18 December 2017

CF-Rub ada Essential Oil Eucalyptus

EO Eucalyptus atau minyak kayu putih adalah salah 1 ingredient dalam CF Rub.

Ia membantu merawat alahan dan resdung.
Dapat mencairkan kahak.
Membantu merawat asma dengan bertindak balas dgn membran mukus dgn mengurangkan pembebasan lendir.

Essential oil ini sudah didilute mengikut dos kanak-kanak dan mengikut nasihat pakar aromaterapi yang bertauliah dan berdaftar.
.
.
KURANGKAN BATUK, SUHU DEMAM DAN CAIRKAN KAHAK dengan CF Rub

LULUS KKM
.
Nak cuba CF-Rub
.
WA 0193854667


24 November 2017

Anak tak nak tidur?

Ni Sleep time fungsi nya bantu anak tidur dgn lena
.
untuk anak-anak yang susah sgt nak tidur. Mata da kuyu niiii tapi tak nak tidur-tidur.
.
Maknanya tu hormon tidur dia tak balance tau. Jadi, balm ini akan stabilkan hormon tidur tu.
.
Meh cuba calit sikit kat anak .

WA 0193854667

1 balm RM49 - penjimatan dengan pembelian lebih dari 1 balm


18 November 2017

Tidur lebih lena dan selesa

Selalu ibu je yang ramai beli balm ni,tapi ayah ayah pun ada yang prihatin macam customer saya ni.
.
Anak encik Hazrul ni selalu terjaga mlm, merengek je, tantrum. Tidur malam,pukul 3/4 pagi mesti dia terjaga lepas tu menangis pulak.
.
Alahai kesiannye la..Anak pun kesian Mak Ayah pun kesian.Malam berjaga malam nak pergi kerja.
.
Saya cadangkan En Hazrul untuk cuba Calm Time dan Sleep Time. Calm Time untuk bagi anak bertenang dan Sleep Time untuk anak tidur lebih lena.

Selepas 2 hari:

Alhamdulillah, dah ada positifnya... tidonya lebih selesa...
X nangis2 lagi dah....
Setakat nangis nak susu botol je...
.
Alhamdulillah
.
Ada yang nak cuba balm Tasneem ni?
WA 0193854667


09 November 2017

Bayi tidur lena ibu bahagia - Sleep Time

Anak-anak susah nak tidur? 💆Pukul 2-3 pagi Mama Ayah overtime main dengan anak2, aaalahai anak👶Esok Mama Ayah nak keje nak oiii !!! Haru haru😇 Ni kisah Mama Mama 👇 dahulu.
.
Sekarang:

1. Sapu je sleepbalm xdan 10minit anak lelap. Bagus oii #BalmTN ni
.
2. Mommy sapu sleep time dkt yaya. Sampai skrg yaya tak bangun lagi. Lena betul yaya tido! Mommy pon nak pakai sleeptime la mcm ni 😁
.
3. Hadi mirza ni, calit2 calm pon da tlena, xsmpt pon nk calit sleep time.
.
4. Anak kecil merengek² susah nak tidur. Tidur sekejap² je. Mood tantrum sokmo!
Ibu jgn panik.. calit je #sleeptimebalm InsyaAllah boleh beri anak tidur yg berkualiti 😊
.
5. Lepas mommy cuba sapu balm Sleep dkt anak, tak sampai 10 minit dah tertido sendiri atas tilam..lena sungguh hero mommy ni..syukur
.
👆 Feedback dari ibu2 yang gunakan Sleep Time kepada anak2 ibu yang suusah sangat nak tidur.
.
Tasneem Naturel 👉 Sleep Time
Balm ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan tangan dan ubun-ubun.

✔diadun menggunakan minyak minyak pati daripada tumbuh tumbuhan, almond oil dan beeswax .
. ✔100% Menggunakan bahan bahan #semulajadi
.
✔ kelulusan KKM
.
❌ tak ada bahan kimia
❌tak ada paraben dan pengawet lain .

Berminat?
WA 0193854667
COD Shah Alam dan Penghantaran Seluruh Malaysia


07 November 2017

Frankinsence - CoughFlu Time

Salah satu ingredient di dalam Coughflu Time atau nama barunya CF-Rub ialah Minyak pati Frankinsence .
.
Minyak pati Frankinsence dalam Cf-rub dapat membantu memecahkan kahak dalam saluran pernafasan dan paru paru.Banyak lagi benefit nya secara general
.
Leh tengok pic dari Dr Axe ni


WA untuk pertanyaan dan pembelian Tasneem Naturel 0193854667


Petua anak batuk, selsema demam

Assalamualaikm Mommies Semua..

