18 December 2017

CF-Rub ada Essential Oil Eucalyptus

EO Eucalyptus atau minyak kayu putih adalah salah 1 ingredient dalam CF Rub.

Ia membantu merawat alahan dan resdung.
Dapat mencairkan kahak.
Membantu merawat asma dengan bertindak balas dgn membran mukus dgn mengurangkan pembebasan lendir.

Essential oil ini sudah didilute mengikut dos kanak-kanak dan mengikut nasihat pakar aromaterapi yang bertauliah dan berdaftar.
.
.
KURANGKAN BATUK, SUHU DEMAM DAN CAIRKAN KAHAK dengan CF Rub

LULUS KKM
.
Nak cuba CF-Rub
.
WA 0193854667


12 December 2017

Produk Utama D'freshpicks

Feel beautiful naturally dengan rangkaian produk D'Freshpicks ! Diadun dengan bahan natural, premium tanpa sebarang bahan kimia berbahaya seperti mercury, hydroquinone dll.
Natural, Premium dan MAMPU Milik !

Jom tengok sekilas produk utama D'Freshpicks !

✔️ Handmade Exclusive Soap Bar ;
Milxo, Hanybee, Cherry Beauty Soap dan Marvell.
✔️ Rosewater Facemist
✔️ Hyaluronic Face Serum
✔️ Arganne Face Oil
✔️ 100% Pure Organic Argan OIl
✔️ Fresh Finishing DD Cream
✔️ Multipurpose Lipbalm
✔️ Refreshing Deodorant
✔️Body Soap Marvell
✔️ Set Primo (faceoil,faceserum,facesoap)

Make the right choice for your skin !

Pilih produk natural, premium dan berkesan pada harga mampu milik.

Pilih D'Freshpicks.

Whatsaap 0193854667


25 November 2017

D'freshpicks vs MnM MommyNoahMikail

Assalammualaikum.. Sebenarnya Founder D'freshpick dan MNM adalah orang yang sama tau. Jom tengok beza kedua-dua jenama ni
.
.
❤D'freshpicks -Natural Skincare,Bodycare,Lipcare

🌸Product D'freshpicks🌸
Face soap
Body soap marvell
Face oil arganne
Face serum hyaluronic acid
Face mist rosewater
DD Cream
Set Primo Basic (facesoap,faceserum,faceoil)
Deodorant,
Lipbalm multipurpose
100% organik pure Argan
Once in a blue moon pula Ada solid perfume,dll

❤MommyNoahMikail (MNM)- Naturally for Baby

🌸Produk MnM🌸
Set baby (babywash,babyoil,baby powder)
Slimming Lotion Svel-Tiyz
Chewable Candy Milkbooster Levs-Kiyz
Susu kambing Organik
Coming soon more produk untuk mommy& baby (2018)

WA 0193854667


24 November 2017

Anak tak nak tidur?

Ni Sleep time fungsi nya bantu anak tidur dgn lena
.
untuk anak-anak yang susah sgt nak tidur. Mata da kuyu niiii tapi tak nak tidur-tidur.
.
Maknanya tu hormon tidur dia tak balance tau. Jadi, balm ini akan stabilkan hormon tidur tu.
.
Meh cuba calit sikit kat anak .

WA 0193854667

1 balm RM49 - penjimatan dengan pembelian lebih dari 1 balm


18 November 2017

Tidur lebih lena dan selesa

Selalu ibu je yang ramai beli balm ni,tapi ayah ayah pun ada yang prihatin macam customer saya ni.
.
Anak encik Hazrul ni selalu terjaga mlm, merengek je, tantrum. Tidur malam,pukul 3/4 pagi mesti dia terjaga lepas tu menangis pulak.
.
Alahai kesiannye la..Anak pun kesian Mak Ayah pun kesian.Malam berjaga malam nak pergi kerja.
.
Saya cadangkan En Hazrul untuk cuba Calm Time dan Sleep Time. Calm Time untuk bagi anak bertenang dan Sleep Time untuk anak tidur lebih lena.

Selepas 2 hari:

Alhamdulillah, dah ada positifnya... tidonya lebih selesa...
X nangis2 lagi dah....
Setakat nangis nak susu botol je...
.
Alhamdulillah
.
Ada yang nak cuba balm Tasneem ni?
WA 0193854667


16 November 2017

Kaolin Clay - Refreshing Deodorant

Kaolin clay atau namanya dalam bahasa melayu, tanah liat putih. Kaolin clay membersihkan kulit dengan lembut dan menghaluskan kulit. Kaolin clay kaya dengan mineral dan merupakan jenis clay yang paling sedikit menyerap minyak, maka ia tidak terlalu harsh untuk kulit menjadikan ia sangat sesuai digunakan didalam produk penjagaan kulit. Sesuai for all types of skin orang kata.

Ditambah lagi dengan fungsinya yang berupaya untuk men-detox kulit anda dengan menarik keluar minyak, kotoran dan toksin di badan.

Jom detox kulit menggunakan Refreshing Deodorant organik keluaran D'Freshpicks yang mengandungi kaolin clay 💕


12 November 2017

Mix and Match Offer!

Bulan ini ada bukan satu, tapi DUA offer. Pertamanya adalah offer ini iaitu Mix & Match November ! 💕

Apa yang bestnya tentang offer ini adalah variasinya. Anda boleh memilih SATU item dari gambar2 di atas, dan SATU item dari gambar2 di bawah. Anda boleh memilih mana-mana yang anda suka. Banyak kan variasinya ? Endless possibilities gitu. Dan yang penting, harga untuk kedua-dua item tersebut hanyalah RM59. Sangat menguntungkan.


Contohnya ya,  satu contoh di sini. Admin pilih Face Serum satu dan Hanybee satu. Macam gambar kedua ni. Cuba tengok !

Normal price dia RM 94 ya WITHOUT postage. Tapi dengan offer Mix & Match ini anda akan dapat kedua-dua item pada harga RM 59 termasuk FREE postage. Terbaik kan offer ni?

Apa lagi pilihlah nak yang mana

WA 0193854667


10 November 2017

Rosewater Facemist D'freshpicks

Assalammualaikum ...Salam Jumaat

ROSEWATER FACEMIST satu lagi bestseller d'freshpicks tau dan one of my feveret

Rosewater Facemist hydrates,rejuvenate whitening,soothing,protect, makeupsetting (melembapkan,meremajakan kulit, mencerahkan,menenangkan kulit,melindungi kulit)

Saya nak kongsikan info bagi yang dah beli Facemist rosewater tu, jangan lupa simpan dalam fridge untuk kesan lebih optimum.

