22 June 2017

Tea Tree Essentia Oil dalam CoughFlu Time

Tea tree oil atau minyak pokok teh ini berasal daripada daun tumbuhan alternifolia malaleuca. Biasanya ia dilihat bewarna keemasan dan sedikit pucat. Minyak pokok ini diperoleh dan diekstrak melalui kaedah penyulingan wap ranting pokok dan daunnya.

Tea Tree Essential Oil ada dalam resepi  CoughFlu Time, Tea Tree EO ini mengandungi sifat #antimikrob, #antiseptik, dan #antiviral. Ia membantu untuk masalah tekak, batuk, dan selsema. .
Sapu Sapu je CoughFlu Time.. Lega
.
Manfaat kesihatan yang boleh didapati daripada Tea Tree ini ialah:
.
🍁 Mencegah jangkitan kulat dan virus
🍁 Meningkatkan sistem imunisasi
🍁 Melegakan batuk, selesema dan hidung tersumbat
🍁 Merangsang peredaran darah dan rembesan hormon
🍁 Mempercepat penyembuhan luka
🍁 Mengurangkan masalah kelemumur dan rambut gugur
.
Berminat dengan CoughFlu Time? Whatsaap 0193854667
Penghantaran Seluruh Malaysia. COD Area Shah Alam. Agen Shah Alam.
.
#tasneemnaturelshahalam #tasneemnaturel #coughflu #bazaarpaknil


Anak Meragam dan Tak Nak tidur.

"Sekarang ni dh boleh letak main sendiri.. Dh penat bru nangis.. Klu x... Letak je terus nangis... Tido pun dah mula lena.. Kadang2 tu smp 2 jam 1/2 baru terjaga.. Minum susu kdg2 smbung tido lg... Klu x sebelum ni tido paling lama pun 1/2 jam je.. Pastu x nk smbg tido... Meragam nangis pun dh kurang.. Klu x asyik nangis je... Pening akk jaga ... :p"
.
- Kak Watie .

Ada anak-anak susah sangat nak tido dan meragam pulak tu. Solusi #SleepTime dan #CalmTime
.
#tasneemnaturelshahalam #tasneemnaturel #bazaarpaknil #essentialoilmalaysia


20 June 2017

Batuk Kurang - CoughFlu Time

" #Batuk pun dah kurang, berak keluar berlendir lendir. Anak memang sesuai dengan #CoughFlu "
.
Puan Farah

Berminat nak cuba CoughFlu Time Tasneem Naturel

Penghantaran seluruh Malaysia. COD Shah Alam.