Musim hujan panas hujan panas ni. Anak demam batuk selsema biasalah kan...
.
Mungkin Mommies boleh ikut panduan pemakanan dari encik google ni kalai au anak batuk selsama .Jaaangan lansung beri anak food that create mukus tu contoh susu, yougut, ice cream dsb
.
Tapi perbanyakkan food that eliminate mukus. Mama Nurs selalu buat sup ayam ke atau tomyam ke..dan letak bawang putih n halia lebih sikit.
.
Kerapkan bagi anak minum air lemon.Minum madu
.
dan tak di lupa Sapu Sapu je CoughFlu Time haaaa gituwww
.
Semoga bermanfaat❤

DahliaAyob - Tasneem Naturel
0193854667


12 October 2017

Sebab kami lah Mama join Tasneem Naturel ❤

Assalammualaikum..Hello Semua
.
Kamilah sebab Mama join Tasneem Naturel
.
2 balm ni mesti kena ada dengan kami.
.
Sebenarnya Tummy Time tu  Mama kitorg yang selalu guna. Sebab Mama selalu sangat badan berangin, kembung,.Mabuk loya nak muntah semua la.dari baby hingga dewasa leh guna tekaww.
.
Sapu Sapu je lega.Sapu2 Tummy je kentut😄😄😄
.
.
CoughFlu Time bekalan kitorg lak. Ye la..Mama risau la..Batuk Selsema je kitorg semput. Alhamdulillah balm ni dapat membantu hilangkan batuk dan selsema lebih cepat dari biasa. So risiko nk semput tu kuranglah kan..
.
Sapu2 je lega
.
Best Best balm balm ni tak panas pun
.
.
Penghantaran Seluruh Malaysia
Cod/Pickup Shah Alam
Agen Tasneem Naturel Shah Alam


02 October 2017

Adik sakit perutlah mama

Haritu Nurs kena cirit-birit..
.
.
"Akit eut akit eut" sejak tu rajin pulak perut dia sakit...
.
.
mama dia plak tak tahu bila masa alergik minyak telon baby..
.
.
bila guna minyak telon habis la alergik tangan mana
.
.
Alhamdulillah dengan Tummy Time sapu je kat Perut,Tapak Kaki dan belakang dia...jap jap tu terus terkentut kentut...macam magic je tummy time ni..
.
.
tangan mama pun tak alergik Tummy Time...😍😙😘😗

Berminat dengan Tummy Time?
COD /Pickup area Shah Alam
Pengeposan Seluruh Malaysia


22 September 2017

Kisah Kami dan Tasneem Naturel

Bermulanya perkenalan dengan Tasneem Naturel daripada CoughFlu Time Balm, masa tu Alisya kerap batuk dan batuk sangat lama.
.
Cuba CoughFlu Time ni nampak sesuai pulak dengan anak2. Selsema cepat kering.Batuk dah tak jadi semput. Dulu sebulan sekarang seminggu.Pendek kata sesuai.
.
.
Terus register ahli start  dengan jadi #Dropship. Tak perlu simpan stok kat rumah. Barang pun tak perlu pos sendiri.Saya cuma share tentang balm2 yang Tasneem ada kepada orang lain dan consult customer sampai jadi.
.
.
Alhamdulillah permintaan ramai dan terus jadi #agen.
.
Tasneem Naturel bukan sahaja membantu anak2 saya..tapi membantu saya menjana pendapatan dari rumah.
.
Kalau ada sesiapa yang berminat nak join jana pendapatan tak kira Suri Rumah ke Wanita Bekerjaya ke Student ke yang berminat nak buat side income dengan Tasneem Naturel, meh contact saya ye.
.

Whatsaap 0193854667 untuk keterangan lanjut
.
Siapa buat dia dapat .

#agenwantedmalaysia #dropshipwanted #pendapatansampingan


20 September 2017

Lega Kahak Cair..Anak Tidur Lena - CoughFlu Balm

"Hidung kering ..muntah kahak" Puan Rania
.


"Lega Kahak Cair"


"Anak tidur lena lepas 3× muntah kahak" Puan Hafiza

=====================
CoughFluTime .
🌸Bantu kurangkan #selsema
🌸Bantu cairkan #kahak
🌸Bantu melegakan asma
🌸Bantu legakan batuk
🌸Bantu kurangkan suhu ketika demam .
.
Cara guna:
👉Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
.
.
Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.
.
.
======================
Tasneem Naturel Baby Balm
.
✔diadun menggunakan minyak minyak pati daripada tumbuh tumbuhan, almond oil dan beeswax .
. ✔100% Menggunakan bahan bahan #semulajadi
.
✔ kelulusan KKM
.
❌ tak ada bahan kimia
❌tak ada paraben dan pengawet lain .
.
Berminat boleh whatsaap saya 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia
COD / Pickup Shah Alam


Comelnya Dhuha Sophea !!

Omeyy nya Dhuha Sophea ni.😍
.
Omey angat angat 😍
.
Balm Tasneem Naturel ni dah sampai umah Dhuha di Sweden
.
Mommy Dhuha pun suuuka dengan balm #tasneemnaturel ni 😙
.
.


Apa mommy Dhuha komen tentang baby balm #tasneemnaturel ni 👉👉👉
.

Tasneem Naturel ada 4 jenis

1. Coughflu Time

- Bantu kurangkan selesema
- Bantu cairkan kahak
- Bantu melegakan athma
- Bantu kurangkan suhu ketika demam

2. Tummy Time

- Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi
- Membuang angin dalam perut
- Bantu melegakan perut sebu
- Bantu melegakan kembung perut

3. Sleep Time

- Bantu anak tidur lena
- Bantu anak supaya mudah tidur
- Bantu anak bangun dalam mood ceria
- Memberi tidur berkualiti

4. Calm Time
- Memberikan keselesaan
- Mengurangkan tekanan
- Mengurangkan keletihan
- Bantu anak lebih tenang

Berminat? Whatsaap 0193854667
Penghantaran seluruh Malaysia dan Brunei
COD / Pickup Shah Alam
Tasneem Naturel Shah Alam


19 September 2017

CoughFlu Time redakan Selsema Batuk dan Kahak

Alangkah bagusnya ada CoughFlu Time.
.
Item wajib ada dalam handbeg mak mak
.
Mak mak pun lega
.
Anak anak pun ceria
.
👇👇👇
"Cf sgt2 berkesan redakan selsema...sekali sapu terus kering hingus" Puan N
👇👇👇👇
"Lps guba balm tu ,dia muntah plus kahak.esoknya dah tak batok lagi" Mama Noah
👇👇👇👇👇
"Hingus keluar dan nafas dah kurang bunyi" Puan S

Mak Mak Nak Try CoughFlu Time Tasneem Naturel ?