Sejuk-sejuk kalau spray kat muka,segarr....

Kalau konsisten pakai tiap hari, bantu repair kulit. 

Nak tidur jangan lupa spray, lena tidur..

Facemist ni pun boleh guna untuk spray body atau rambut, kira fungsi tambahan sbagai bodymist dan hairmist

Kira berbaloi beli Facemist ni..dahlah exclusively fresh homemade, bebas kimia bahaya..selamat seisi satu famili anak beranak boleh guna..

Harga Rm19 jer tau
Bermimat leh WA 0193854667


09 November 2017

Bayi tidur lena ibu bahagia - Sleep Time

Anak-anak susah nak tidur? 💆Pukul 2-3 pagi Mama Ayah overtime main dengan anak2, aaalahai anak👶Esok Mama Ayah nak keje nak oiii !!! Haru haru😇 Ni kisah Mama Mama 👇 dahulu.
.
Sekarang:

1. Sapu je sleepbalm xdan 10minit anak lelap. Bagus oii #BalmTN ni
.
2. Mommy sapu sleep time dkt yaya. Sampai skrg yaya tak bangun lagi. Lena betul yaya tido! Mommy pon nak pakai sleeptime la mcm ni 😁
.
3. Hadi mirza ni, calit2 calm pon da tlena, xsmpt pon nk calit sleep time.
.
4. Anak kecil merengek² susah nak tidur. Tidur sekejap² je. Mood tantrum sokmo!
Ibu jgn panik.. calit je #sleeptimebalm InsyaAllah boleh beri anak tidur yg berkualiti 😊
.
5. Lepas mommy cuba sapu balm Sleep dkt anak, tak sampai 10 minit dah tertido sendiri atas tilam..lena sungguh hero mommy ni..syukur
.
👆 Feedback dari ibu2 yang gunakan Sleep Time kepada anak2 ibu yang suusah sangat nak tidur.
.
Tasneem Naturel 👉 Sleep Time
Balm ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan tangan dan ubun-ubun.

✔diadun menggunakan minyak minyak pati daripada tumbuh tumbuhan, almond oil dan beeswax .
. ✔100% Menggunakan bahan bahan #semulajadi
.
✔ kelulusan KKM
.
❌ tak ada bahan kimia
❌tak ada paraben dan pengawet lain .

Berminat?
WA 0193854667
COD Shah Alam dan Penghantaran Seluruh Malaysia


08 November 2017

Available November dari D'freshpicks

Maaflah...haritu janji nak update apa yang best di D'freshpicks kan👇
.
Summary produk available sepanjang November dari D’freshpicks dan MommyNoahMikail

☘️ FACE SOAP - sabun homemade yang tak merengsakan atau mengeringkan kulit tapi melembapkan kulit serta mencerahkan wajah dan masalah kulit kusam.

☘️FACE MIST rosewater - Air mawar asli dan essential oil (pure & therapeutic gred) bagus untuk menyegarkan,mencerahkan wajah, melembapkan kulit, merawat jerawat, serta memberi seri

☘️ FACE SERUM Hyaluronic acid - ramuan utama hyaluronic sangat bagus untuk lembapkan dan lembutkan kulit serta bantu pulih masalah kulit yang rosak

☘️Arganne FACE OIL - kombinasi minyak argan 100% pure dan jojoba oil ,apricot kernel oil, rosehipseed oil dan essential oil (pure & therapeutic grade) bagus untuk repair kulit,tona x sekata, kering, jerawat, parut,dll



☘️ DD CREAM - formulasi krim meremajakan kulit, lengkap spf,pengganti foundation,light coverage dalam masa yg sama untuk masalah jeragat, tona x sekata, parut,dll

☘️LOOSE POWDER - bedaktabur menyerikan wajah,tanpa menyumbatkan liang pori

☘️100% Organik ARGAN OIL - minyak argan dari morocco,unrefined,bau asal kacang argan,bagus untuk kulit, muka, lembutkan rambut,cantikkan kuku,tangan, badan, mild eczema,stretch mark


☘️DEODORANT - dari bahan semulajadi bebas kimia serta tambahan essential oil (pure &therapeutic gred) merawat masalah peluh, bau badan,ketiak gelap

☘️LIPBALM - membantu masalah bibir kering, mengelupas,bibir hitam gelap

☘️BODYSOAP - bantu rawat masalah kulit badan gatal2, jerawat, bersisik, panau,dll


☘️SET PRIMO - set penjagaan kulit wajah lengkap mengandungi 3 item utama:
Sabun susukambing,Faceserum,Arganne faceoil.

☘️SOLID PERFUME - pewangi bentuk balm(pepejal). Sapu di kawasan nadi untuk kesegaran. Castor oil & lilin lebah asli turut melembutkan kulit. LIMITED EDITION.


🌈SET BABY MNM  - set mandian & penjagaan kulit baby. Made for baby ideal for all. Semuanya natural & organik.Exclusively freshhomemade
Mengandungi 3 item utama:
Babywash, babypowder, baby oil.

🌈SVEL-TIYZ, lotion slimming diformulasi untuk memecahkan lemak khasnya bahagian perut,bawah lengan dan peha (preorder with payment sebelum 29 Nov untuk harga jimat)


tuh dia list Produk D'freshpicks dan Promo yang ada sepanjang November

WA kalau berminat eh 0193854667😊


ARGANNE FACE OIL COMPLEX

Hi Beautiful2 Semua!!! Nak share sikit pasal Face Oil dari D'freshpicks ni!!
.
❤️Arganne Face oil complex D'freshpicks dirumus dari ramuan utama 100% Organic Argan Oil dan ditambahbaik dengan gabungan jojoba oil, rosehipseed oil, apricot kernel oil dan essential oil seperti geranium, lavender,teatree,rosemary,carrotseed. .
.
🌹Fungsi utama untuk membantu memulihkan serta merawat dari masalah kulit seperti jerawat, jeragat,parut,tona tak sekata, garisanhalus, kusam
.
🌹Face oil complex ini juga membantu meningkatkan metabolisme sel dimana sel yang aktif dan sihat terhasil seterusnya memberikan hasil kulit berseri.
.
🌹Juga melembapkan kulit
.
🌹Face oil complex ini juga kaya nutrisi untuk kulit
.
🌹Gabungan minyak2 yang memang sangat bagus untuk kulit memberikan kesan optimum jika digunakan secara konsisten
.
🌹Boleh dijadikan sebagai face primer atau diblend bersama foundation/ddcream/cc cream bagi kesan sapuan yang lebih kemas,rata,glowinh
.
🌹Juga selamat untuk sapuan di kulit rambut,kuku,tangan,badan dan kaki
.
.
Dahlia Ayob
WA 0193854667


07 November 2017

Frankinsence - CoughFlu Time

Salah satu ingredient di dalam Coughflu Time atau nama barunya CF-Rub ialah Minyak pati Frankinsence .
.
Minyak pati Frankinsence dalam Cf-rub dapat membantu memecahkan kahak dalam saluran pernafasan dan paru paru.Banyak lagi benefit nya secara general
.
Leh tengok pic dari Dr Axe ni


WA untuk pertanyaan dan pembelian Tasneem Naturel 0193854667


Petua anak batuk, selsema demam

Assalamualaikm Mommies Semua..

