari dalam
🍒Melembapkan muka
🍒Membuang sel-sel kulit mati
🍒Mengurangkan whitehead & blackhead
🍒Merawat bekas jerawat berlubang
🍒Merawat, gatal,kurap & #panau
🍒Sesuai untuk semua
.
Berminat? Click link whatsaap saya
http://www.wasap.my/60193854667
atau
0193854667
.
#freshpicks #Freshmade #naturalskincare #bazaarpaknil #homemade


Best Offer lagi bagi peminat Freshpicks

BEST #OFFER
.
❤️Fresh finishing DD cream/Fresh all in one  cream Only RM39/pcs (normal price RM49) exclude pos
.
❤️BUY 2pcs and postage is FREE*
.
Free pos 2pcs samada:
signature cream+DD cream or 2pcs ddcream or 2 pcs signature cream

Berminat? 0193854668
.
#freshpicks #ddcream #bazaarpaknil #Freshmade #naturalskincare #homemade


4 Customer Feedback - CoughFlu Time

Customer Feedback yang dah gunakan CoughFlu Time dari Tasneem Naturel untuk anak dan bayi mereka.
======================
Tasneem Naturel 👉 CoughFlu Time

🌸Bantu kurangkan selesema
🌸Bantu cairkan kahak
🌸Bantu melegakan athma
🌸Bantu kurangkan suhu ketika demam

Cara guna:
👉Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
👉Boleh juga bagi anak hidu balm ini.

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

100% dari Essential oils 😍

Tambahan bahan :
🍄Lavendar
🍄Peppermint
🍄Eucalyptus
🍄Lemongrass
🍄Myrtle
🍄Orange
🍄Marjoram
🍄Spruce
🍄Cypress
🍄Pine

Berat: 18 gram

Berminat ? Whatsaap/Call 0193854667
Agen Tasneem Naturel Shah Alam. Penghantaran Seluruh Malaysia dan CoD Area Shah Alam


15 June 2017

Minyak Pati Kayu Putih dalam CoughFlu Time

Minyak pati kayu putih ada dalam resepi CoughFlu Time Tasneem Naturel

Ia berkesan membantu merawat alahan dan resdung. Sangat membantu mencairkan kahak.
Membantu merawat asthma dengan bertindakbalas terhadap membran mukus yang mana mengurangkan perembesan lendir.

Tengok gambar dari google ni yang listkan juga fungsi Minyak Kayu Putih secara general


Berminat? 0193854667
Agen Tasneem Naturel Shah Alam. Penghantaran Seluruh Malaysia
.
#tasneemnaturel #agentdropshipwanted #bazaarpaknil #shahalamresident


14 June 2017

Customer Feedback - CoughFlu Time

"Assalamualaikum. Saya nak share sikit. Semalam anak saya Wafiy (17 mnths) macam nampak nak selsema..saya sapu Coughflu Time, terus meleleh hingus (likely air hidung).. Malam saya sapu coughflu, calm time. Dia tidur lena.
.
Tp tgh tidur dia batuk2..agak teruk juga. Sy sapu lagi coughflu, kat dada dan hidungnya..dia batuk sampai nak muntah. Tp dia telan..sy nyusukan lps tu ok. Tidur lena..bgun tu batuk lg, sy bg madu dan bykkn minum air suam. Alhamdulillah da baik. .
Tunggu dia u'uk.. Ekeke...Sy agk mesti byk lendir... Sbb bese dia demam ke, sapu coughflu mesti iyak lendiran dgn byk."

-Puan Muslimah- 👇👇👇👇👇

Berminat? 0193854677
.
#tasnemnaturel #coughflu #batukselsemademam #agentdropshipwanted #batuk #demam #selsema #tasneemnaturelshahalam #bazaarpaknil


13 June 2017

3 Customer Feedback Calm Time Tasnem

Customer Feedback  #calmtime
Ibu Lega anak tak meragam lagi


Customer Feedback Calm Time ~ baby mudah diurus dengan Calm Time


Customer Feedback Calm Time ~ anak tantrum tidur lena sampai pagi


3 Customer Feedback Calm Time

Dalam resepi Calm Time Tasneem Naturel ada minyak pati geranium.

Diekstrak dari batang dan daun, ianya mampu melegakan tekanan, mengurangkan kemurungan, mengimbangi hormon dan melancarkan peredaran darah.

Minyak pati lavendar juga ada dengan memberikan rasa rileks saraf, menstabilkan mood & daya tumpuan yang lebih baik.

Frankinsense eo pula berperanan melegakan rasa bimbang & tekanan seseorang. Juga membantu merehatkan saraf dan meredakan kemarahan.

Sesuai untuk menenangkan dan merilekskan anak. Juga untuk mendapatkan daya tumpuan dan fokus yang lebih tinggi.

Berminat ? 0193854667

Penghantaran seluruh Malaysia dan COD Area Shah Alam