Penghantaran satu Malaysia
Tasneem Naturel Shah Alam
Cod Shah Alam

0193854667


18 September 2017

46 teknik hindar gangguan jin/syaitan laknatullah 🔥😈👹👺

Tips ni saya copy dari group whatssap..asal atau ownernya siapa tak tahu..semoga bermanfaat.

1. Jgn sidai baju dlm bilik air . Setan akan masuk ke dalam baju tersebut. Bila kita pakai , kita yg kena.

2. Jgn biar baju di sidai di luar berembum. Biarkan di luar , esok basuh balik br jemur balik...nanti dia akan ikut masuk dlm rumah. Ambik sblm maghrib.

3. Jgn biar nasi berterabur di lantai. Jin akan makan. Seolah2 menjemput masuk dlm umah, hbs makan malam bersihkan.

4. Jgn buka tingkap atau pintu waktu maghrib. Setan/jin akan masuk melalui ruang2 yg terbuka.

5. Bykkn bersedekah utk hindar penyakit...termasuk penyakit hati, hasad dengki.

6. Berhenti seketika ketika perjalanan dlm waktu maghrib. Waktu maghrib merupakan zon merah, byk setan berkeliaran. Singgah kedai kopi atau masjid.

7. Jgn biarkan anak main luar umah waktu maghrib.

8. Jgn bercakap dlm tandas. Tandas rumah jin, umpama kita bersembang dgn dia.

9. Jgn kencing berdiri. Jin / syaitan yg disambar petir yg cacat akan sihat semula bila kena air kencing org berdiri.

10. Tutup kepala bila buang air besar. Setan akan ambik taik dan lumur di atas kepala bila tidak ditutup.

11. Tutup makanan dan minuman ketika ditinggalkan. Memadai tutup dgn sudu dan bc bismillah..kalau tutup penuh lg bagus. Setan akan berak kencing dlm makanan terbuka lama.

12. Jgn makan mknn yg terbuka lama.

13. Jgn tido kaki mngadap ke kiblat. Tido mengiring ke kanan, bdn muka hala ke arah kiblat..sihir mudah masuk kalau tido kaki mengadap ke kiblat. Masuk melalui kaki.

14. Jgn gantung gambar bernyawa dlm rumah.

15. Jgn pamerkan patung kecuali mainan anak.

16. Gunakan jam tawaf di rumah. Utk dptkan aura tawaf. 1 kes, gantung jam tawaf dlm umah 3x jatuh, bila dikaji isterinya ada saka.

17. Pasangkan cd ayat Ruqyah & bacaan 30 juzuk.

18. Basuh pad wanita sebelum buang dlm tong sampah. Kalau tidak , jin suka makan darah.

19 Jgn makan/minum dgn tangan kiri.

20. Basuh pinggan makan slps makan malam.

21 Sediakan semburan air yg telah di ruqyahkan utk persiapan. Kalau apa2 spray je.

22. Solat jemaah dlm keluarga at least 3x seminggu.

23. . Masuk rumah bg salam, auzubillah, bismillah, masuk kaki kanan.

24 Jgn tido antara asar dan maghrib. Zon oren atau zon kecerdikan. Kalau tidur akan jadi lembap.

25Peluk isteri suami setiap bgn pagi.

26. Peluk dan cium anak bila pergi sekolah.

27 Tiupkan al fatihah di ubun2 anak2 ms tido dan niatkan .

28. Genggam beras. Selawat 3x, alfatihah 1x, kacau ikut tawaf ms nk masak nasi. Niat . Utk kebahgiaan.

29Jgn makan organ dalaman binatang. Cth hati.

30 Letak ais pd pipi sekali sekala . Zon himunisasi.

31. Mandi ais sekali skala . Mandi sebelah malam. Utk keluarkan haba panas dlm badan dan kebaikan organ dalaman.

32 Mandi garam pg dan petang.

33Pakai minyak kasturi kijang gold sebelum tidur 1 keluarga, jin tak suka wangi2an.

34. Digalakkan berhubungan dgn suami/isteri 3x seminggu.

35 Dilarang berhubungan dgn isteri/suami dlm tandas.

36. Amalan zikir asma ul husna.

37 Sedekah selepas subuh. Utk income byk, banyakkan bersedekah. Zakat dulu di awal bulan.

38. Makan kurma 1 hari 1 biji

39.Makan garam bukit setiap pg. Garam utk neutralkan asid dlm bdn.