Musim hujan panas hujan panas ni. Anak demam batuk selsema biasalah kan...
.
Mungkin Mommies boleh ikut panduan pemakanan dari encik google ni kalai au anak batuk selsama .Jaaangan lansung beri anak food that create mukus tu contoh susu, yougut, ice cream dsb
.
Tapi perbanyakkan food that eliminate mukus. Mama Nurs selalu buat sup ayam ke atau tomyam ke..dan letak bawang putih n halia lebih sikit.
.
Kerapkan bagi anak minum air lemon.Minum madu
.
dan tak di lupa Sapu Sapu je CoughFlu Time haaaa gituwww
.
Semoga bermanfaat❤

DahliaAyob - Tasneem Naturel
0193854667


06 November 2017

MULTIPURPOSE LIPBALM D'freshpicks

Semua produk D'freshpicks pun special,salah satunya lipbalm ni. Sebut lipbalm,mesti orang biasa dengar dah tapi yang dari d'freshpicks ni super special.Ini adalah kerana hanya pilih ramuan yang super kualiti digunakan untuk pastikan kesan yang efektif.

Premium but affordable 😊

Mari saya kongsikan dulu dua ramuan utama dalam lipbalm ni. PURE AVOCADO OIL dan PURE PRIME PRESSED(PPP) COCOA BUTTER

PURE AVOCADO OIL

🌹kaya dengan Omega 3 dan Omega 6, Vitamin A, Vitamin D and Vitamin E dan merupakan antioksida, anti-radang, anti penuaan dan anti parut

Antara kebaikannya:
🌹Pelembap kulit
🌹Meningkatkan produktiviti kolagen
🌹Merawat kulit luka dan terbakar
🌹Merawat kulit eczema dan psoriasis

PURE PRIME PRESSED(PPP) COCOA BUTTER

🌹Mentega koko yang diperolehi daripada kaedah Pure Prime Pressed (PPP) dapat memastikan semua kebaikan semula jadinya dikekalkan.Sangat baik untuk kulit yang kering, mempunyai tanda calar pada kulit dan kulit yang sensitif.
Kebaikan PPP:

🌹Antioksidan yang hebat
🌹Kulit yang lembut, berseri, dan licin
🌹Mengurangkan tanda calar, parut dan jerawat
🌹Melegakan ekzema dan psoriasis
🌹Melegakan dermatitis atau ruam
🌹Menghidrat kulit secara mendalam
🌹Menyembuhkan kulit sensitif
🌹Mengurangkan parut

Harganya RM18 je tau. Boleh guna
3-4bulan ,jimat yang amat.

Exclusively homemade fresh lak tuuu.

Lipbalm D'freshpicks ni membantu merawat masalah kulit . kulit kering leh sapu, parut leh sapu , mengelupas leh sapu.... kalau ada jerawat pun boleh tenyeh lipbalm ni kat jerawat tu tau
.
Cubalah 💟

Dahlia Ayob
WA 0193854667


D'freshpicks sepanjang November

Assalammualaikum Peminat Natural Produk, meh nak share Produk yang ada di D’freshpicks dan MommyNoahMikail sepanjang November

☘️ FACE SOAP - sabun homemade yang tak merengsakan atau mengeringkan kulit tapi melembapkan kulit serta mencerahkan wajah dan masalah kulit kusam.

☘️FACE MIST rosewater - Air mawar asli dan essential oil (pure & therapeutic gred) bagus untuk menyegarkan,mencerahkan wajah, melembapkan kulit, merawat jerawat, serta memberi seri

☘️ FACE SERUM Hyaluronic acid - ramuan utama hyaluronic sangat bagus untuk lembapkan dan lembutkan kulit serta bantu pulih masalah kulit yang rosak

☘️Arganne FACE OIL - kombinasi minyak argan 100% pure dan jojoba oil ,apricot kernel oil, rosehipseed oil dan essential oil (pure & therapeutic grade) bagus untuk repair kulit,tona x sekata, kering, jerawat, parut,dll

☘️ DD CREAM - formulasi krim meremajakan kulit, lengkap spf,pengganti foundation,light coverage dalam masa yg sama untuk masalah jeragat, tona x sekata, parut,dll

☘️LOOSE POWDER - bedaktabur menyerikan wajah,tanpa menyumbatkan liang pori

☘️100% Organik ARGAN OIL - minyak argan dari morocco,unrefined,bau asal kacang argan,bagus untuk kulit, muka, lembutkan rambut,cantikkan kuku,tangan, badan, mild eczema,stretch mark

☘️DEODORANT - dari bahan semulajadi bebas kimia serta tambahan essential oil (pure &therapeutic gred) merawat masalah peluh, bau badan,ketiak gelap

☘️LIPBALM - membantu masalah bibir kering, mengelupas,bibir hitam gelap

☘️BODYSOAP - bantu rawat masalah kulit badan gatal2, jerawat, bersisik, panau,dll

☘️SET PRIMO - set penjagaan kulit wajah lengkap mengandungi 3 item utama:
Sabun susukambing,Faceserum,Arganne faceoil.

☘️SOLID PERFUME - pewangi bentuk balm(pepejal). Sapu di kawasan nadi untuk kesegaran. Castor oil & lilin lebah asli turut melembutkan kulit. LIMITED EDITION.

🌈SET BABY MNM  - set mandian & penjagaan kulit baby. Made for baby ideal for all. Semuanya natural & organik.Exclusively freshhomemade
Mengandungi 3 item utama:
Babywash, babypowder, baby oil.