40. Baca doa utk lembutkan hati suami isteri..tiup kat ubun dan telinga dia.

41. Bc surah al falaq 11x sblm tido, 3 kali ayat qursi.

42. Bc bismillah 5,  3x sblm makan. Bismillahillazi...terlindung dr santau.

43 Selawat nabi 3x pd nabi sulaiman ketika nk ambik daun waktu malam.

44. Psg lampu ketika tggl rumah, jgn biar gelap.

45. Pagar rumah 3x sebulan. Pakai garam.

46. Segalanya serah pd Allah taala.. Tawakal pd dia...berdoa setiap pg waktu subuh.

SHARE dan peringatan pada kita semua.


23 August 2017

Calm Time - Manfaat Bergamot Essential Oil

Bergamot Essential Oil  dikenali sebagai:

🍈Antiseptik
🍈Antidepresan
🍈penaik semangat
🍈Antibiotik
🍈Penyahjangkitan
🍈Antipasmodic

Secara general Bergamot Essential Oil:

Merawat kulit yang berminyak dan bermasalah
Melegakan sakit-sakit otot
Menghilangkan jerawat dan parut
Menyeimbangi warna kulit
Menyembuhkan retak di tumit
Rawatan Ekzema
Merawat luka-luka kecil

Apa yang Bergamot Essential Oil mampu lakukan untuk minda dan semangat anda

Bergamot Essential Oil digunakan untuk menenangkan saraf-saraf dan mengurangkan ketegangan saraf,
kebimbangan dan tekanan.

Minyak yang baunya manis dan seperti buah-buahan ini kebiasaannya digunakan dalam terapi urutan untuk sifatnya yang menenangkan

Bergamot EO adalah salah satu ingredient yang ada dalam resepi Calm Time Tasneem Naturel.

Berminat dengan Calm Time Tasneem Naturel?
0193854667


17 August 2017

Kahak banyak dah tak ada

" Anak i umur 4 bulan dan banyak kahak"

👇👇Selepas guna👇👇

"Couhghflu dah pakai. ter👍🏻👍🏻ms😊😊. .
Kahak baby i dah xde.. ari tu dah sapu, pakai dlm 3,4 hari je lepas tu baby i muntah semua #kahak. sekarang ok dah. .
Tido xde dengar bunyi kahak kt tekak tu..syukur jiran sy kenalkan Balm Tasneem ni.."

Puan Steff

===============================


CoughFlu Time balm dapat:
🌸Bantu kurangkan selesema
🌸Bantu cairkan kahak
🌸Bantu melegakan asma
🌸Bantu kurangkan suhu ketika demam

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

Mak Mak kat luar sana ada masalah yang sama? Jom lah cuba balm ni 😊

CoughFlu Balm adalah :
💯% bahan semulajadi
💯% selamat ke atas kulit bayi
BEBAS Paraben, SLS, bahan kimia
Tidak panas
Tidak Merensangkan kulit

http://www.wasap.my/60193854667

#sayajualbabybalm #TasneemNaturelBabyBalm #agendropshipwanted #bazaarpaknil


Tips Anak Sembelit dari Puan Yatie Eimra

Sembelit ni perkara biasa jer dikalangan bayi & kanak². Anak² yang susah/cerewet makan pn xterkecuali alami masalah ni sebab pengambilan susu formula yang banyak. Bagi kes anak macam ni - Menurut pediatrik, susu susah nk hadam & akan diserap masuk dalam usus.

Bila anak kurang makan lak, lg la lambat isi perut nak penuh. Najis dok terperam je dlm usus nk tunggu penuh. Tambah² pula anak xnak minum air kosong. So badan akan serap air dari najis bila badan kekurangan air.

Si kecik ni selalunya 3 hr xpoo², dah sembelit teruk smpai berdarah² (boleh letak minyak/vaselin utk kurangkan). Tu pn kena urut bagai baru poo² boleh keluar. Selalunya kena bg juice prune (yg dh readymade) nk bg poo². Tapi lepas tu sepanjang hari anak tercirit lak.

Semalam bg nabeez kurma + prune, malam td die poo², alhamdulillah syukur sgt.. poo² die soft & bhgian kepala pn xkeras kejung macam biasa walaupun dah masuk 3hr. Ank xmenangis masa poo² & xde masalah pn masa meneran. Lepas tu pn xde lak efek tercirit macam minum juice.
Mommies yg susah hati anak sembelit, boleh cuba cara sy ni, kot² serasi dgn anak..

Bahan²:

½ cawan air nabeez kurma+sbiji kurma

1 biji dried prune (sy guna sunsweet je)

Cara²:

1. Rendam dried prune dlm air nabeez kurma selama sejam-2

2. Bila dah lembut, lenyekkan buah kurma & prune. Tapis airnya.

Beri anak minum air ni. Boleh bagi secara berperingkat, tapi pastikan air ni dihabiskan untuk dpt hasil terbaik. Gunakan syringe kalau anak xnk minum. Air ni ambil masa gak utk bertindak, nak² kalau sembelit dah lame (anak sy minum petang, malam baru poo²). Boleh tambah lg sukatan jika perlu.

*boleh jer terus rendam sebiji kurma+prune dlm ½ cawan air selama sejam-2 tp sebaik²nya guna air nabeez kurma utk dptkn efek laxative terbaik

👣 Nota kaki:

Air nabeez kurma + prune ni sgt sedap. Ummi die yg xde masalah sembelit pn minum. Tapi xlame lepas tu mmg lawas la

Sumber: Facebook Yatie Eimra


Tips tambahan daripada DahliaMadu - boleh sapukan dengan Tummy Time dari Tasneem Naturel.
 
🌸Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi
🌸Membuang angin dalam perut
🌸Bantu melegakan perut sebu
🌸Bantu melegakan kembung perut
🌸 Bantu anak sembelit

Cara guna:
👉Sapu pada perut & tapak kaki

Balm ini membantu anak yang mengalami masalah perut seperti kembung, sembelit, cirit birit.

Balm yang berasaskan Essentials oils selamat untuk bayi😍

Boleh whatsaap saya kalau berminat 0193854667

http://www.wasap.my/60193854667


31 July 2017

Madu Hutan Jelebu is Back!! 2017

Assalammualaikum Pecinta Madu Sekalian...

Madu Jelebu is Back. Di saat kecewa ketidakhadirannya selama 2 tahun. Ada tu adalah untuk makan sendiri tapi jimat sejimatnya. Kami sekeluarga consume.

Bukan sombong tak nak beli madu yang lain selalu terbeli yang tak Original. 😣Pernah beli sebotol yang dalam lebih sekilo Madu Ori katanya...tapi bersaka saka bergula.Kalau Ori gitu ke? Harga? Xmurah pun.


Sebab tu macam mana pun saya tetap tunggu Madu Hutan Jelebu yang tak pernah mengecewakan setakat ni.

Madu ni bukan sentiasa ada.Bermusim.Kalau ada yang berminat whatsaap je saya 0193854667. Cod/Pickup Area Shah Alam dan Seremban. Pos pun boleh.


Malaysia Boleh!!

Assalammualaikum....Hi!! Pe kabar semua..

Asyik cerita pasal Tasneem dan Freshpicks je kan..Sekali sekala cerita pasal aktiviti kami sekeluarga pulak la 😊

Tengok gambar tu suka sangat la Dina dan Alisya ikut gi menyambut Wira-Wira Negara pulang ke Malaysia.


Pada hari kami peri tu ada 3 kumpulam atlit berbeza iaitu :
1. Atlit Paralimpik yang mana Ziyad membuat New World Record di Pertandingan Para Dunia
2. Atlit Terjun yang mana Jun Hoo mengalahkan penerjun dunia China di Kejohanan Akuatik Dunia 


Malaysia Boleh !!

Ada semangat kesukanan tak kami ni. Hahaha


Ok lah..tu je la nak cerita 😊 .

Saya bukan penulis yang baik, tapi saya cuba menulis 😂

Next kita tulis2 lagi la...Terima Kasih kerana sudi membaca

#freshpicks #tasneemnaturel


12 July 2017

Manfaat Fennel Essential Oil

Dalam TUMMY TIME BALM ada pati FENNEL yang dapat membantu mencegah dan melegakan kembung perut.
.
Sebagai antispasmodic berkesan, ia bertindak ke atas otot licin dalam perut dan usus, sekali gus mengurangkan kesakitan gastrik, dan ketidakselesaan yang berkaitan dengan senak, kembung perut, loya dan sendawa.
=============================


Sumber : https://draxe.com/fennel-essential-oil/

Fennel dalam bahasa Melayu ialah Jintan Manis.Fennel Essential Oil terkenal sebagai bahan berkhasiat untuk kesihatan pencernaan yang baik. Seperti tumbuhan akarnya, ia mempunyai rasa seperti licorice dan aroma yang dihasilkan dari menghancurkan benih tanaman dan melalui proses penyulingan wap.

Ia memberikan sokongan pencernaan yang luar biasa dan dapat membantu anda mencari keseimbangan dalam diet anda.

Fennel Essential Oil adalah antiseptik, boleh membantu mengurangkan dan mungkin menghapuskan kejang usus, membantu mencegah gas dan kembung, mempunyai kesan penyucian dan detoksifikasi, adalah expectorant, boleh membantu meningkatkan aliran susu ibu, dan merupakan pencahar semula jadi dan bahkan penyegar mulut!

Faedah Fennel Essential Oil

1. Menyembuhkan Luka
MInyak pati adas mempunyai sebatian tertentu yang membantu melindungi luka daripada dijangkiti. Selain mengelakkan jangkitan, ia juga boleh mempercepat penyembuhan luka, jadi jika anda ingin menyembuhkan luka, misalnya, minyak ini adalah pilihan semulajadi yang baik.

2. Mengurangkan dan Mencegah Kekejangan dalam Usus
Kekejangan usus boleh menjadi sangat menyakitkan, menyebabkan batuk, kekejangan di kawasan usus dan konvulsi. Fennel Essential Oil mungkin mempunyai kesan yang santai pada badan anda, termasuk otot-otot di kawasan usus. Kelonggaran usus ini benar-benar boleh membuat perbezaan jika mengalami serangan spasmodik, memberikan anda bantuan cepat dari kejang otot dalam usus.

3. Mengandungi Ciri-ciri Antioksidan dan Antimikrob
Minyak pati minyak ini adalah sebatian antioksidan tinggi yang memegang ciri-ciri antimikrob. 

4. Melegakan Gas dan Sembelit
Fennel Essential Oil dapat membantu membersihkan usus, menghilangkan sembelit, dan menghilangkan gas dan kembung, memberikan bantuan yang sangat diperlukan. Hebatnya, ia juga boleh membantu menghapuskan pembentukn gas tambahan. 