🌈SVEL-TIYZ, lotion slimming diformulasi untuk memecahkan lemak khasnya bahagian perut,bawah lengan dan peha (preorder with payment sebelum 29 Nov untuk harga jimat)

Boleh contact saya 019 3854667 💟


05 November 2017

Freshpicks @ D'freshpicks ?

Assalamualaikum..lama dah tak mengupdate blog ni bersawang sudah.

Nak bagitau ni, FreshPicks dah rebrand nama jadi D'Freshpicks ye.Logo pun dah tukar seperti di atas tu ha😀

Mari la kita sessi perkenalan semula.Siapa tu d'freshpicks.

D’Freshpicks ialah produk muslim bumiputera.Produk yang asalnya di buat untuk guna sendiri.

D’Freshpicks adalah produk natural organik freshmade.

Feel beatiful naturally haaa gitu.No nasty chemical

Kalau korng tengah cari skincare 💯 natural dan organik, dengan harga mampu milik, bolehlah  cuba try test D'Freshpicks ni.

Bahan yang digunakan semua premium, tapi mampu milik.

Bulan November ni ada macam-macam offer tau. K lah nanti akak update lagi ye.


12 October 2017

Sebab kami lah Mama join Tasneem Naturel ❤

Assalammualaikum..Hello Semua
.
Kamilah sebab Mama join Tasneem Naturel
.
2 balm ni mesti kena ada dengan kami.
.
Sebenarnya Tummy Time tu  Mama kitorg yang selalu guna. Sebab Mama selalu sangat badan berangin, kembung,.Mabuk loya nak muntah semua la.dari baby hingga dewasa leh guna tekaww.
.
Sapu Sapu je lega.Sapu2 Tummy je kentut😄😄😄
.
.
CoughFlu Time bekalan kitorg lak. Ye la..Mama risau la..Batuk Selsema je kitorg semput. Alhamdulillah balm ni dapat membantu hilangkan batuk dan selsema lebih cepat dari biasa. So risiko nk semput tu kuranglah kan..
.
Sapu2 je lega
.
Best Best balm balm ni tak panas pun
.
.
Penghantaran Seluruh Malaysia
Cod/Pickup Shah Alam
Agen Tasneem Naturel Shah Alam


07 October 2017

Face Soap Freshpicks - Kulit kekal lembut

Hi Semua..
.
Hari ni nak cerita pulak pasal Face Soap dari Freshpicks
.
Ramai orang takut nak guna face soap yg jenis buku ni kan
.
Jangan takut, sabun homemade freshpicks yg Kak Cherry bancuh ni kaya dengan kandungan gliserin semulajadi yang tidak menghakis lapis  minyak pada kulit. .
Saya pun kulit kering tau!! Tapi tak mengeringkan kulit pun.❤❤
.
Kesannya kulit kekal lembab, lembut dan tiada iritasi. Kulit pun tak rasa terik dan kering .. .
Dah 15bulan lebih Freshpicks jual homemade soap tau.
.
Tetap jadi favorite item dikalangan customer2.
.
Katanya, kulit rasa lebih moist,jerawat kecut, parut, jeragat pudar,tak berminyak,glowing sihat semulajadi.
.
Nak cuba? WA je 0193864667
Penghantaran Seluruh Malaysia
.


05 October 2017

Rosewater Facemist Freshpicks !!

Harum Wangi dan Bersinar Setangkai Mawar di Jambangan
.
Teringat lagu koir masa sekolah rendah dolu2
.
Harini saya nak share pasal Rosewater.
.
Poster ni saya ambil dr abg google
.
Selain baik untuk kulit rosewater juga adalah aromatherapy
.
K lah baca la dulu kat poster tu
.


Sambung tadi eh....
.
.
Ni dia FaceMist Rosewater dari Freshpicks...Sembur2 Wangi..Sembur2 Segar
.
Dengan RM19 anda dapat semua benefit di bawah.
.
ROSEWATER FACEMIST

Antara manfaat face mist rosewater:
.
⚘️ penawar kulit kering , kulit kusam kulit sensitif
⚘️membantu menghidrat, melembap, melembut kulit (bersifat menyerap air) ⚘️membantu mengecutkan jerawat ⚘️membantu mengurangkan iritasi kulit, eczema (bersifat anti radang)
⚘️membantu mengekalkan ph kulit ⚘️membantu menaikkan seri wajah ⚘️mencerahkan wajah
⚘️membantu kulit kekal segar dan lembap ⚘penawar masalah eyebag eye puff, area mata yg hitam (menyegarkan mata) ⚘membantu mengecilkan pori
⚘bersifat anti stress.. tenang je rasa lepas spray coz ada tambahan essential oil. Tidur pun lena
⚘Juga jadi beauty saver dikala kecemasan coz boleh spray kat rambut badan ketiak. Segar  dan wangi sepanjang hari
⚘️Juga boleh digunakan after/before makeup. Efeknya bedak tak bercapuk dan mekap nampak lebih natural
⚘️ juga berfungsi sebagai toner,menyingkirkan lebihan minyak dan kotoran di liangpori .

Fuh memang berbaloi!!
Harga hanya RM19
Saiz 30ml
Berminat 0193854667. Pengeposan seluruh    Malaysia
COD /Pickup Shah Alam


Face Oil Arganne - Geranium

Hari ni akak nak kongsikan khasiat  essential oil yang ada dalam face oil freshpicks.

Freshpicks menggabungkan beberapa essential oil (pati minyak) sebagai ramuan premium dalam bancuhan face oil complex dan juga face serum.

ESSENTIAL OIL bukan sahaja kaya mewah dengan khasiat yang baik untuk kulit malah ia menenangkan...

Antara essential oil yang terdapat dalam face serum dan face oil complex freshpicks adalah ⏩⏩GERANIUM


Geranium Essential Oil terkenal dengan fungsi sebagai
Astringent
Antibacterial
Antimicrobial
Deodorant

Apa manfaatnya terhadap kulit kita?
🌹Mengalakkan kesihatan sel dan regeneration sel baru
🌹Membantu menghalang kulit dari mengendur
🌹memulihkan jerawat dan parut
🌹sebagai antiseptic untuk luka
🌹mengurangkan radang
🌹Mengurangkan kedutan
🌹Mencantikkan kulit
🌹Insect reppelant and bug bite healer

Apa pula manfaatnya terhadap minda kita?
🌹Geranium essential oil terkenal untuk menggalakan fungsi mental dan menaikkan semangat. Bagus untuk people yang ada masalah depression, anxiety and anger.

Bertuah anda yang menggunakan face oil freshpicks
Bukan sahaja kulit anda mendapat manfaat
Malah anda juga akan lebih tenang dan rileks menghadapi kehidupan harian

Berminat dengan Face Oil ni?
Whatsaap 0193854667


02 October 2017

Adik sakit perutlah mama

Haritu Nurs kena cirit-birit..
.
.
"Akit eut akit eut" sejak tu rajin pulak perut dia sakit...
.
.
mama dia plak tak tahu bila masa alergik minyak telon baby..
.
.
bila guna minyak telon habis la alergik tangan mana
.
.
Alhamdulillah dengan Tummy Time sapu je kat Perut,Tapak Kaki dan belakang dia...jap jap tu terus terkentut kentut...macam magic je tummy time ni..
.
.
tangan mama pun tak alergik Tummy Time...😍😙😘😗

Berminat dengan Tummy Time?
COD /Pickup area Shah Alam
Pengeposan Seluruh Malaysia


01 October 2017

PROMOTION FRESHPICKS OCTOBER - Twin offer

Apa yang menarik Freshpicks sepanjang October?
Ada macam2.. tapi saya nak kongsi yang ni dulu

Apa dia?
.
.
.
Ye, twin offer..special price bagi belian dua unit untuk setiap produk freshpicks

Rugi tak grab Freshpicks bulan ni :

Face oil Complex Arganne
15ml 1pcs RM55 2pcs RM99

100% Organik Argan Oil
15ml 1pcs RM49 2pcs RM90

Face serum
15ml 1pcs RM59 2pcs RM105

Face soap CBS & Marvell Bodysoap 
1pcs RM25 2pcs rm45

Face soap hanybee/milxo goats milk
1pcs RM35 2pcs rm65

Face Mist Rosewater
1pcs RM19, 2pcs RM35

Lipbalm 
1pcs RM18  2pcs rm34

Deodorant
1pcs RM25 2pcs rm45

Fresh finishing DD Cream
1pcs RM49 2pcs rm84

Loosepowder
1pcs RM49 2pcs rm84

Set Primo best offer (FREEPOSFREEGIFT)
1 set RM150 / 2set RM198

Sah untuk 1oct-31october SAHAJA

Berminat?
Whatsaap / call saya 0193854667


29 September 2017

Tips 👇🏻 untuk kulit wajah sihat berseri

Assalammualaikum .Hi semua! harini Kak D nak share tips kulit wajah sihat berseri

Bahan yang diperlukan ialah:
Organik Argan oil/Face oil.

Langkah-langkanhnya:
1. Ambil 3drop argan oil,
2. Gosok antara jari, kemudian apply kat muka.
3.Urut selama 2-3min.
4. Biarkan 20minit.
5. Bilas dengan air suam.

Boleh buat setiap malam sebelum tidur yea..

Benefit: Minyak argan yang glamor dari timur tengah (morocco) membantu menyuburkan kulit dan mengecilkan pori2. Ia kaya dengan essential fatty acids dan vitamin E menjadikannya sangat bagus untuk melembapkan kulit serta menjadikan kulit glowing semulajadi

Nak cuba Argan Oil?
Bolehlah hubungi saya👇👇

Agen Freshpicks Shah Alam
0193854667


25 September 2017

Kenapa saya guna Freshpicks

KENAPA DIA?

Masa tu,muka jadi sangat2 kering,merah2, senyum pun sengat tu baru muka.
.
Segan aaih nk keluar rumah, jari jemari plak jangan cakap la.
.
Kulit sensitif sangat lepas lahirkan Alisya masa tu.Jari dah tak rupa jari. Masa tu tetiba ada contact dermatitis yang agak teruk,alergik dengan segala sabun komersial.
.
Maka bermulalah pencarian produk yg selamat, tanpa bauan sintetik. Natural Organik Meyakinkan.
.
Sebenarnya, dalam pencarian ini, Freshpicks bukanlah yang pertama.Dah try mcm2 jenis sabun,skincare tp xsesuai.
.
Memang dah lama jugak usha produk homemade FreshpicksbyCherryNazri.
.
Mcm ni la orang yang ada masalah kulit try and error, yang tak sesuai kena terus stop. Tu yg berpikir2 tu
.
Masa tu, mula2 try 100% Argan Oil.Lepas 2,3hari guna, eh sesuai plak.kulit kering jadi lembap tapi tak berminyak.
.
Argan Oil ni boleh guna satu badan tau.Top to toe.
.
Lepas tu terus register keahlian dan oder Set Primo Basic.Ada Sabun Susu Kambing, Arganne Face Oil Complex dan Face Serum. Masa tu dapat free Facemist Rosewater. Tq Founder 😍
.
Alhamdulillah.Kering2 dh kurang,merah2 dah xada. Balik kampung, mak tanya pakai produk apa.nampak kulit cantik bersih.. ❤❤Jatuh Cinta
.

🍒dina cakap wanginya muka mama (bau daripada Facemist Rosewater tu)
🍒kulit tak rasa berminyak pun even letak argan oil,terus meresap gitu
🍒milxo pun tak mengeringkan kulit

Saya guna Freshpicks Saya suka dan Saya .
.
Set Primo sesuai untuk semua jenis kulit ye.bukan yang ada masalah mcm sy je.
.
Try la satu!!
.
Saya Premium Dealer Freshpicks 💙💜💙💛

http://www.wasap.my/60193854667

#freshpicks #dahliaayobnurs #feelbeatifulnaturally


22 September 2017

Kisah Kami dan Tasneem Naturel

Bermulanya perkenalan dengan Tasneem Naturel daripada CoughFlu Time Balm, masa tu Alisya kerap batuk dan batuk sangat lama.
.
Cuba CoughFlu Time ni nampak sesuai pulak dengan anak2. Selsema cepat kering.Batuk dah tak jadi semput. Dulu sebulan sekarang seminggu.Pendek kata sesuai.
.
.
Terus register ahli start  dengan jadi #Dropship. Tak perlu simpan stok kat rumah. Barang pun tak perlu pos sendiri.Saya cuma share tentang balm2 yang Tasneem ada kepada orang lain dan consult customer sampai jadi.
.
.
Alhamdulillah permintaan ramai dan terus jadi #agen.
.
Tasneem Naturel bukan sahaja membantu anak2 saya..tapi membantu saya menjana pendapatan dari rumah.
.
Kalau ada sesiapa yang berminat nak join jana pendapatan tak kira Suri Rumah ke Wanita Bekerjaya ke Student ke yang berminat nak buat side income dengan Tasneem Naturel, meh contact saya ye.
.