5. Membantu Penghadaman
membantu melegakan gas, kembung dan sembelit, tetapi ia juga boleh membantu menghapuskan cirit-birit.

Berminat dengan Tummy Time Tasneem Naturel, Whatsaap 0193864667


Pengenalan Tasneem Naturel Baby Balm

Bagi yang baru dengar tentang TASNEEM NATUREL baby balm saya nak intro sedikit berkenaan balm ni✌

Tasneem Naturel baby balm diformulasi dengan
💯bahan semulajadi iaitu
🐝Beeswax
🍮Shea Butter dan
🍬Sweet Almond oil.
Sweet almond oil juga dikenali sbg 'carrier oil'

Apakah 'carrier oil'?
'Carrier oil' dicampur bersama Essential oils (EOs) untuk membolehkan EOs menjalankan peranannya kerana EOs cannot work alone

Didalam setiap adunan Tasneem Naturel baby balm ini terdapat campuran beberapa jenis EOs.

Sebelum itu,Tasneem Naturel baby balm boleh didapati dalam 4 jenis iaitu
🌷SleepTime
🌸CalmTime
🌹TummyTime dan
🌻CoughcoldTime

Ok mari lihat ANTARA EOs yg ada dalam setiap balm⤵

Sleep Time ⤵
🍀Cedarwood 🍀Vetiver 🍀Lavender 🍀Rose geranium 🍀Frankinsense 🍀Roman Chamomile 🍀Orange

Coughflu Time.⤵
🍁Lavender🍁Eucalyptus🍁Peppermint🍁Orange🍁Lemongrass🍁Marjoram🍁Spruce🍁Myrtle🍁Cypress🍁Pine

Tummy Time⤵
🌾Lavender🌾Tangerine🌾Fennel🌾Tarragon🌾Ginger🌾Juniper🌾Anise🌾Patchouli

Calm Time⤵
🌱Lavender🌱Ylang ylang🌱Roman Chamomile🌱Orange 🌱Bergamot 🌱Rose 🌱Rose Geranium🌱Frankinsense🌱Roman Chamomile

Berminat dengan mana-mana balm dari tasneem naturel ni?

Whatsaap 0193854667
Penghantaran seluruh Malaysia dan CoD/Pickup Shah Alam

#tasneemnaturel
#agentdropshipwanted


05 July 2017

2 Customer Feedback - Calm Time

Anak-anak bila datang tantrum mesti mommy naik hijau kan? Hehe. Kdg tu sampai tak tahu nak buat cmna lagi. Penat sama kan bila anak tantrum?

Fuhhhhhh mommy sabar & sapu balm ini. Anak tak nak nap siang pun boleh guna calm balm ni. Pastu combine dgn sleep balm InsyaAllah lena la anak pastu 😙
.
Bahan dalam balm adalah essential oils tau. Combination of 10 essential oils. Setiap satunya ada fungsi tersendiri 😍

Di bawah ni 2 lagi testimoni Calm Time.Ada lagi banyak tapi saya share 2 je la dulu.
.


Anak ini dah mudah bertolak ansur, masa tantrum nya pun dah berkurang


Dulu nak tinggalkan pun tak boleh..tantrum

Berminat dengan Calm Time Tasneem ?
Whatsaap saya 0193854667

Penghantaran satu Malaysia dan COD Area Shah Alam


Manfaat Rom Chamomile Essential Oil

Chamomile Rom (Chammaemelum nobile atau Anthemis nobilis) telah digunakan sepanjang sejarah untuk pelbagai tujuan.

Rom kuno menggunakan minyak ini untuk kekuatan mental dan keberanian semasa perang. Di beri gelaran "doktor tumbuhan", kerana ia sepatutnya memberi manfaat kepada mana-mana tumbuh-tumbuhan yang berdekatan juga. Aroma mempunyai bau buah-buahan, agak manis, dan sangat menenangkan.

Berfungsi dengan baik dengan emosi, sistem saraf, dan kulit. Chamomile, kebanyakan jenis, telah digunakan selama berabad-abad untuk menenangkan dan menyediakan anda untuk tidur nyenyak, menjadikannya minyak yang popular untuk digunakan sebelum tidur.

Faedah Utama

■ mempunyai kesan terapeutik, menenangkan pada kulit, minda, dan badan

■membantu melegakan sistem badan

■ membantu menyokong fungsi sistem imun yang sihat

Faedah Emosi

● membantu menyokong emosi

● membantu lebih fokus

●membawa rasa tenang dan kedamaian

Ini adalah manfaat Roman Chamomile secara general

Sumber: www.sustainablebabysteps.com/roman-chamomile-essential-oil.html

Minyak Pati ini ada dalam resepi Calm Time Balm


Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


04 July 2017

Hadiah Hari Raya

Back to Work 😊😙
.
Beli Satu Set dari @dahliamadu dapat makeup bag seperti di atas. Hadiah Sempena Hari Raya. Selagi stok masih ada
.

Tasneem Naturel ada 4 jenis Balm
.
1. Coughflu Time
.
- Bantu kurangkan #selesema
- Bantu cairkan #kahak
- Bantu melegakan athma
- Bantu kurangkan suhu ketika #demam .
.
2. Tummy Time
.
- Bertindak seperti minyak Telon/Yu yi
- Membuang ##angin dalam perut
- Bantu melegakan perut sebu
- Bantu melegakan #kembung perut .
.
3. Sleep Time
.
- Bantu anak tidur #lena
- Bantu anak supaya mudah #tidur
- Bantu anak bangun dalam mood ceria
- Memberi tidur berkualiti .

4. Calm Time .
- Memberikan keselesaan
- Mengurangkan tekanan
- Mengurangkan keletihan
- Bantu anak lebih tenang
.
Whatsaap 0193864667

#tasneemnaturelshahalam #tasneenaturel #bazaarpaknil #agentdropshipwanted #essentialoilmalaysia


28 June 2017

Tummy Time di Musim Raya

Musim musim raya ni kan. Perut mulalah nak meragam tak tentu pasal. Almaklumlah makan pun macam-macam. Berkecamuk makan dalam perut.

Lepas tu jalan-jalan pulak area macam jelebu tu banyak la bengkang bengkok. Adu du memang angin naik ke kepala la. Rasa sebu sakit perut dan sakit kepala package.

Tummy Time ni meeemang membantu sungguh raya ni. Ni feedback sendiri perut angin, sebu, rasa nak muntah, loya sapu sapu ni jer lega.

Masa sampai sampai kampung haritu tengok mak jalan tengkot tengkot. Tanya la mak kenapa, rupanya sakit pinggang. Lepas tu sapu sapu la Tummy Time kat mak, eh sesuai pulak tu. Mak pun tak sedar eh dah hilang pulak sakit pinggang

Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


Tasneem Naturel 👉 Calm Time

Tasneem Naturel 👉 Calm Time 🌸Memberikan keselesaan
🌸Mengurangkan tekanan
🌸Mengurangkan keletihan
🌸Bantu anak lebih tenang

Cara guna:
👉sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.

Balm ini membantu menenangkan anak anda jika dalam keadaan tantrum / mengamuk / menangis tanpa henti.

100% dari Essential oils 😍

Tambahan bahan :
🍄Lavendar
🍄Ylang ylang
🍄Roman Chamomile
🍄Frankincense
🍄Bergamot
🍄Orange
🍄Rose
🍄Rose Geranium

Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.


Selamat Hari Raya Semua

Assalammualaikum Semua.
Kami di DahliaMadu @ dahliaayob.blogspot.my ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin kepada semua pelanggan pelanggan dan bakal pelanggan Freshpicks dan Tasneem Naturel.

Terima Kasih kerana berurusan dengan kami.

# Agen Freshpicks
# Agen Tasneem Naturel

27 June 2017

Travel Kit Tasneem Naturel Mesti Bawak Balik Raya

Bagaimana Kit ini membantu mommy dan anak mommy raya ni:
.
Bantu melegakan mabuk dalam perjalanan,sakit perut makan macam-macam raya ni,  #sembelit, #cirit-birit - Sapu Tummy Time .
Bantu betulkan hormon yang tidak seimbang, Anak nangis-nangis boleh redakan,mengamuk-ngamuk,tantrum,penat melampau,hiperaktif, merengek je. - Sapu Calm Time
.
Bantu meredakan #batuk ,#kahak , #selsema , #demam - Sapu CoughFlu Time
.
Bantu anak-anak yang tahan mata tak nak tidur,tidur tak lena - Sapu Sleep Time
.
Owh yea Balm ni bukan hanya sesuai hanya untuk bayi  je ye, dewasa pun boleh guna.
.
Whatsaap 0194854667
.
#tasneemnaturel #sayagunasayajual #agentdropshipwanted #bazaarpaknil  #tasneemnaturelshahalam


22 June 2017

Tea Tree Essentia Oil dalam CoughFlu Time

Tea tree oil atau minyak pokok teh ini berasal daripada daun tumbuhan alternifolia malaleuca. Biasanya ia dilihat bewarna keemasan dan sedikit pucat. Minyak pokok ini diperoleh dan diekstrak melalui kaedah penyulingan wap ranting pokok dan daunnya.

Tea Tree Essential Oil ada dalam resepi  CoughFlu Time, Tea Tree EO ini mengandungi sifat #antimikrob, #antiseptik, dan #antiviral. Ia membantu untuk masalah tekak, batuk, dan selsema. .
Sapu Sapu je CoughFlu Time.. Lega
.
Manfaat kesihatan yang boleh didapati daripada Tea Tree ini ialah:
.
🍁 Mencegah jangkitan kulat dan virus
🍁 Meningkatkan sistem imunisasi
🍁 Melegakan batuk, selesema dan hidung tersumbat
🍁 Merangsang peredaran darah dan rembesan hormon
🍁 Mempercepat penyembuhan luka
🍁 Mengurangkan masalah kelemumur dan rambut gugur
.
Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.
.
#tasneemnaturelshahalam #tasneemnaturel #coughflu #bazaarpaknil


Anak Meragam dan Tak Nak tidur.

"Sekarang ni dh boleh letak main sendiri.. Dh penat bru nangis.. Klu x... Letak je terus nangis... Tido pun dah mula lena.. Kadang2 tu smp 2 jam 1/2 baru terjaga.. Minum susu kdg2 smbung tido lg... Klu x sebelum ni tido paling lama pun 1/2 jam je.. Pastu x nk smbg tido... Meragam nangis pun dh kurang.. Klu x asyik nangis je... Pening akk jaga ... :p"
.
- Kak Watie .