Whatsaap 0193854667 untuk keterangan lanjut
.
Siapa buat dia dapat .

#agenwantedmalaysia #dropshipwanted #pendapatansampingan


21 September 2017

Kaolin Clay dan FRESHPICKS RERESHING DEODORANT

Antara bahan premium dalam deodorant freshpicks adalah KAOLIN CLAY.

Kenapa Freshpicks guna kaolin clay? (Tanah liat kosmetik putih)
.

Kerana kebolehannya untuk membantu
.
🌹menyingkirkan bendasing,
🌹menstimulasi peredaran darah, mengelupas secara lembut dan membersih.
🌹Sesuai untuk kulit sensitif
🌹Juga sesuai untuk kulit kering kerana ia tidak akan menghakis minyak kulit.
🌹Juga popular kerana kebolehanya memberikan bau yang lebih wangi.
.
Berminat? 0193854667
.


20 September 2017

Lega Kahak Cair..Anak Tidur Lena - CoughFlu Balm

"Hidung kering ..muntah kahak" Puan Rania
.


"Lega Kahak Cair"


"Anak tidur lena lepas 3× muntah kahak" Puan Hafiza

=====================
CoughFluTime .
🌸Bantu kurangkan #selsema
🌸Bantu cairkan #kahak
🌸Bantu melegakan asma
🌸Bantu legakan batuk
🌸Bantu kurangkan suhu ketika demam .
.
Cara guna:
👉Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
.
.
Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.
.
.
======================
Tasneem Naturel Baby Balm
.
✔diadun menggunakan minyak minyak pati daripada tumbuh tumbuhan, almond oil dan beeswax .
. ✔100% Menggunakan bahan bahan #semulajadi
.
✔ kelulusan KKM
.
❌ tak ada bahan kimia
❌tak ada paraben dan pengawet lain .
.
Berminat boleh whatsaap saya 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia
COD / Pickup Shah Alam


Olive Oil dan FACE & BODY SOAP Freshpicks

Olive oil antara ramuan dalam pembuatan sabun-sabun freshpicks.

Khasiat OLIVE OIL dalam kecantikan ialah:

🍒Kandungan vitamin e membantu utk merawat kulit
🍒Melembapkan kulit
🍒Melambatkan penuaan
🍒Membantu utk menghilangkan jerawat
🍒Membantu utk memgawal muka dari berminyak

Rangkaian sabun freshpicks kaya dengan OLIVE oil, sabun freshpicks tidak seperti sabun biasa. Sabun2 freshpicks bertindak lembut ke seluruh kulit muka ,badan juga rambut

Berminat dengan Sabun2 Freshpicks?

Whatsaap 0193854667


Comelnya Dhuha Sophea !!

Omeyy nya Dhuha Sophea ni.😍
.
Omey angat angat 😍
.
Balm Tasneem Naturel ni dah sampai umah Dhuha di Sweden
.
Mommy Dhuha pun suuuka dengan balm #tasneemnaturel ni 😙
.
.


Apa mommy Dhuha komen tentang baby balm #tasneemnaturel ni 👉👉👉
.

Tasneem Naturel ada 4 jenis

1. Coughflu Time

- Bantu kurangkan selesema
- Bantu cairkan kahak
- Bantu melegakan athma
- Bantu kurangkan suhu ketika demam

2. Tummy Time

- Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi
- Membuang angin dalam perut
- Bantu melegakan perut sebu
- Bantu melegakan kembung perut

3. Sleep Time

- Bantu anak tidur lena
- Bantu anak supaya mudah tidur
- Bantu anak bangun dalam mood ceria
- Memberi tidur berkualiti

4. Calm Time
- Memberikan keselesaan
- Mengurangkan tekanan
- Mengurangkan keletihan
- Bantu anak lebih tenang

Berminat? Whatsaap 0193854667
Penghantaran seluruh Malaysia dan Brunei
COD / Pickup Shah Alam
Tasneem Naturel Shah Alam


19 September 2017

CoughFlu Time redakan Selsema Batuk dan Kahak

Alangkah bagusnya ada CoughFlu Time.
.
Item wajib ada dalam handbeg mak mak
.
Mak mak pun lega
.
Anak anak pun ceria
.
👇👇👇
"Cf sgt2 berkesan redakan selsema...sekali sapu terus kering hingus" Puan N
👇👇👇👇
"Lps guba balm tu ,dia muntah plus kahak.esoknya dah tak batok lagi" Mama Noah
👇👇👇👇👇
"Hingus keluar dan nafas dah kurang bunyi" Puan S

Mak Mak Nak Try CoughFlu Time Tasneem Naturel ?

Penghantaran satu Malaysia
Tasneem Naturel Shah Alam
Cod Shah Alam

0193854667


18 September 2017

Minyak Aprikot Kernel dalam Arganne Face Oil


❤️Minyak Aprikot Kernel adalah ringan dan menyerap dengan cepat, menjadikannya sebagai pelembap yang baik terutama kulit sensitif.

❤️Juga kaya dengan vitamin A, C dan E melindungi kulit dari tanda penuaan dan kerosakan matahari.

❤️Mampu membekalkan kelembapan yang berpanjangan untuk kulit.

Antara khasiat lain Minyak Aprikot Kernel adalah:

❤️Menggalakkan pertumbuhan rambut
❤️Mengurangkan kesan kulit kepala yang kering
❤️Tidak memberi kesan buruk atas kulit
❤️Amat baik untuk kulit kering dan gatal.


Harga cuma RM55 per bottle
Untuk lebih super jimat, dapatkan face oil dalam set primo atau mana2 combo superspecial September.

Whatsaap 0193854668


46 teknik hindar gangguan jin/syaitan laknatullah 🔥😈👹👺

Tips ni saya copy dari group whatssap..asal atau ownernya siapa tak tahu..semoga bermanfaat.

1. Jgn sidai baju dlm bilik air . Setan akan masuk ke dalam baju tersebut. Bila kita pakai , kita yg kena.

2. Jgn biar baju di sidai di luar berembum. Biarkan di luar , esok basuh balik br jemur balik...nanti dia akan ikut masuk dlm rumah. Ambik sblm maghrib.

3. Jgn biar nasi berterabur di lantai. Jin akan makan. Seolah2 menjemput masuk dlm umah, hbs makan malam bersihkan.

4. Jgn buka tingkap atau pintu waktu maghrib. Setan/jin akan masuk melalui ruang2 yg terbuka.

5. Bykkn bersedekah utk hindar penyakit...termasuk penyakit hati, hasad dengki.

6. Berhenti seketika ketika perjalanan dlm waktu maghrib. Waktu maghrib merupakan zon merah, byk setan berkeliaran. Singgah kedai kopi atau masjid.

7. Jgn biarkan anak main luar umah waktu maghrib.

8. Jgn bercakap dlm tandas. Tandas rumah jin, umpama kita bersembang dgn dia.

9. Jgn kencing berdiri. Jin / syaitan yg disambar petir yg cacat akan sihat semula bila kena air kencing org berdiri.

10. Tutup kepala bila buang air besar. Setan akan ambik taik dan lumur di atas kepala bila tidak ditutup.

11. Tutup makanan dan minuman ketika ditinggalkan. Memadai tutup dgn sudu dan bc bismillah..kalau tutup penuh lg bagus. Setan akan berak kencing dlm makanan terbuka lama.

12. Jgn makan mknn yg terbuka lama.

13. Jgn tido kaki mngadap ke kiblat. Tido mengiring ke kanan, bdn muka hala ke arah kiblat..sihir mudah masuk kalau tido kaki mengadap ke kiblat. Masuk melalui kaki.

14. Jgn gantung gambar bernyawa dlm rumah.

15. Jgn pamerkan patung kecuali mainan anak.

16. Gunakan jam tawaf di rumah. Utk dptkan aura tawaf. 1 kes, gantung jam tawaf dlm umah 3x jatuh, bila dikaji isterinya ada saka.

17. Pasangkan cd ayat Ruqyah & bacaan 30 juzuk.

18. Basuh pad wanita sebelum buang dlm tong sampah. Kalau tidak , jin suka makan darah.

19 Jgn makan/minum dgn tangan kiri.

20. Basuh pinggan makan slps makan malam.

21 Sediakan semburan air yg telah di ruqyahkan utk persiapan. Kalau apa2 spray je.

22. Solat jemaah dlm keluarga at least 3x seminggu.

23. . Masuk rumah bg salam, auzubillah, bismillah, masuk kaki kanan.

24 Jgn tido antara asar dan maghrib. Zon oren atau zon kecerdikan. Kalau tidur akan jadi lembap.

25Peluk isteri suami setiap bgn pagi.

26. Peluk dan cium anak bila pergi sekolah.

27 Tiupkan al fatihah di ubun2 anak2 ms tido dan niatkan .

28. Genggam beras. Selawat 3x, alfatihah 1x, kacau ikut tawaf ms nk masak nasi. Niat . Utk kebahgiaan.

29Jgn makan organ dalaman binatang. Cth hati.

30 Letak ais pd pipi sekali sekala . Zon himunisasi.

31. Mandi ais sekali skala . Mandi sebelah malam. Utk keluarkan haba panas dlm badan dan kebaikan organ dalaman.

32 Mandi garam pg dan petang.

33Pakai minyak kasturi kijang gold sebelum tidur 1 keluarga, jin tak suka wangi2an.

34. Digalakkan berhubungan dgn suami/isteri 3x seminggu.

35 Dilarang berhubungan dgn isteri/suami dlm tandas.

36. Amalan zikir asma ul husna.

37 Sedekah selepas subuh. Utk income byk, banyakkan bersedekah. Zakat dulu di awal bulan.

38. Makan kurma 1 hari 1 biji

39.Makan garam bukit setiap pg. Garam utk neutralkan asid dlm bdn.

40. Baca doa utk lembutkan hati suami isteri..tiup kat ubun dan telinga dia.

41. Bc surah al falaq 11x sblm tido, 3 kali ayat qursi.

42. Bc bismillah 5,  3x sblm makan. Bismillahillazi...terlindung dr santau.

43 Selawat nabi 3x pd nabi sulaiman ketika nk ambik daun waktu malam.

44. Psg lampu ketika tggl rumah, jgn biar gelap.

45. Pagar rumah 3x sebulan. Pakai garam.

46. Segalanya serah pd Allah taala.. Tawakal pd dia...berdoa setiap pg waktu subuh.

SHARE dan peringatan pada kita semua.


Rosewater Facemist is Back!

ROSEWATER FACEMIST

Yes.. our bestseller rosewater facemist is back.....
.
Antara manfaat face mist rosewater:
.
❤️ penawar kulit kering , kulit kusam kulit sensitif
.
❤️ membantu menghidrat, melembap, melembut kulit (bersifat menyerap air)
.
❤️membantu mengecutkan jerawat
.
❤️ membantu mengurangkan iritasi kulit, eczema (bersifat anti radang)
.
❤️membantu mengekalkan ph kulit .
❤️ membantu menaikkan seri wajah .
❤️mencerahkan wajah
.
❤️membantu kulit kekal segar dan lembap
.
❤️ penawar masalah eyebag eye puff, area mata yg hitam (menyegarkan mata)
.
❤️ membantu mengecilkan pori .
❤️bersifat anti stress.. tenang je rasa lepas spray coz ada tambahan essential oil. Tidur pun lena
.
❤️Juga jadi beauty saver dikala kecemasan coz boleh spray kat rambut badan ketiak. Segar  dan wangi sepanjang hari
.
❤️Juga boleh digunakan after/before makeup. Efeknya bedak tak bercapuk dan mekap nampak lebih natural
.
❤️ juga berfungsi sebagai toner,menyingkirkan lebihan minyak dan kotoran di liangpori .
.

Harga  retail masih lagi RM19
Saiz 30ml++
.
📞 0193854667untuk tempahan
.


23 August 2017

Calm Time - Manfaat Bergamot Essential Oil

Bergamot Essential Oil  dikenali sebagai:

🍈Antiseptik
🍈Antidepresan
🍈penaik semangat
🍈Antibiotik
🍈Penyahjangkitan
🍈Antipasmodic

Secara general Bergamot Essential Oil:

Merawat kulit yang berminyak dan bermasalah
Melegakan sakit-sakit otot
Menghilangkan jerawat dan parut
Menyeimbangi warna kulit
Menyembuhkan retak di tumit
Rawatan Ekzema
Merawat luka-luka kecil

Apa yang Bergamot Essential Oil mampu lakukan untuk minda dan semangat anda

Bergamot Essential Oil digunakan untuk menenangkan saraf-saraf dan mengurangkan ketegangan saraf,
kebimbangan dan tekanan.

Minyak yang baunya manis dan seperti buah-buahan ini kebiasaannya digunakan dalam terapi urutan untuk sifatnya yang menenangkan

Bergamot EO adalah salah satu ingredient yang ada dalam resepi Calm Time Tasneem Naturel.