Ada anak-anak susah sangat nak tido dan meragam pulak tu. Solusi #SleepTime dan #CalmTime
.
#tasneemnaturelshahalam #tasneemnaturel #bazaarpaknil #essentialoilmalaysia


20 June 2017

Batuk Kurang - CoughFlu Time

" #Batuk pun dah kurang, berak keluar berlendir lendir. Anak memang sesuai dengan #CoughFlu "
.
Puan Farah

Berminat nak cuba CoughFlu Time Tasneem Naturel

Penghantaran seluruh Malaysia. COD Shah Alam.


19 June 2017

Anak kerap menangis

Orang tua tua cakap anak menangis je ni jangan di biarkan. Pernah dengar pesanan ni tak?
.
Solusinya cuba - Calm Time Tasneem Naturel
.
Suka merengek, cepat mengamuk , tantrum pun boleh cuba Calm Time Tasneem Naturel


16 June 2017

Arganne Face Oil Complex

Salah satu Produk #Freshpicks yang saya suka dan saya guna iaitu #Arganne Face Oil Complex. Ia adalah #pelembab semulajadi daripada 100% Organic Argan Oil + #Jojoba Oil + #Rosehip Oil + Aprikot Kernnel Oil + #Essential Oil.
.
Harga? Ada 3 pilihan.Ikut budget. Nak cuba ?
.
Whatsaa 0193854667
.
#bazaarpaknil #minyakargan #minyakarganmalaysia #arganoilmalaysia #naturalskincare


4 Customer Feedback - CoughFlu Time

Customer Feedback yang dah gunakan CoughFlu Time dari Tasneem Naturel untuk anak dan bayi mereka.
======================
Tasneem Naturel 👉 CoughFlu Time

🌸Bantu kurangkan selesema
🌸Bantu cairkan kahak
🌸Bantu melegakan athma
🌸Bantu kurangkan suhu ketika demam

Cara guna:
👉Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
👉Boleh juga bagi anak hidu balm ini.

Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.

100% dari Essential oils 😍

Tambahan bahan :
🍄Lavendar
🍄Peppermint
🍄Eucalyptus
🍄Lemongrass
🍄Myrtle
🍄Orange
🍄Marjoram
🍄Spruce
🍄Cypress
🍄Pine

Berat: 18 gram

Berminat ? Whatsaap/Call 0193854667
Agen Tasneem Naturel Shah Alam. Penghantaran Seluruh Malaysia dan CoD Area Shah Alam


15 June 2017

Minyak Pati Kayu Putih dalam CoughFlu Time

Minyak pati kayu putih ada dalam resepi CoughFlu Time Tasneem Naturel

Ia berkesan membantu merawat alahan dan resdung. Sangat membantu mencairkan kahak.
Membantu merawat asthma dengan bertindakbalas terhadap membran mukus yang mana mengurangkan perembesan lendir.

Tengok gambar dari google ni yang listkan juga fungsi Minyak Kayu Putih secara general


Berminat? 0193854667
Agen Tasneem Naturel Shah Alam. Penghantaran Seluruh Malaysia
.
#tasneemnaturel #agentdropshipwanted #bazaarpaknil #shahalamresident


14 June 2017

Customer Feedback - CoughFlu Time

"Assalamualaikum. Saya nak share sikit. Semalam anak saya Wafiy (17 mnths) macam nampak nak selsema..saya sapu Coughflu Time, terus meleleh hingus (likely air hidung).. Malam saya sapu coughflu, calm time. Dia tidur lena.
.
Tp tgh tidur dia batuk2..agak teruk juga. Sy sapu lagi coughflu, kat dada dan hidungnya..dia batuk sampai nak muntah. Tp dia telan..sy nyusukan lps tu ok. Tidur lena..bgun tu batuk lg, sy bg madu dan bykkn minum air suam. Alhamdulillah da baik. .
Tunggu dia u'uk.. Ekeke...Sy agk mesti byk lendir... Sbb bese dia demam ke, sapu coughflu mesti iyak lendiran dgn byk."

-Puan Muslimah- 👇👇👇👇👇

Berminat? 0193854677
.
#tasnemnaturel #coughflu #batukselsemademam #agentdropshipwanted #batuk #demam #selsema #tasneemnaturelshahalam #bazaarpaknil


13 June 2017

3 Customer Feedback Calm Time Tasnem

Customer Feedback  #calmtime
Ibu Lega anak tak meragam lagi


Customer Feedback Calm Time ~ baby mudah diurus dengan Calm Time


Customer Feedback Calm Time ~ anak tantrum tidur lena sampai pagi


3 Customer Feedback Calm Time

Dalam resepi Calm Time Tasneem Naturel ada minyak pati geranium.

Diekstrak dari batang dan daun, ianya mampu melegakan tekanan, mengurangkan kemurungan, mengimbangi hormon dan melancarkan peredaran darah.

Minyak pati lavendar juga ada dengan memberikan rasa rileks saraf, menstabilkan mood & daya tumpuan yang lebih baik.

Frankinsense eo pula berperanan melegakan rasa bimbang & tekanan seseorang. Juga membantu merehatkan saraf dan meredakan kemarahan.

Sesuai untuk menenangkan dan merilekskan anak. Juga untuk mendapatkan daya tumpuan dan fokus yang lebih tinggi.

Berminat ? 0193854667

Penghantaran seluruh Malaysia dan COD Area Shah Alam