Berminat dengan Calm Time Tasneem Naturel?
0193854667


17 August 2017

Kahak banyak dah tak ada

" Anak i umur 4 bulan dan banyak kahak"

👇👇Selepas guna👇👇

"Couhghflu dah pakai. ter👍🏻👍🏻ms😊😊. .
Kahak baby i dah xde.. ari tu dah sapu, pakai dlm 3,4 hari je lepas tu baby i muntah semua #kahak. sekarang ok dah. .
Tido xde dengar bunyi kahak kt tekak tu..syukur jiran sy kenalkan Balm Tasneem ni.."

Puan Steff

===============================


CoughFlu Time balm dapat:
🌸Bantu kurangkan selesema
🌸Bantu cairkan kahak
🌸Bantu melegakan asma
🌸Bantu kurangkan suhu ketika demam

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

Mak Mak kat luar sana ada masalah yang sama? Jom lah cuba balm ni 😊

CoughFlu Balm adalah :
💯% bahan semulajadi
💯% selamat ke atas kulit bayi
BEBAS Paraben, SLS, bahan kimia
Tidak panas
Tidak Merensangkan kulit

http://www.wasap.my/60193854667

#sayajualbabybalm #TasneemNaturelBabyBalm #agendropshipwanted #bazaarpaknil


Tips Anak Sembelit dari Puan Yatie Eimra

Sembelit ni perkara biasa jer dikalangan bayi & kanak². Anak² yang susah/cerewet makan pn xterkecuali alami masalah ni sebab pengambilan susu formula yang banyak. Bagi kes anak macam ni - Menurut pediatrik, susu susah nk hadam & akan diserap masuk dalam usus.

Bila anak kurang makan lak, lg la lambat isi perut nak penuh. Najis dok terperam je dlm usus nk tunggu penuh. Tambah² pula anak xnak minum air kosong. So badan akan serap air dari najis bila badan kekurangan air.

Si kecik ni selalunya 3 hr xpoo², dah sembelit teruk smpai berdarah² (boleh letak minyak/vaselin utk kurangkan). Tu pn kena urut bagai baru poo² boleh keluar. Selalunya kena bg juice prune (yg dh readymade) nk bg poo². Tapi lepas tu sepanjang hari anak tercirit lak.

Semalam bg nabeez kurma + prune, malam td die poo², alhamdulillah syukur sgt.. poo² die soft & bhgian kepala pn xkeras kejung macam biasa walaupun dah masuk 3hr. Ank xmenangis masa poo² & xde masalah pn masa meneran. Lepas tu pn xde lak efek tercirit macam minum juice.
Mommies yg susah hati anak sembelit, boleh cuba cara sy ni, kot² serasi dgn anak..

Bahan²:

½ cawan air nabeez kurma+sbiji kurma

1 biji dried prune (sy guna sunsweet je)

Cara²:

1. Rendam dried prune dlm air nabeez kurma selama sejam-2

2. Bila dah lembut, lenyekkan buah kurma & prune. Tapis airnya.

Beri anak minum air ni. Boleh bagi secara berperingkat, tapi pastikan air ni dihabiskan untuk dpt hasil terbaik. Gunakan syringe kalau anak xnk minum. Air ni ambil masa gak utk bertindak, nak² kalau sembelit dah lame (anak sy minum petang, malam baru poo²). Boleh tambah lg sukatan jika perlu.

*boleh jer terus rendam sebiji kurma+prune dlm ½ cawan air selama sejam-2 tp sebaik²nya guna air nabeez kurma utk dptkn efek laxative terbaik

👣 Nota kaki:

Air nabeez kurma + prune ni sgt sedap. Ummi die yg xde masalah sembelit pn minum. Tapi xlame lepas tu mmg lawas la

Sumber: Facebook Yatie Eimra


Tips tambahan daripada DahliaMadu - boleh sapukan dengan Tummy Time dari Tasneem Naturel.
 
🌸Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi
🌸Membuang angin dalam perut
🌸Bantu melegakan perut sebu
🌸Bantu melegakan kembung perut
🌸 Bantu anak sembelit

Cara guna:
👉Sapu pada perut & tapak kaki

Balm ini membantu anak yang mengalami masalah perut seperti kembung, sembelit, cirit birit.

Balm yang berasaskan Essentials oils selamat untuk bayi😍

Boleh whatsaap saya kalau berminat 0193854667

http://www.wasap.my/60193854667


13 August 2017

Face Serum with Hyaluronic Acid

Face serum freshpicks adalah HYALURONIC ASID
.
.
Apa tu?
.
Hyluronic Asid merupakan elemen yang penting untuk kulit , Ia membantu mengekalkan lebih 1000 kali beratnya dalam air di dalam sel-sel kulit, menjadikan ia satu pelembap yang sangat baik.
.
Malah, tidak ada bahan biologi lain boleh mengekalkan air sebaik Hyluronic asid yang membantu melembutkan dan mengurangkan kedutan. Tidak kurang pentingnya ialah keupayaannya untuk mengeluarkan bahan buangan dari sel-sel termasuk yang di mana terdapat peredaran darah yang sedikit.
.
Hari ini, Hyluronic Asid dianggap sama penting Kolagen.

.Penggunaan yang paling biasa untuk Hyluronic Asid adalah dalam terapi anti-penuaan, terutamanya dengan prosedur kosmetik bertujuan untuk memperbaiki struktur kulit dan kedutan.

Nak cuba?
Pm or whatsapp 0193854667


31 July 2017

Madu Hutan Jelebu is Back!! 2017

Assalammualaikum Pecinta Madu Sekalian...

Madu Jelebu is Back. Di saat kecewa ketidakhadirannya selama 2 tahun. Ada tu adalah untuk makan sendiri tapi jimat sejimatnya. Kami sekeluarga consume.

Bukan sombong tak nak beli madu yang lain selalu terbeli yang tak Original. 😣Pernah beli sebotol yang dalam lebih sekilo Madu Ori katanya...tapi bersaka saka bergula.Kalau Ori gitu ke? Harga? Xmurah pun.


Sebab tu macam mana pun saya tetap tunggu Madu Hutan Jelebu yang tak pernah mengecewakan setakat ni.

Madu ni bukan sentiasa ada.Bermusim.Kalau ada yang berminat whatsaap je saya 0193854667. Cod/Pickup Area Shah Alam dan Seremban. Pos pun boleh.